Cazare Buhusi | Orasul Buhusi | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Buhusi | Accommodation Buhusi

Cazare Buhusi | Orasul Buhusi Vile Pensiuni Hoteluri | Obiective turistice Buhusi | Buhusi Accommodation
Cazare Romania > Moldova > Cazare Buhusi


 
 

Cazare Buhusi

Oferte Buhusi 2021 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Buhusi este situat in partea estica a Romaniei, in judetul Bacau, in Depresiunea Cracau-Bistrita, la confluenta raurilor Bistrita si Romani, la 230-235 m altitudine. Declarat oras in 1930, Buhusi in prezent are aproximativ 22000 de locuitori si are doua localitati in subordine administrativa (Marginea, Runcu).

Prima atestare documentara dateaza din 1438 sub numele de Bodesti, in prezent cartier al orasului Buhusi, desi urmele de locuire indica faptul ca localitatea exista inca din Paleolitic.

Actualul nume al orasului provine de la familia boiereasca Buhus care a stapanit aceste locuri o perioada indelungata. Numele evolueaza treptat de la Bodesti la Buhusi pe parcurs purtand denumirile de Bodestii lui Buhusi, Bodestii Buhusoaiei, Buhusoaia.

Buhusi este declarat targ in 1819 iar ulterior incepe sa se dezvolte si devine si un important centru mestesugaresc. La sfarsitul secolului XIX se da in folosinta fabrica de postav care este cea mai veche din Romania.