Cazare Bumbesti Jiu | Oferte cazare Bumbesti Jiu | Pensiuni Vile Bumbesti Jiu | Accommodation Bumbesti Jiu

Cazare Bumbesti Jiu 2022 | Oferte Cazare Bumbesti Jiu | Accommodation Bumbesti Jiu | Hoteluri Pensiuni Vile Bumbesti Jiu
Cazare Romania > Oltenia > Judetul Gorj > Cazare Bumbesti Jiu


 
 

Cazare Bumbesti Jiu

Oferte Bumbesti Jiu 2023 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Bumbesti Jiu, Strada Trandafirilor, bloc 8, scara 2, etaj 2, apartament 10

Amplasat la intrarea in Defileul Jiului, la 15 minute de Manastirea Lainici, la 30 minute de Transalpina, la 15 minute de Targu Jiu, operele lui Brancusi. In apropiere sunt diferite atractii turistice: (1 ora - maxim 2 ore) Statiunea Ranca, Pestera Muierilor, Pestera Polovragi, Manastirea Polovragi, Manastirea Icoana, Cheile Oltetului, Cheile...

Informatii
 
     
 
 

La iesirea Jiului din defileu unde isi sporeste apele cu ale raului Sadu, pe partea stanga, judetul Gorj ne umple ochii si inimile de bucuria candida a intalnirii cu localitatea Bumbesti Jiu. Sub aspectul asezarii sale matematice este cuprins intre paralela 45010’ latitudine nordica si meridianul 23020’ longitudine estica.

Datorita asezarii geografice, teritoriul orasului este bine adapostit spre nord, de culmile viguroase ale Parangului ce se inalta la peste 2.500 m, beneficiind in acelasi timp de un climat bland de adapost, cu ploi suficiente si la timp, cu temperaturi moderate, in care se resimt unele influente ale alunecarii maselor de aer rece de la nord spre sud, fapt ce face in final sa se incalzeasca simtitor la coborare. In partea de nord se invecineaza cu municipiul Petrosani, la sud cu Targu Jiu, la est cu comuna Musetesti, iar spre vest cu comuna Schela.

Localitatea este cantonata in depresiunea Bumbesti, care la randul ei face parte din unitatea fizico-geografica a depresiunii subcarpatice oltene, adica intr-o unitate geografica bine individualizata la contactul dintre subcarpati si zona montana la nord.

Mai precis, prin depresiunea Bumbesti Jiu, trebuie sa intelegem o mica depresiune subcarpatica, de pe clina sudica a Parangului drenata de Jiu, la iesirea acestuia din stransoarea defileului.

La nord depresiunea Bumbesti este dominata net de clima sudica a Valcanului si Parangului. In acest sens Lucian Badea scrie ca privindu-i la scara reliefului intregii tari, muntii apar, intr-adevar ca unitate inalta o treapta uriasa dar care, vazuta mai indeaproape este in fond o multipla succesiune de suprafete sau trepte ... ultima fiind acea suprafata de eroziune a Gornovitei, care domina depresiunea subcarpatica.

Bazinul Bumbesti, este drenat de Jiu, valea sa pastrand o directie generala nord-sud si fiind adancita fata de nivelul interfluviului cu peste 250m la iesirea din munti. Pozitia hipsometrica a depresiunii Bumbesti Jiu, este de circa 300 m altitudine absoluta, fiind dominata in jurul sau de nivelul de 800 - 900 m, respectiv platforma Gornovita, ce formeaza zona plaiurilor vizibile clar mai ales in nordul localitatii.