Cazare Darmanesti | Orasul Darmanesti | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Darmanesti | Accommodation Darmanesti

Cazare Darmanesti | Orasul Darmanesti Vile Pensiuni Hoteluri | Obiective turistice Darmanesti | Darmanesti Accommodation
Cazare Romania > Moldova > Judetul Bacau > Cazare Darmanesti


 
 

Cazare Darmanesti

Oferte Darmanesti 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Darmanesti, Str. Calea Trotusului, nr. 275

Pensiunea Himalaya este amplasata pe DN12A, drum ce leaga localitatile Onesti si  Miercurea Ciuc . Cladirea este compusa din P+2, la parter restaurant, la etaje camere, cafenea si sala de conferinte. Camerele generoase 31mp, cu mocheta, televizoare cu ecran plat Samsung, toaleta, dus, in fiecare camera.

Informatii

Unitate turistica clasificata la 2 stele Vezi pe Harta

Cazare Darmanesti, Str. Rafinariei, nr. 2

Hotelul Romanitza are restaurant à la carte, recepție deschisa nonstop și parcare gratuita. Se ofera Wi-Fi gratuit în zonele publice și în cele mai multe camere. Toate camerele Hotelului Romanitza sunt mobilate funcțional și au zona de relaxare, un TV cu canale prin cablu și baie privata cu duș...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Darmanesti, Fundatura Izvorul Alb, nr. 1

Situata intr-o locatie de poveste, la poalele muntelui, pe malul lacului Valea Uzului , Pensiunea Adolescenta deschide oaspetilor sai imaginea unui loc incarcat de naturalete, parca uitat de lume si de timp. Cei 16 kilometri ce o despart de soseaua nationala ofera turistilor un acces facil, dar in acelasi timp ii departeaza de stresul cotidian....

Informatii
 
     
 
 

Darmanestiul este asezat in partea de vest a Judetului Bacau, in depresiunea intramontana Comanesti-Darmanesti, din grupa centrala a Carpatilor Orientali pe vaile Trotusului si Uzului, cuprinzand si zona de confluenta a celor doua rauri.

Din aceasta zona se deschide si un traseu rutier transcarpatic prin pasul Uzului, care unea si in trecut valea Trotusului cu valea superioara a Oltului.

Actuala asezare Darmanesti isi are originea in perioada prefeudala ea facand parte din asezarile razesesti. A evoluat multe secole ca o asezare sateasca cu un singur nucleu central, inconjurat de grupuri de gospodarii in ariile poienite. Orase cu acelasi nume se gasesc in judete ca Suceava, Neamt, Prahova, Muscel.

S-au purtat discutii despre prima atestare documentara. Darmanestiul apare citat in in sec. XVI-XVII, perioada in care Valea Trotusului era populata si cu asezari de nivel urban (Adjud si Targu Trotus).

Vechimea popularii in bazinele Trotusului si Uzului este mare, dovada fiind toponimele: -Paraul romanilor si- Uz numele celui din urma provenind de la -uzi , un trib al pecengilor, fiind cunoscut faptul ca popoarele migratoare care au trecutpe teritoriul tarii noastre au folosit din plin pasurile carpatice.

Populatia care exista in zona s-a retras din fata migratorilor in munti, revenind dupa trecerea acestora in spatiul Vaii Uzului, unde au pus bazele satului Darmanesti, al carui nume provine de la conducatorul lor DARMAN.

Toponimul Darmanesti apare inscris in hartile vechi, din perioada Dimitrie Cantemir, alaturi de alte asezari. Friederich von Bawr (1781) a fixat Darmanestiul la gura raului Uz fiind format din 11 gospodarii plasate liniar pe partea stanga a raului Uz. Localitatea a cunoscut o evolutie in timp si spatiu astfel incat in anul 1989 s-a numarat printre localitatile ce au dobandit statutul de oras