Cazare Oltenita | Oferte cazare Oltenita | Hoteluri pensiuni vile Oltenita | Accommodation Oltenita

Cazare Oltenita | Hoteluri Pensiuni Apartamente Vile Oltenita | Oferte de cazare in Oltenita | Accommodation Oltenita
Cazare Romania > Muntenia > Judetul Calarasi > Cazare Oltenita


 
 

Cazare Oltenita

Oferte Oltenita 2021 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Oltenita, Bd. Tineretului, nr.10

Pensiunea Azaro ofera turistilor spatii de cazare spatioase dotate cu aer conditionat, televizor si grup sanitar privata cu dus si articole de toaleta. De asemenea pensiunea Azar o dispune de parcare privata gratuita , restaurant ( Viky Stoica ) si sala de conferinta echipata complet, terasa, bar si gradina. Restaurantul Viky...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Oltenita, Soseaua Calarasi, nr. 24

Dornacor se află în Oltenița și oferă unități de cazare și acces gratuit la conexiunea WiFi. Fiecare dintre camere are televizor și baie privată. Pentru un plus de confort, proprietatea pune la dispoziție halate de baie şi papuci.

Informatii

Unitate turistica clasificata la 2 stele Vezi pe Harta

Cazare Oltenita, Str. 22 Decembrie, nr. 3H

Oferind biciclete gratuite, Motelul Alexander este la 1,5 km de Olteniţa. Conexiunea WiFi este gratuită. Dotate cu aer condiţionat şi frigider, toate camerele au o baie privată cu duş şi articole de toaletă gratuite. Motelul Alexander a re o terasă şi un bar. Facilităţile includ un...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Oltenita, Soseaua Calarasi, nr. 24

Vila Europa se afla în Oltenita si ofera acces gratuit la internet WiFi. Oaspetii au la dispozitie un restaurant. Parcarea privata este gratuita.

Informatii
10 Nota
 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Oltenita

Nota 10 din 10 pe baza a 3 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Oltenita

 
     
 
 
 
     
 
 

Municipiul Oltenita, este asezat in dreptul km 430, in Lunca Dunarii, in aval de confluenta Dunarii cu raul Arges. Localitatea apartine din punct de vedere administrativ judetului Calarasi, fiind a doua localitate ca numar de locuitori, dupa municipiul Calarasi.

Oltenita are o populatie de aproximativ 23.000 de locuitori. Functiunea de baza a localitatii a fost cea de port la Dunare, la care s-a adaugat in timp si cea industriala constructii si reparatii demotonave, remorchere, slepuri, vase fluviale pentru calatori, turnatorie, fabrica de mobila, elemente prefabricate pentru constructii, industrie alimentara si usoara.

Prima atestare documentara a asezarii apare intr-un act emis de Neagoe Basarab, in anul 1515. Mai tarziu, in iunie 1526, este mentionata intr-un hrisov al lui Radu de la Afumati, iar in 1853 Oltenita este recunoscuta oficial ca oras slobod.

Materialul arheologic descoperit aici apartine Culturii Gumelnita si este deosebit de valoros atat prin vechimea lui, cat si prin varietatea si bogatia de obiecte conservate. Materialul este expus in Muzeul de arheologie si istorie, o cladire monument de arhitectura, construita in anul 1925 dupa planurile arhitectului Ion Cernescu, un important punct de atractie turistica al orasului.