Cazare Cernavoda | Oferte cazare Cernavoda | Hoteluri pensiuni vile Cernavoda | Cazare Dobrogea

Cernavoda Accommodation | Cernavoda Cazare | Cazare Hotel Pensiune Cernavoda | Informatii turistice Dobrogea
Cazare Romania > Dobrogea > Judetul Constanta > Cazare Cernavoda


 
 

Cazare Cernavoda

Oferte Cernavoda 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Cernavoda, Strada Ovidiu, nr. 1

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Cernavoda, Strada 9 Mai

Informatii

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Cernavoda, Soseaua DJ 223, nr. 1

Complex Domneasca este situat la 2 minute de malul Dunării . Camerele au aer condiționat si vedere la lac , un TV LCD prin cablu și un minibar , precum și baie privata. Wi-Fi gratuit este disponibil în întreaga proprietate .   Complex Domneasca este...

Informatii
 
     
 
 

Orasul Cernavoda este situat in judetul Constanta pe malul drept al Dunarii. Teritoriul administrativ al orasului Cernavoda se inscrie in Podisul Dobrogei situandu-se in zona de confluenta a fluviului Dunarea cu vaile Carasu, Tibrinul si Silistei.

Teritoriul orasului Cernavoda are o forma neregulata ca desfasurare in lungul fluviului pe o distanta de 8 km. Relieful este de o mare varietate, alternandu–se dealuri de inaltimi, dimensiuni si forme diferite cu vai sinuoase, pante neuniforme sau versanti abrupti si zone impadurite.

Cercetarile arheologice efectuate de-a lungul timpului au scos la iveala vestigii care atesta prezenta continua a omului inca din perioade timpurii ale civilizatiei.

Cel mai renumit vestigiu arheologic al orasului Cernavoda aflat la cca. 4 km de oras, reprezinta ruinele cetatii Axiopolis in vecinatatea careia se gasesc urme ale Valului de piatra. Imprejur se afla urme atestand prezenta necropolei cetatii; principala relicva constituind-o cavoul paleocrestin (sec. VI-VII d.H).

Pe lista monumentelor si a siturilor arheologice este inscris si Dealul Sofia adiacent portului, cu urme de asezare din perioada de la neolitic la epoca bronzului. Categoria a doua de valori ale patrimoniului cultural este alcatuita din monumente si ansamblurile de arhitectura datand de la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX.

In teritoriul administrativ la 4 km de oras se afla ruinele unei fortificatii a lucrarilor de aparare din primul razboi mondial. Cateva obiective si activitati ce fac din orasul Cernavoda un punct distinct pe harta judetului Constanta si a Romaniei:
- Cernavoda este unul din capetele celui mai mare complex de poduri din sud-estul Europei. Aici se afla podul construit de Anghel Saligny la sfarsitul secolului trecut;
- Confluenta dintre Dunare si Canalul Dunare-Marea Neagra se realizeaza la Cernavoda, aici fiind amplasata si prima ecluza care permite trecerea vaselor pe canal spre portul maritim Constanta;
- In imediata apropiere a orasului Cernavoda este construita singura centrala nucleara-electrica din Romania care produce aproximativ 10% din energia electrica a Romaniei.