Judetul Valcea | Harta Judetul Valcea | Oferte cazare in Judetul Valcea

Judetul Valcea | Harta judetului Valcea | Obiective turistice Valcea | Orase importante judetul Valcea
 

Cazare Romania > Judetul Valcea

 
 

Judetul Valcea

Judetul Valcea | Harta Judetul Valcea | Oferte cazare in Judetul Valcea
 
     

 
 

Informatii Judetul Valcea Prezentare judetul Valcea

Judetul Valcea se afla in partea central-sudica a Romaniei. Se intinde de-a lungul bazinului mijlociu al raului Olt, fiind inconjurat de Muntii Cozia la est si Culmea Capatanii in vest. Judetul Valcea are o suprafata de 5,765 km 2- 2.4% din suprafata totala a tarii si o populatie de 413.570 locuitori.

Clima judetului Valcea este temperat-continentala, cu slabe influente mediteraneene. Resedinta judetului este municipiul Ramnicu Valcea, situat la confluenta raurilor Olt si Olanesti, la poalele dealurilor Capela, Petrisor si Cetatuia.

Judetul Valcea se bucura de o geografie variata, de la dealuri si munti la vai, ceea ce il transforma intr-un microcosmos al tarii. Aproximativ jumatate din teritoriul sau este acoperit de paduri de stejar, fag, conifere sau alta vegetatie forestiera. In partea nordica, muntii reprezinta peisajul dominant, cu inaltimi de peste 2,200 metri.

Judetul Valcea ascunde numeroase resurse minerale, inclusiv petrol, gaze naturale, sare, precum si ape minerale recunoscute pentru proprietatile lor curative: afectiuni ale aparatului digestiv, diabet, guta, afectiuni ale aparatului renal, afectiuni dermatologice, afectiuni reumatismale.

Harta Judetul Valcea | Harta Judete Romania Harta judetul Valcea

Judetul Valcea | Orase Judete Romania Orase importante in judetul Valcea
Judetul Valcea | Orase Judete Romania Alte localitati
Cazare Ramnicu Valcea
Cazare Horezu
Cazare Dragasani
Cazare Baile Olanesti
Cazare Baile Govora
Cazare Calimanesti
Cazare Voineasa
Cazare Brezoi

Cazare Ocnele Mari
Cazare Malaia

Judetul Valcea | Istoric Judete Romania Judetul Valcea - Istoric

Materialele arheologice, informatiile marilor invatati ai lumii antice, vestigiile si monumentele istorice atesta in judetul Valcea primele urme ale existentei umane inca din paleolitic.

Descoperirile de la Bugiulesti, comuna Tetoiu, transforma judetul Valcea intr-unul din locurile de la noi din tara cu cele mai vechi urme de viata si locuire umana- aproximativ 2.000.000 ani.

Prima mentiune a judetului Valcea apare pe data de 8 ianuarie 1392 in Cronicile Manastirii Cozia, unde Hrisovul semnat de domnitorul Tarii Romanesti, Mircea cel Batran, este inca pastrat.

Obiective turistice Judetul Valcea | Judete Romania Judetul Valcea - Obiective turistice in Valcea

In judetul Valcea reteaua de obiective turistice consta in monumente culturale, istorice si arhitectonice, multe fiind unice, cum ar fi manastirile Cozia, Horezu, Govora, Bistrita, Dintr-un Lemn, Surpatele, Arnota cat si Palatul Epicopal al Ramnicului. De asemenea se mai gasesc pe Valea Oltului, campuri geto-dacice si daco-romane, Cetatea Buridava sau Calea lui Traian.

Rezervatiile naturale situate la Cozia, Buila, Vanturita si in Muntii Capatana, sunt protejate ca monumente ale naturii , adapostind specii de flora si fauna rare.

In judetul Valcea sunt 6 muzee. Cel mai mare este Muzeul de Istorie din Ramnicul Valcea, cu 50000 de exponate care arata istoria romanilor pe acest pamant. Alte muzee interesante sunt: Memorialul Nicolae Balcescu, aflat in satul sau natal; Muzeul de Arta Ramnicu Valcea, muzeul Gheoghe Magheru din Troianu, Casa Memoriala Anton Pann, Colectia arheologica, carti vechi si arta medievala de la Govora, Muzeul Vinului din Dragasani, Colectia de arta populara etnografica din Bujoreni; Colectia Inatesti, Colectia Gh. D. Anghel din Costesti; Expozitia Gib I. Mihaescu din Dragasani; Colectia Etnografica din Irimesti.

Turism Judetul Valcea | Judete Romania Judetul Valcea - Oferte turism

Alaturi de peisagistica pitoreasca, judetul Valcea este binecuvantat cu o abundenta de monumente istorice si ecleziastice, ceea ce il transforma in a doua destinatie turistica a tarii din punct de vedere al popularitatii sale.

Principala atractie turistica a judetului Valcea o constituie statiunile balneo-climaterice, vestite pentru apele termale si frumusetea peisajului, ele constituind adevarate oaze de liniste, atat de recomandate pentru odihna si tratament.

Pe langa tratamente, aceste statiuni ofera multiple posibilitati de petrecere a timpului liber prin efectuarea de drumetii si practicarea sporturilor de toate genurile.

Oferta turistica a judetului Valcea cuprinde mai mult de 11.000 de locuri de cazare in hoteluri, vile, campinguri si gospodarii rurale inregistrate in sistemul romanesc de turism rural si ecologic.

Galerie Foto Judetul Valcea | Poze Judete Romania Galerie foto judetul Valcea

Poze Ramnicu Valcea
Peisaj Ramnicu Valcea | Galerie foto Brasov

Poze Baile Govora

Poze Baile Olanesti

Poze Calimanesti

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Valcea link-uri utile | Informatii utile Judetul Valcea