Judetul Dolj | Harta Judetul Dolj | Oferte Cazare in Judetul Dolj

Judetul Dolj | Harta judetului Dolj | Obiective turistice Dolj | Orase importante judetul Dolj




 

Cazare Romania > Judetul Dolj

 
 

Judetul Dolj

Judetul Dolj | Harta Judetul Dolj | Oferte Cazare in Judetul Dolj
 
     

 
 

Informatii Judetul Dolj Prezentare judetul Dolj

Judetul Dolj se intinde in partea de sud-sud-est a Romaniei,fiind traversat de raul Jiu, de unde isi trage numele - Doljiu, care insemna Jiul de Jos. La sud, de-a lungul a 150 km, granita judetului este Dunarea, care formeaza o granita naturala dintre Romania cu Bulgaria si Iugoslavia.

Relieful judetului Dolj, apare ca niste trepte plate care se ridica sub forma de piramida din lunca Dunarii spre dealurile Amaradiei, de la 30 pana la 350 m deasupra nivelului marii. Existenta in sudul judetului Dolj mari suprafete nisipoase din tara, in paralel cu un numar impresionant de lacuri formate fie de revarsarile Dunarii, fie de acumularile de precipitatii.

Conditiile de clima ,temperatura media anuala este de 10-11.5gC, si solul fertil au oferit conditii prielnice omului din vremuri stravechi. Administratia locala, pe fiecare unitate teritorial-administrativa, este reprezentata printr-un consilui local.

Populatia judetului Dolj este de 749.311 locuitori, reprezentand 3,3 % din populatia tarii. Populatia activa, angajata in ramurile economiei, este repartizata dupa cum urmeaza: 147.000 in agricultura, 1.400 in domeniul forestier, 65.200 in industrie.

Harta Judetul Dolj | Harta Judete Romania Harta judetul Dolj

Orase in Judetul Dolj | Judete Romania Orase importante in judetul Dolj
Judetul Dolj | Judete Romania Alte localitati
Cazare Craiova
Cazare Calafat
Cazare Filiasi
Cazare Segarcea
Cazare Bailesti
Cazare Bechet

Istoric Judetul Dolj | Judete Romania Judetul Dolj - Istoric

Judetul Dolj a fost ilustrata concis si expresiv prin formele materiale si valorile spirituale pe care acestia le-au creeat in decursul timpului, viata spirituala bogata si complexa a locuitorilordin aceasta zona.

De la vasele si ornamentele apartinand culturii Cucuteni care s-a dezvoltat in paleolitic, si tezaurul princiar traco-get descoperit la Craiova si numeroasele descoperiri arheologice daco-romane, si pana la impresionantele biserici si case construite in timpul Evului Mediu si la realizarile timpului modern.

Cei care s-au stabilit in judetului Dolj si-au adus contribuitia la progresul lumii civilizate. Vestigiile unei istorii dramatice atesta evolutia umana de-a lungul a doua milenii pe aceste meleaguri.

Obiective turistice Judetul Dolj | Judete Romania Judetul Dolj - Obiective turistice in Dolj

Rezervatii si monumente naturale din judetul Dolj:

Padurea Ciurumela de la Poiana Mare - este o rezervatie forestiera, cu salcami batrani, apreciata pentru continutul lemnos si dimensiunile arborilor, unici in Europa. Padurea de salcam care formeaza rezervatia are o vechime de peste 90 de ani si se intinde pe o suprafata de 8 ha.
Punctul fosilifer Bucovat - in comuna Bucovat se intinde pe o suprafata de 4 ha, un important punct fosilifer, cu o bogata fauna fosila de cochilii de moluste, care dateaza din Paleolitic, descoperit in anul 1949.
Rezervatia ornitologica de la Ciupercenii Noi - in apropiere de comuna Ciupercenii Noi se intinde pe o suprafata de 500 ha un colt de lunca care a fost declarata rezervatie ornitologica in anul 1971. Este singurul loc din lunca Dunarii care a ramas neindiguit.
Rezervatia de bujori salbatici de la Plenita - este unica in Romania.
Parcul Nicoale Romanescu din Craiova - realizat dupa planurile arhitectului francez E.Redont intre anii 1900 - 1903, este unul dintre cele mai mari parcuri din tara, cu o suprafata de 90 ha.

Judetul Dolj | Judete Romania Judetul Dolj - Oferte turism

Judetul Dolj nu este un judet cu peisaje naturale deosebite si transformarile antropice fac din acest judet un loc cu un potential turistic redus, dar care recompenseaza prin obiectivele turistice si arhitectonice din principalele orase.

Casa Baniei - construita in 1699, la initiativa domnitorului Constantin Brancoveanu reprezinta unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectura de acest gen din tara. Constructia acestui monument, a fost facuta pe locul unui edificiu mai vechi (ce dateaza din secolul al XV-lea), care apartinea marii familii boieresti a Craiovestilor.

Casa Glogoveanu - este o cladire construita pe plan dreptunghiular, cu elemente traditionale specifice si o arhitectura sobra, apartinand boierilor Glogoveni. In aceasta casa a locuit o vreme si Tudor Vladimirescu, care devenise omul de afaceri al boierului Glogoveanu.

Casa Jianu - a fost construita la sfarsitul secolului al XVIII-lea (nu se cunoaste anul), de familia Jianu.

Fantana Popova - a fost ridicata lui Matei Basarab, acesta refacand-o, de unde mai poarta si numele de Fantana Basarabestilor.

Cula Poenaru - ridicata in satul Almaj, a fost modificata, incaperile fiind decorate cu picturi in fresca, inspirate din fabulele lui Esop.

Poze Judetul Dolj | Poze Romania Galerie foto judetul Dolj

Poze Craiova
Parc Craiova | Galerie foto Craiova

Poze Calafat

 
     
 
 
 
     
 



 
 

Judetul Dolj link-uri utile | Informatii utile Judetul Dolj