Cazare Segarcea | Hoteluri Pensiuni Vile Segarcea | Oferte orasul Segarcea | Accommodation Segarcea

Cazare Orasul Segarcea | Oferte Cazare Segarcea | Accommodation Segarcea | Hoteluri Pensiuni Vile Segarcea
Cazare Romania > Oltenia > Cazare Segarcea


 
 

Cazare Segarcea

Oferte Segarcea 2021 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Segarcea este situat in jumatatea sudica a judetului Dolj, la sud de municipiul Craiova, resedinta judetului, la o distanta de 37 km pe calea ferata Craiova - Calafat si 29 km pe soseaua judeteana Craiova - Bistret.

Din punct de vedere geografic, orasul Segarcea este situat la vest de raul Jiu, in campia Segarcei - subunitate a Campiei Centrale a Olteniei. Campia Segarcei este cuprinsa intre campul inalt Salcuta - Dranic, care este continuare spre sud a Podisului Getic (format din depozite vechi levantine, acoperite in cuaternar de loess, luturi roscate si depozite fluvio-lacustre) si Campia Macesului, campie joasa formata exclusiv din depozitele de terasa ale Dunarii de varsta cuaternara.

Prin estul localitatii Segarcea trece meridianul de 23o 45" latitudine estica, iar prin sud paralela de 44o latitudine nordica. Prin centrul localitatii trece curba de nivel de 100 m.

In baza terasei inalte a Dunarii apar numeroase izvoare cu debit de circa 4l/sec. Singura apa permanenta de suprafata este raul Desnatui (afluent al Dunarii) situat la aproximativ 6km vest de oras. In intravilanul orasului Segarcea este cuprinsa o suprafata stabila, in panta continua, reprezentand trecerea intre campul inalt Salcuta si terasele Dunarii.

Stratificatia contine prafuri nisipoase si pietrisuri cu nisip grosier la baza. Constructiile pot fi fundate direct in stratul prafos cu presiuni in limite economice. Partea de vest a orasului Segarcea (la sud-vest de parcul existent) prezinta o zona neconstruibila, cu pante si denivelari pronuntate, cu izvoare la piciorul de panta, unde se poate extinde parcul.

Orasul Segarcea se incadreaza intr-o zona cu climat temperat-continental cu o temperatura medie anuala de 11g C, o temperatura minima absoluta de -30g C si o temperatura maxima absoluta de 41g C. Cantitatea medie a precipitatiilor este de circa 510mm/an. Cantitatea maxima de precipitatii a fost la Segarcea de peste 770mm iar cea minima de 255mm.

Durata medie a intervalului de timp fara inghet este de circa 220 zile. Numarul zilelor de vara cu temperaturi mai mari de 25g C inregistrate in perioada 15 mai - 15 septembrie este de circa 75 zile.

Ca rezultat al conditiilor geo-climatice, in zona orasului Segarcea, solul caracteristic este cernoziom-levigat, foarte favorabil dezvoltarii agriculturii (cultura de vita de vie si culturi mari agricole).