Cazare Carei | Oferte cazare Carei | Cazare hoteluri pensiuni vile Carei | Accommodation Carei

Orasul Carei | Oferte cazare Carei | Orasul Carei obiectiv turistic | Accommodation Carei
Cazare Romania > Maramures > Judetul Satu Mare > Cazare Carei


 
 

Cazare Carei

Oferte Carei 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Carei, Str. Kaffka Margit, nr. 7

Casa Venus este o casă de vacanță situată central în Carei, la 3 minute pe jos de castelul Karolyi și la 2 km de piscina publică, cu apă termală. Oaspeţii au la dispoziţie facilităţi de grătar şi se pot relaxa în grădină dacă vremea este frumoasă....

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Carei, Str. Narcisei, nr. 7, apartament 22

Informatii

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Carei, Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 2

L’art Hotel s-a deschis in iulie 2013 si este situat in centrul orasului Carei, langa Castelul Karolyi. Aceasta unitate turistica unica functioneaza utilizand tehnologia moderna si ecologica si isi propune sa ofere clientilor servicii hoteliere de cea mai buna calitate, la nivel de arta. Zilele petrecute aici vor fi de neuitat datorita...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Carei, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 6

Hotel Central oferă grădină și terasă în Carei. Acest hotel de 3 stele are un bar și oferă camere cu aer condiționat, acces gratuit la internet WiFi și baie privată. Oaspeții beneficiază de parcare privată gratuită și servicii de transfer de la/la aeroport, la un cost...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Carei, Str. Progresului, nr. 24

Informatii
 
     
 
 

Municipiul Carei este situat in sud-vestul judetului Satu Mare, la contactul a trei regiuni geografice : Campia Nyirului, Campia Crasnei si Campia Eriului.

Careiul se afla pe drumul european E 671 la 35 km de municipiul Satu Mare, respectiv 100 km de municipiul Oradea. Din punct de vedere administrativ include si satul Ianculesti aflat la 7 km. In apropiere se afla doua rezervatii naturale : Padurea Urziceni si Dunele de nisip Foieni.

Structura geologica a orasului si imprejurimilor este alcatuita din fundament cristalin peste care s-au depus sedimentele marii Panonice si Sarmatiene. Sedimentul marin a fost acoperit de depunerile fluviatile ale Tisei, Somesului si Crasnei constituite din nisipuri si maluri.

Straturile superioare s-au format din depunerile de praf loes ajunse din regiunea nisipoasa a Nirului prin activitatea eoliana. Solurile caracteristice regiunii sunt argilele roscate, denumite de specialisti cernoziom degradat. Acest lucru a favorizat dezvoltarea agriculturii atat sub aspectul culturilor agricole (grau, porumb, canepa, floarea soarelui, sfecla de zahar) cat si al cresterii animalelor.

Campia Careiului este o prispa mai inalta fata de campiile limitrofe, avand altitudini cuprinse intre 120 - 160 m deasupra nivelului marii. Altitudinea mica determina valori ridicate pentru presiunea atmosferica , aproximativ 1000 mb.

Apartinand zonei climatice continental-moderate, media anuala a temperaturii in Carei este de 9,7C. Primaverile si toamnele sunt calduroase si senine, verile sunt calde si uscate, iar iernile blande. Numarul zilelor cu inghet de iarna este de 50-60 pe an. Vanturile dominante sunt cele vestice. Umiditatea solului incetineste primavara incalzirea suprafetelor terestre iar toamna favorizeaza aparitia brumelor timpurii.

Din punct de vedere al vegetatiei, aceasta regiune apartine sectorului panonian silvostepic. In prezent este un important sector agricol, astfel ca cele doua paduri ale orasului au fost defrisate, existand totusi , sub forma de palcuri. Din aceasta cauza fauna este saraca, specifice fiind rozatoarele.

Mai apar frasinul, alunul ciresul salbatic, salcamul. In padurile de stejar din zona se remarca prezenta lacramioarelor. Tot aici traiesc vulpi, iepuri, lupi, viezuri. In zona se intalnesc diferite specii de pasari : becatina, sitarul de mal, sturzul de iarna, specii de rate si gaste salbatice.

Populatia Careiului numara aproximativ 25.000 de locuitori, componenta fiind : 41% romani, 50 % maghiari, 3% germani, 2% svabi, 2,5% rromi si 1,5% alte nationalitati.