Cazare Rosiori de Vede | Oferte cazare Rosiori de Vede | Hoteluri pensiuni vile Rosiori de Vede | Accommodation

Cazare Rosiori de Vede | Hoteluri Pensiuni Vile Rosiori de Vede | Oferte de cazare in Rosiori de Vede | Rosiori de Vede Accommodation
Cazare Romania > Muntenia > Judetul Teleorman > Cazare Rosiori de Vede


 
 

Cazare Rosiori de Vede

Oferte Rosiori de Vede 2021 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Rosiori de Vede, Strada Oltului, Nr. 32

Pensiunea President se află în Roşiori de Vede şi are un bar, lounge comun, terasă şi acces gratuit la internet WiFi. Toate camerele au TV cu ecran plat cu canale prin satelit, bucătărie şi baie privată.

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Rosiori de Vede, DJ, Nr. 612A

Situată în Roşiorii de Vede, Pensiunea Family Zone oferă biciclete gratuite şi o grădină. Pensiunea are o recepţie deschisă nonstop şi un loc de joacă pentru copii. Există un restaurant şi un lounge comun. Toate camerele pensiunii includ un TV. Amenajate cu o baie privată,...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Rosiori de Vede, Strada Dunarii

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Rosiori de Vede, Str. Oltului, nr. 1

Informatii
 
     
 
 

Orasul Rosiorii de Vede este situat in partea de vest a judetului Teleorman, in lunca raului Vedea, la 35 km distanta de municipiul Alexandria - resedinta judetului si la 125 km de municipiul Bucuresti.

Este una din cele mai vechi asezari urbane din tara. A fost resedinta judetului Teleorman, mai bine de 400 de ani, iar mai tarziu capitala regiunii Teleorman. Exista numeroase vestigii istorice care dovedesc ca orasul a aparut si s-a dezvoltat pe locul unei asezari omenesti care dateaza din neolitic.

Municipiul Rosiori de Vede de azi s-a dezvoltat intr-un loc de important trafic comercial datorat trecerii pe aici, inca din cele mai vechi timpuri, a unor importante drumuri. Aceste cai de comunicatie legau Ardealul de Dunare si se intersectau aici cu alte drumuri paralele cu fluvial inca de la prima sa atestare documentara, sub forma de targ.

Prima atestare scrisa se afla in intinerariul pelerinilor germani Peter Spornau si Ulrich von Tennstondt din 1385 De la Sistor am mers la Russenart (Rusii de Vede).

Cea mai mare parte a caselor din oras sunt asezate in lunca inalta a raului Vedea, la altitudinea absoluta de 82.5 m, dar circa 1/7 din locuinte si cea mai mare parte a intreprinderilor industriale s-au ridicat pe vechea terasa vestica a raului, pana la altitudinea de 99 m atingand nivelul campiei care domina orasul.