Cazare Vascau | Oferte cazare Vascau | Cazare Hotel Pensiuni Vile Vascau | Accommodation Vascau

Accommodation Vascau | Oferte Cazare Vascau | Orasul Vascau obiectiv turistic | Harti Vascau
Cazare Romania > Crisana >


 
 

Cazare Vascau

Oferte Vascau 2020 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Vascau este situat in extremitatea sud-estica a judetului Bihor, la o distanta de 86 km fata de municipiul Oradea, pe DN. 76, in depresiunea Beiusului, pe cursul superior al raului Crisul Negru.

Orasul Vascau amplasat in Depresiunea Beiusului, marginit in zone de est de masivul Bihorului, iar la sud-vest de dealurile masivului Codru Mona. Depresiunea este strabatuta de cursul raului Crisul Negru.

Dupa ultimul recensamant al populatiei, realizate in anul 2002, populatia orasului Vascau numara 2839 locuitori, din care 98% reprezinta populatia romana, iar 2% romi si alte nationalitati.

Clima in orasul Vascau este determinata in mare masura de patrunderea maselor de aer oceanic determinand ca verile sa fie calduroase si iernile nu prea aspre, in vaile dealurilor creindu-se acumulari de aer rece, iar pe crestetul dealurilor aerul este mai cald, temperatura medie anuala 8-10 grade. Precipitatiile anuale ating 800-1000 ml.

Orasul Vascau este atestat documentar din anul 1552 si a fost ridicat la rangul de oras in anul 1956 odata cu reorganizarea administrativ teritoriala a tarii.

Orasului Vascau are in componenta sa un numar de 6 localitati: Vascau, Cimp, Cimp Moti, Colesti, Varzarii de Jos, Varzarii de Sus. Localitatea Vascau cunoaste o dezvoltare vizibila dupa anul 1982, anul darii in folosinta a liniei ferate Oradea-Vascau, interesul fiind manifestat datorita existentei in zona a unor insemnate cantitati de materii prime: minereu de fier, piatra de calcar, marmura, precum si masa lemnoasa.

In zilele noastre, pe raza orasului Vascau isi desfasoara activitatea un numar de 8 agenti economici, specializati in prelucrarea lemnului, confectii metalice, a marmurei, precum si activitati de industrie usoara.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip