Cazare Calafat | Hoteluri Pensiuni Vile Calafat | Oferte orasul Calafat |Accommodation Calafat

Cazare Orasul Calafat | Oferte Cazare Calafat | Accommodation Calafat | Hoteluri Pensiuni Vile Calafat
Cazare Romania > Oltenia > Judetul Dolj > Cazare Calafat


 
 

Cazare Calafat

Oferte Calafat 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Unitate turistica clasificata la 2 stele Vezi pe Harta

Cazare Calafat, Str. 22 Decembrie nr.1

Complexul Hotel-restaurant Panoramic , recent renovat si modernizat este situat in parcul din Calafat, in vecinatatea portului si a vamii, la cca. 150 m distanta. Complexul dispune de un restaurant cu cca 140 locuri si o pizzerie cu 40 locuri, sala bar-biliard si terasa restaurant cu 60 locuri. Complexul asigura sala pt conferinta de 100,...

Informatii
10 Nota

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Calafat, Str. 1 Decembrie 1918, NR.11

Complexul hotelier Amfiteatru reprezinta materializarea unui proiect mai vechi al fostului capitan al echipei nationale a Romaniei, Gica Popescu. Dorinta acestuia a fost de a construi un hotel modern unde, pentru preturi mai mult decat accesibile, osapetii nostri sa se bucure de cele mai bune conditii de cazare si confort existente acum in judetul...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Calafat, Str. Tudor Vladimirescu, nr. 12

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Calafat, Strada Calea Craiovei, nr. 291

Pensiunea La Tase  este amplasata pe drumul E79 (DN56) la 2 km de Municipiul Calafat , langa benzinaria Lukoil, la 5 minute de Plaja Bascov, va pune la dispozi?i 14 locuri de cazare in 6 camere utilate cu mobilier si accesorii de cea mai buna calitate, baie in fiecare camera, televizor, incalzire centrala, bucatarie uitlata speciala pentru cazati....

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Calafat, Strada Traian, nr. 37

Pensiunea Oprel este situată în Calafat și are un bar și o terasă. Parcarea privată este disponibilă la un cost suplimentar. Camerele acestui hotel economic de afaceri tip japonez au aer condiţionat şi TV cu ecran plat.

Informatii

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Calafat, Str. Gheorghe Doja, nr. 16

Hotelul Coliseum oferă cazare în Calafat. Oaspeților le este pus la dispoziție un bar. Fiecare cameră este dotată cu TV cu ecran plat. Camerele au baie privată dotată cu duș sau cadă. Pentru confortul oaspeților sunt puse la dispoziție articole de toaletă gratuite și un uscător...

Informatii
 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Calafat

Nota 10 din 10 pe baza a 1 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Calafat

 
     
 
 
 
     
 
 

Calafatul este situat in extremitatea sud-vestica a judetului Dolj pe malul stang al Dunarii acolo unde fluviul isi adanceste cea de-a doua mare meandra la o inaltime de 35-50 m deasupra nivelului marii. Include in componenta sa administrativa trei localitati rurale: Basarabi, Golenti si Ciupercenii Vechi.

Are o suprafata de 138 km2, o suprafata agricola de 8.400 ha si una de paduri de aproape 2.000 ha. Impreuna cu satele componente, are o populatie de cca. 20.000 de locuitori, echilibrata pe sexe din randul careia tinerii reprezinta peste 40%. Dispune de o infrastructura de 13 km drumuri europene, 15 km drumuri nationale si judetene si de peste 25 km cai ferate.

Potrivit parerii unor reputati istorici numele localitatii provine de la cuvantul bizantin Kalafatis care defineste operatiunea de etansare a vaselor fluviale, Kalafatis fiind si un nume grecesc foarte raspandit in Bizant, purtat chiar si de un imparat.

Prima atestare documentara pastrata a Calafatului dateaza din anul 1424, dar radacinile sale istorice sunt mult mai profunde, descoperiri arheologice atestand existenta pe aceste locuri a unei populatii statornice inca din epoca bronzului mijlociu. Dezvoltarea continua a Calafatului in special ca urmare a activitatii portuare - el fiind o principala poarta de comert a Tarii Romanesti - au condus la emanciparea localitatii declarate oras in septembrie 1855. Peste ani, in 1997 a devenit municipiu ca semn de recunoastere a importantei sale in viata economica si spirituala a Romaniei.

Semnalul declansarii ostilitatilor armate din 1877 care au condus la cucerirea Independentei de Stat a Romaniei fata de turci s-a dat la Calafat, acest eveniment fiind o mare cinste pentru orasul nostru care il omagiaza in luna mai a fiecarui an cand se sarbatoreste si ziua orasului.

Azi, municipiul Calafat este in plina ascensiune, inregistreaza importante transformari pe calea consolidarii unei economii de piata, in care initiativele private si capitolul strain sunt principalul promotor. Populatia este ocupata in industrie, agricultura si activitati comerciale, se fac eforturi pentru o mai buna valorificare a potentialului turistic al localitatii si imprejurimilor.

In curand orasul Calafat va intra in circuitul marilor drumuri comerciale europene o data cu constructia Podului peste Dunare, Calafat-Vidin, ce urmeaza sa fie dat in exploatare in preajma unui eveniment mult asteptat, intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana.

In Calafat si satele componente exista 6 gradinite in care sunt educati peste 500 de copii prescolari, 5 scoli generale cu peste 1 700 de elevi si doua licee cu peste 1 600 elevi. Mai exista in Calafat si 2 scoli postliceale, precum si o sectie a unui institut de invatamant superior.