Cazare Onesti | Orasul Onesti | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Onesti | Accommodation Onesti

Cazare Onesti | Orasul Onesti Vile Pensiuni Hoteluri | Obiective turistice Onesti | Onesti Accommodation
Cazare Romania > Moldova > Judetul Bacau > Cazare Onesti


 
 

Cazare Onesti

Oferte Onesti 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Onesti, Strada Emil Rebreanu

Amplasat in Onesti la intrarea dinspre Brasov , Popas Basarabia va ofera servicii de calitate si produse traditionale din Basarabia.

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Onesti, Str. Mihai Bravu, nr. 1, bloc 1, scara A, ap. 2

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Onesti, Bulevardul Oituz, nr. 4

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Onesti, Str. Sfintii Apostoli, nr. 10-12 bis

Complexul Seasons se afla în Onești, judetul Bacau, la 26 km de Slanic-Moldova, si ofera un centru de fitness și o piscina interioara. Hotelul are o piscina sezoniera în aer liber și o terasa, iar oaspeții pot savura o bautura la bar. Accesul la WiFi în toate zonele proprietatii si parcarea privata sunt...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 2 stele Vezi pe Harta

Cazare Onesti, Str. Republicii, nr. 43, C1

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Onesti, Str. Marasesti, nr. 34

Vila Ada este o unitate de cazare self-catering, situat a în Onești . Vila Ada este dotata cu un televizor , un balcon și canale prin cablu . B?ile private , de asemenea, veni cu un duș . V? puteți bucura de vedere la gr?din? . Facilit?țile suplimentare includ...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Onesti, Str.Emil Rebreanu 1 cod: 601059

Hotel Trotus este amplasat in centrul municipiului Onesti si este una dintre cele mai impunatoare constructii de pe Valea Trotusului . Renovat si reechipat conform standardelor occidentale, ofera servicii de calitate atat pentru calatoriile de afaceri cat si turismul de placere. Hotel Trotus pune la dispozitia clinetilor sai: - 220 de locuri...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Onesti, Bulevardul Oituz, bloc 14, scara C, ap. 41, etaj 4

Informatii

Unitate turistica clasificata la 2 stele Vezi pe Harta

Cazare Onesti, Calea Marasesti 34, Soseaua Onesti-Adjud

Camping Paradisul Soferilor este situat la periferia orasului Onesti si ofera spatii de cazare simple cu TV prin cablu, un bar si o gradina cu facilitati de gratar si foisor. Unele spatii au baie privata, iar altele au acces la o baie comuna. Wi-Fi gratuit este disponibil în toate zonele publice. Oaspetii au acces la o bucatarie comuna,...

Informatii
 
     
 
 

La poalele Carpatilor Moldovei, in bazinul inferior al raului Trotus, se intinde Depresiunea Tazlau - Casin, sau Depresiunea Onestilor. an partea sudica a depresiunii, la o altitudine de 200 de metri, la punctul de intretaiere a vailor Casinului, Oituzului si Tazlaului cu Trotusul si la intretaierea a doua drumuri comerciale Adjud - Ghimes si Bacau - Oituz - Brasov, se afla asezat orasul Onesti. Coordonatele geografice ale municipiului Onesti sunt: 260, 47’ longitudine estica si 460, 13’ latitudine nordica.

Altitudinea cea mai coborata, de 180 m, se inregistreaza in partea de sud – est a orasului, pe valea Trotusului, iar cea mai ridicata de 240 m, in sud-vest, la poalele dealului Cuciur.

Raul Trotus are o lungime de 162 km si izvoraste din muntii Ciucului, la cativa kilometri de localitatea Fagetel. Are un debit anual de 28 m3/sec, latimea apei atingand limita maxima de 70 m, iar largimea albiei 350 m. an dreptul municipiului Onesti, primeste pe partea stanga, ca afluent, Tazlaul, iar in partea dreapta raul Oituz si raul Casin.

Onestiul este inconjurat de coline domoale, acoperite de paduri de fag si stejar, din mijlocul carora se ridica singura inaltime mai proeminenta, dealul Perchiului.
Onestiul si asezarile din jurul lui au fost in primul rand, asezari cu caracter agricol, fiind mult timp in stapanirea diferitilor feudali locali, sau veniti din alta parte. Unii dintre domnitorii Moldovei, Alexandru cel Bun, Bogdan al II-lea, Stefan cel Mare, Gheorghe Stefan, au fost stapanii pamanturilor de pe vaile celor patru rauri si numele lor le gasim mentionate in documentele vremii.

Dupa traditie, Borzestiul este locul de nastere al lui Stefan cel Mare.

Prin asezarea lor geografica si rezerva de osteni credinciosi, aceste locuri au avut o importanta pozitie strategica pentru domnii Moldovei.

Trecatorile de pe vaile Oituz, Uz si Trotus au functionat ca punti de legatura intre cele doua versante ale Carpatilor, avand un important rol militar si comercial.

Trecatoarea Oituz situata intre culmile sudice ale muntilor Nemira si cele nordice ale muntilor Vrancei, cu altitudinea de 863 m, face legatura intre depresiunea Onestilor si depresiunea Barsei.

Onestiul era pe vremuri loc de popas pentru oierii vranceni, munteni si transilvaneni, coborati cu turmele din muntii si plaiurile invecinate, in drumul lor spre iernat, ce ajungea pana in Dobrogea. Bogatiile naturale au dus la dezvoltarea economica a acestor locuri, incepand mai ales cu sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX. Peisajul muntos, imbracat cu paduri de stejar, fag si brad, dealurile acoperite cu livezi de pomi si vita de vie, pajistile si pasunile verzi, lanurile cu cereale, luncile raurilor, dau o priveliste incantatoare acestor locuri.

Pe o raza de circa 30 km de Onesti, se afla foarte multe puncte turistice. antre acestea mentionam: valea Casinului, cu punctele Scutaru, Tarcatoarea, Manastirea Casin; valea Oituzului cu punctul Poiana Sarata, apoi Bogdanesti, dealul Magura de langa Targu Ocna; complexul de la Poiana Uzului, statiunea Slanic Moldova si parcul dendrologic de la Dofteana.

Oras Onesti a cunoscut doua etape principale in evolutia sa: forma rurala, pana in 1956 si forma urbana, dupa 1956. Odata cu dezvoltarea industriala, dupa 1956, Onestiul devine cea mai importanta localitate de pe Valea Trotusului si al doilea centru industrial al judetului Bacau. Asezarea geografica, bogatiile si frumusetile naturale, activitatea oamenilor care au trait pe aceste meleaguri, au favorizat desfasurarea unor evenimente deosebite.