Judetul Prahova | Harta Judetul Prahova | Cazare in judetul Prahova

Judetul Prahova prezentare | Harta judetului Prahova | Obiective turistice Prahova | Orase importante judetul Prahova
 

Cazare Romania > Judetul Prahova

 
 

Judetul Prahova

Judetul Prahova | Harta Judetul Prahova | Cazare in judetul Prahova
 
     

 
 

Judetul Prahova Prezentare judetul Prahova

Judetul Prahova, al carui resedinta administrativa este orasul Ploiesti, se gaseste in zona central-sudica a Romaniei, pe cursul raului cu acelasi nume.

Datorita pozitiei geografice la intersectia drumurilor principale care faceau legatura dintre Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania judetul s-a dezvoltat foarte bine din punct de vedere administrativ si economic.

Judetul Prahova este situat pe pantele sudice ale Carpatilor, nu departe de curbura, avand o suprafata de 4.694 kmp si peste 873.000 locuitori.

Refieful variat, sub forma de amfiteatru, contine in proportii egale munti, dealuri si campii.
Resedinta administrativa a judetului este Ploiesti, cu aproximativ 300.000 locuitori, situat la 60 km nord departare de Bucuresti.
Ploiestiul s-a dezvoltat datorita pozitiei sale geografice si in special datorita petrolului, fiind capitala tuturor activitatilor referitoare la petrol in Romania si unul dintre cele mai importante centre de extractie si tehnologie petrochimica din lume inca din anul 1503.

Judetul Prahova | Judete Romania Harta judetul Prahova

Harta Judetul Prahova


Judetul Prahova | Judete Romania Orase importante in judetul Prahova
Cazare Sinaia
Cazare Busteni
Cazare Poiana Tapului
Cazare Ploiesti

Cazare Breaza
Cazare Ploiesti
Cazare Slanic Prahova
Cazare Campina
Cazare Valenii de Munte
Cazare Azuga
Cazare Cheia
Cazare Banesti


Judetul Prahova | Istoric Prahova Judetul Prahova - Istoric

Descoperirile arheologice din localitatile Ploiesti, Ciorani, Mizil atesat faptul ca teritoriul Judetului Prahova a fost locuit din vremuri imemoriabile.

Dintre evenimentele care au marcat istoria judetului Prahova au fost dezvoltarea comertului si prelucrarea resurselor naturale.
In 1857, aici s-a dat in exploatare prima rafinarie din lume - Rafinaria Mehedintianu, prin urmare Romania devenind prima tara din lume care in 1857, a avut o productie de 275 tone de petrol, dupa cum consemneaza Enciclopedia Britanica a Petrolului din 1938.

Principalele resurse naturale sunt: petrolul, sarea, gazele naturale, carbunele si calcarul.

Una din cele mai importante statiuni turistice, Orasul Sinaia, supranumit si "Orasul Regilor" sau "Perla Carpatilor" adaposteste Castelul Peles, construit la sfarsitul secolului al XIX-lea in stil germanic ce are 160 camere si valoroase coletii de arta, arme si mobilier.


Judetul Prahova | Obiective turistice Prahova Judetul Prahova - Obiective turistice in Prahova

Valea Prahovei cu statiunile Sinaia, Azuga, Breaza si Busteni fac parte din cea mai frumoasa regiune a Carpatilor fiind o zona interesanta ata pentru turisti cat si pentru investitori.

Valea Teleajenului si Valea Slanicului, cu statiunile lor Valenii de Munte, Cheia si Slanic completeaza potentialul turistic al acestui judet.
Fiecare statiune are particularitatile sale si propriile ei facilitati de cazare si tratament.

Manastirea Sinaia, construita intre 1695-1796 in stil brancovenesc este un adevarat muzeu cu manuscrise si opere de arta valoroase.
Statiunea Busteni este situata pe Valea Prahovei, la 135 km departare de Bucuresti, intre Vf. Caraiman (2.284 m deasupra nivelului marii) si Vf. Cosila (2.489 m altitudine).
Azuga, situata pe drumul national la 15 km de Busteni, este cunoscuta inca din secolul al XIII-lea ca loc de tratament datorita apelor sale minerale.

Valenii de Munte este situat pe Valea Teleajenului si inconjurat de dealuri acoperite cu paduri, cunoscut datorita Universitatii de Vara "Nicolae Iorga" care reuneste oameni de stiinta din Romania si de peste hotare.

Statiunea Slanic, situat pe Valea Slanicului, la 400 m deasupra nivelului marii, este renumit pentru terapia cu aerosoli si helioterapie in mina de sare, una dintre cele mai mari din Europa. Alte locuri interesante sunt: Muntele de Sare (100 m inaltime rezervatie naturala), Vf. Piatra Verde la 4 km departare de oras, oferind turistului o minunata panorama.

Judetul Prahova | Judete Romania Judetul Prahova - Turism

Statiunea Sinaia este una din cele mai solicitate statiuni din Romania, nu se poate spune ca aici exista extrasezon. Principala atractie, Castelul Peles dar si Cota 1400 sau Cota 2000 contribuie din plin la dezvoltarea turistica, afluenta fiind foarte mare in special iarna si vara cand este foarte greu sa gasesti un loc de cazare chiar si in timpul saptamanii.

Numeroase partii de ski atat in Sinaia cat si noua partie Kalinderu din Busteni, partie care dispune de una din cele mai performante instalatii de transport pe cablu din Romania, situeaza Valea Prahovei in topul destinatiilor alese pentru ski de catre romanii dar nu numai, numarul de turisti straini fiind intr-o crestere lenta.

Statiunea Azuga cu partia Sorica este un alt punct important de agrement si distractie in special iarna.

 
     
 
 
 
     
  
 

Judetul Prahova link-uri utile | Informatii utile Judetul Prahova