Judetul Constanta | Harta Judetul Constanta | Oferte Cazare in Judetul Constanta

Judetul Constanta | Harta judetului Constanta | Obiective turistice Constanta | Orase importante judetul Constanta
 

Cazare Romania > Judetul Constanta

 
 

Judetul Constanta

Judetul Constanta | Harta Judetul Constanta | Oferte Cazare in Judetul Constanta
 
     

 
 

Informatii Judetul Constanta Prezentare judetul Constanta

Judetul Constanta cu resedinta de judet in orasul Constanta, este situat in sud-estul Romaniei si are la est drept granita, tarmul Marii Negre.

Judetul are o suprafata totala de 7.055 kmp. Populatia, la 1 iulie 1996, numara 747.122 locuitori.

Structura administrativa a judetului este : trei municipii noua orase, 52 comune, 189 sate; resedinta administrativa a judetului este Constanta, cu o populatie de 348.269 locuitori (46,65 % din populatia totala a judetului) fiind al doilea oras ca marime dupa Bucuresti.

Podisul, cu altitudini joase, predomina ca forma de relief; lacurile, estuarele si lagunele sunt de asemena caracteristice acestei zone.

Judetul Constanta are un climat temperat-continental cu o temperatura medie anuala intre 10 si 11 grade Celsius.

Harta Judete Constanta | Harti Judete Romania Harta judetul Constanta

Harta Judetul Constanta


Judetul Constanta | Judete Romania Statiuni litoral
Judetul Constanta | Constanta Romania Statiuni si Localitati
Cazare Constanta
Cazare Mamaia

Cazare Eforie Nord
Cazare Eforie Sud
Cazare Costinesti
Cazare Olimp
Cazare Neptun
Cazare Jupiter
Cazare Venus
Cazare Mangalia
Cazare Vama Veche

Cazare Navodari

Cazare 2 Mai
Cazare Medgidia
Cazare Negru Voda
Cazare Cernavoda
Cazare Harsova
Cazare 23 August

Judetul Constanta | Istoric Constanta Judetul Constanta - Istoric

Judetul Constanta impreuna cu judetul Tulcea apartine, vechii provincii Dobrogea, situata pe tarmul vestic al Pontus Exinus (Marea Neagra).

Aceste provincii isi au originile in vremurile Greciei Antice.
Asezarile din Dobrogea sunt dintre cele mai vechi asezari din Romania:

  • Tomis - astazi Constanta - a sarbatorit in 1991, 2500 de ani de existenta si 2250 de ani de la prima atestare documentara
  • Callatis - astazi Mangalia
  • Histria
  • Axiopolis - astazi Cernavoda.

Viata in aceasta zona s-a desfasurat de-a lungul anilor intr-o stransa relatie cu istoria romanilor, Constanta fiind un nod de comunicare important, facand legatura intre est si vest, pamant aflat la intersctia civilizatilor.

Orasul Tomis aminteste de asemenea si de marele poet latin Publius Ovidius Naso care a fost trimis de catre imparatul roman Augustus in exil. Datorita stabilitatii de la inceputul perioadei bizantine orasul Tomis s-a dezvoltat social, economic si cultural.

Dupa anul 1877 orasul Constanta si intregul tinut dintre Dunare si Marea Neagra a cunoscut o reala dezvoltare.Judetul Constanta | Obiective turistice Constanta Judetul Constanta - Obiective turistice in Constanta

Orasul fondat de greci in secolul al VI-lea i.Hr. s-a dezvoltat cu precadere in timpul dominatiei romane cad a primit si numele imparatului Constantin.

Muzeul Arheologic din oras are o colectie impresionanta de statui romane.
Doua dintre ele sunt speciale: una dintre ele Zeita Fortuna si Zeul Pontos, cei doi protectori ai orasului si cealalta Sarpele Glicon.
Aceste statui au fost descoperite sub o gara veche in anul 1962 si au rezistat pana si invaziei avarilor din sec. al VII-lea d.Hr.

Dominatia otomana este marcata in Constanta prin Moscheea Mahmud al II-lea si de catre farul genovez ridicat in secolul al XIII-lea si care inca mai functioneaza langa portul de agrement.

In fata Delfinarului se afla Acvariul, loc in care se poate studia fauna si flora Marii Negre.

Pe timpul verii aeroportul din Constanta aflat la 24 de km de oras are legaturi aeriene catre toate orasele importante din Europa.

Spre capitala Romaniei sunt legaturi aeriene zilnice cat si un numar de unsprezece trenuri care acopera dinstanta dintre cele doua orase intr-un interval de 2 ore si jumatate.

In partea de vest granita judetului pe o lungime de 37 km este data de Dunare iar in partea de este de tarmul Marii Negre.

De la est la vest judetul este traversat de Canalul Dunare-Marea Neagra pe o lungime de 64,5 km.
Portul Constanta se gaseste pe tarmul vestic al Marii Negre, la 182 mile maritime departare de Stamtoarea Bosfor si la 85 mile maritime de orasul-port Sulina, locul unde Dunarea se varsa in Marea Neagra.Judetul Constanta | Judete Romania Judetul Constanta - Turism

Litoralul romanesc al Marii Negre reprezinta una dintre zonele turistice cele mai importante ale Romaniei in raport cu alte zone turistice ale tarii, ceea ce este reflectat si de indicatorii referitori la circulatia turistica si capacitatea de cazare.

Resursele turistice ale judetului Constanta nu au o repartitie uniforma si ele explica dezvoltarea turismului cu precadere pe spatiul de litoral al Marii Negre. Astfel, litoralul romanesc concentreaza 2/3 din resursele turistice si cca. 43% din capacitatea de cazare a tarii, aproximativ 60% din circulatia turistica interna si internationala.

Minunata riviera romaneasca beneficiaza de farmecul deosebit al Marii Negre (a treia mare europeana ca intindere si a doua ca adancime, cu salinitate redusa (17-18 % la tarm si temperatura apei vara de 20-25C). In Marea Neagra nu exista curenti, plante sau pesti periculosi. In sezonul cald temperatura la suprafata plajei urca pana la 45C, insa brizele marine, bogate in aerosoli atenueaza arsita zilelor toride.

Marile intinderi de plaja sunt "pavate" cu nisip de o finete deosebita. De-a lungul coastei, un spatiu de o calitate exceptionala etaleaza o salba de statiuni care raspund tuturor varstelor si gusturilor: Navodari, Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Techirghiol, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai.

Poze Judetul Constanta Galerie foto

Poze Constanta
Poze Constanta

Poze Mamaia
Poze Mamaia

Poze Costinesti
Poze litoral costinesti

Poze Eforie Nord
Poze litoral eforie nord

Poze Eforie Sud
Poze Litoral Eforie Sud

Poze Jupiter
Poze Litoral Jupiter

Poze Cernavoda
Biserica Cernavoda | Galerie Foto Cernavoda

Poze 2 Mai
Pescarusi | Galerei Foto 2 Mai

Poze Vama Veche
Rasarit | Galerei Foto Vama Veche

Poze Venus
Plaja Din Venus | Galerei Foto Venus

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Constanta link-uri utile | Informatii utile Judetul Constanta