Cazare Baia de Arama | Pensiuni Vile Baia de Arama | Oferte orasul Baia de Arama | Accommodation

Cazare Orasul Baia de Arama | Oferte Cazare Baia de Arama | Hoteluri Pensiuni Vile Baia de Arama | Accommodation
Cazare Romania > Oltenia > Judetul Mehedinti > Cazare Baia de Arama


 
 

Cazare Baia de Arama

Oferte Baia de Arama 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Vezi pe Harta

Cazare Baia de Arama, Str. Victoriei, nr. 44

Pensiunea Casa Alba  ofera o capacitate de 12 locuri dispuse astfel: 3 camere cu pat matrimonial si 2 camere dotate cu pat matrimonial si pat single (3 locuri). Facilitatile unitatii de cazare: - TV, baie in fiecare camera; - Internet wireless; - Apa calda/rece permanent; - Incalzire centrala; - Mini sala de conferințe; - Frigider; -...

Informatii
 
     
 
 

Baia de Arama este situata in sud-vestul Olteniei, in nordul judetului Mehedinti, la distante aproape egale de Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu si Baile Herculane.

Orasul Baia de Arama este asezat pe terasa inalta a Podisul Mehedinti, intr-un tinut cu denumirea Plaiul Closani, adapostindu-se intr-o mica depresiune intre dealurile Dochiciu, Dealu Mare si Cornet, fiind traversat de paralela 45g.

Dealurile sunt bogat impadurite, printre speciile cele mai importante intalnindu-se: fagul, gorunul, carpenul, frasinul, stejarul dar si bradul sau molidul. Procentual, ca specie, predomina fagul, urmat de brad, molid, diverse tari (gorun, frasin, paltin de munte, carpen, diverse moi (plop tremurator, salcie, anin)si diverse rasinoase (Duglas, Larice).

Printre animalele salbatie care populeaza padurile dintre Baia de Arama si Valea Cernei se numara: ursul, capra neagra, lupul, cerbul, jderul, vulpea, iepurele, veverita, porcul mistret, dar si unele specii mai rar intalnite la noi in tara precum: vipera cu corn sau scorpionul.

Orasul Baia de Arama este este brazdat de apele raului Bulba, care izvoraste din pestera cu acelasi nume, situata intre Baia de Arama si comuna Ponoarele, si de cele ale paraului Brebina, care ajunge aici de sub varfurile muntilor de dincolo de Valea Cernei.

Apele Bulbei si ale Brebinei sunt umflate de numeroasele izvoare aflate in zona si se varsa la Apa-Neagra, sat situat in judetul Gorj la numai 3-4 km de Baia de Arama, in raul Motru, care strabate, la randul lui, satul Negoesti, parte a orasului Baia de Arama.

Izvorul Bolboros, situat la iesirea din Baia de Arama spre Ponoarele, loc unde altadata se organizau frumoase petreceri in aer liber, captat fiind acum de Pastravaria Ocolului Silvic Baia de Arama; un alt izvor a fost captat si adus pana in fata Bisericii Sfintii Voievozi, unde tasneste cu putere intr-o fantana cu 12 guri.

Mai jos de acesta, aproape de intersectia cu drumurile care duc pe de o parte, catre Ponoarele si pe de alta parte, catre Baile Herculane, se afla un alt izvor important care a fost captat pentru alimentarea cu apa a orasului

In satul Brebina, la 1-2 km de Baia de Arama este prezent un alt izvor puternic care trece chiar pe sub Motelul Izvorul Rece si captat pentru pastravaria particulara de aici.

Fiind situata intr-un relief carstic, Baia de Arama este in apropierea unor pesteri de o deosebita frumusete, precum: Bulba, Ponoarele , Izverna si Closani.