Partii de ski Vatra Dornei | Ski Vatra Dornei | Starea partiilor in Vatra Dornei

Serbarile Zapezii | Partii de Ski in Vatra Dornei | Ski-ing in Vatra Dornei
 

Cazare Romania > Partii de ski Romania > Partii de ski Vatra Dornei

 
 

Partii de ski Vatra Dornei

Partii de ski Vatra Dornei | Ski Vatra Dornei | Starea partiilor in Vatra Dornei
 
     

 
 

Statiunea Vatra Dornei Statiunea Vatra Dornei

Vatra Dornei este una dintre cele mai pitoresti statiuni balneare din Romania. Datorita climatului submontan destul de bland, statiunea este un punct turistic important atat in sezonul de iarna cat si cel de vara.

Supranumita si Perla Bucovinei, Vatra Dornei este situata la o altitudine de 800 m, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna, in partea de nord a Romaniei, la intretaierea drumurilor comerciale care unesc Moldova cu Transilvania si este cunoscuta datorita izvoarelor cu ape minerale carbogazoase, inca de la inceputul secolului al XIX-lea. Muntii Rarau, Giumalau si Calimani, cu numeroase trasee montane (de vara sau de iarna) constituie o atractie majora pentru turistii din statiune.


Ski Vatra Dornei Informatii partii de ski Vatra Dornei

Una dintre cele mai cautate si cunoscute statiuni din Romania este Vatra Dornei. Pe langa baza balneoclimaterica de aici, statiunea din Bucovina beneficiaza si de trei partii de schi.

Chiar in centrul orasului se afla doua partii, la baza carora se organizeaza in fiecare an Serbarile Zapezii. In 2005 a fost inaugurat un teleschi nou, denumit Poienita, care deserveste partia Parc 2. Pista a suferit imbunatatiri serioase in aceasta vara, pentru sezonul de schi 2007-2008 fiind posibila montarea unei instalatii de produs zapada artificiala. Cea de-a treia partie de la Vatra Dornei, situata pe Dealul Negru, este una dintre cele mai lungi de la noi din tara.

Partii de ski Vatra Dornei
Partia
Grad de
dificultate
Lungime (m)
Zapada artificiala
Iluminat
Transport cablu
Parc
mediu
900
nu
nu
da
Dealul Negru
mediu
3200
nu
nu
da
Dealul Runc (fond)
usor
5000
nu
nu
nu
Poienita
Usor
550
nu
nu
nu

 
     
 
 
 
     
  
 

Partii de Ski Vatra Dornei link-uri utile | Informatii utile Partii de Ski Vatra Dornei

 
     
 
 
 
     
Eurotrip