Cazare Filiasi | Hoteluri Pensiuni Vile Filiasi | Oferte orasul Filiasi | Accommodation Filiasi

Cazare Orasul Filiasi | Oferte Cazare Filiasi | Accommodation Filiasi | Hoteluri Pensiuni Vile Filiasi

> >


 
 

Cazare Filiasi

Oferte Filiasi 2019 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Filiasi este situat in partea de nord a judetul Dolj. Este un vechi targ comercial, devenit mai tarziu oras si un important nod feroviar si rutier al Olteniei, Craiova-Targu Jiu , Craiova-Drobeta Turnu-Severin.

Pe teritoriul orasului Filiasi descoperirile arheologice au scos la iveala ceramica apartinand renumitei culturi de Cotofeni din epoca bronzului, precum si Tezaurul de la Filiasi, care contine dinari de Friesach si Corinthia din secolul al XIII-lea. Prima atestare a numelui localitatii Filiasi dateaza de la 1 ianuarie 1573.

O insemnata familie de boieri, pe nume Filisanu, si-a lasat amprenta pe istoria orasului pe o perioada de 400 de ani.

In anul 1906 Dimitrie Filisanul, cel prin care s-a stins ultimul descendent al neamului de boieri, ctitoreste un splendid edificiu ce va dainui sub denumirea de Capela Filisanului.

Preocuparile boierilor Filisani nu s-au materializat numai pe plan spiritual, ci si in domeniul social, dovedind grija lor fata de oamenii saraci, ctitoriile lor fiind destinate in mare parte acestora. Dintre acestea, cea mai de seama este Spitalul Filisanilor si doua cismele pentru apa, una in satul Balta, iar alta in Filiasi, situata la Hanul Mare.

In anul 1935 invatatorul Nicolae Mitea da viata unui alt lacas de referinta din istoria orasului: Biblioteca Poporului, actualmente Biblioteca.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip