Cazare Vanju Mare | Pensiuni Vile Vanju Mare | Oferte orasul Vanju Mare | Accommodation Vanju Mare

Cazare Orasul Vanju Mare | Oferte Cazare Vanju Mare | Hoteluri Pensiuni Vile Vanju Mare | Accommodation
Cazare Romania > Oltenia > Cazare Vanju Mare


 
 

Cazare Vanju Mare

Oferte Vanju Mare 2021 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Vanju Mare este situat in sud-estul judetului Mehedinti in zona Vaii Blahnitei, la o distanta de 33 km de municipiul Drobeta Turnu-Severin pe drumul national Turnu Severin – Calafat. Vanju Mare este in general o regiune de campie ingemanata cu dealuri ale caror soluri fertile, propice agriculturii.Totodata este o zona renunumita pentru cultivarea vitei de vie.

Clima in zona orasului Vanju Mare este temperat-continentala, cu ploi multe toamna si primavara si putine vara.

Vanju Mare cuprinde vechile sate: Orevita Mare, care este cunoscuta ca localitate inca din 1652 pe timpul domniei lui Matei Basarab , Nicolae Balcescu, Bucura si Traian. Orasul Vanju Mare se invecineaza cu o serie de comune: Vinjulet, Rogova, Poroina Mare, Corlatel, Punghina, Patulele, avand o suprafata de 95 km2 ,ceea ce reprezinta 1,9% din suprafata judetului Mehedinti.

Obiectele din piatra cioplita si cele din bronz au fost identificate pe teritoriul orasului ca facand parte din epoca fierului, se practica aici agricultura primitiva, cat si unele mestesuguri. Epoca dacica este si ea prezenta in mod indirect, mai ales prin monezi romane cu circulatie anterioara cuceririi Daciei de catre romani.

Vanju Mare apare ca localitate in anul 1772, pe vechea vatra a satului Orehovita, proprietate a manastirii Targoviste. Atunci, Ilinca Cioroboreanca cu fiii ei, Dumitru si Mihai, vand lui Barbu Capital Calutoiu o parte din mosia din Cioroboreni. Aceasta mosie se invecineaza cu mosia Vanjului, o localitate in care isi afla casele si acareturile capitanul de plai Barbu Calutoiu.

Vanju Mare era, in 1772, o localitate deja constituita si suficient de puternica sa fie cel putin cea mai influenta a plaiului Blahnita, daca nu chiar resedinta acestuia.