Cazare Subcetate | Cazare Subcetate Zetea| Accommodation Subcetate | Hoteluri Pensiuni Vile Subcetate

Cazare Subcetate - Zetea - Harghita | Oferte de cazare | Zona Turistica Zetea | Accommodation Zetea
Cazare Romania > Tinutul Secuiesc > Judetul Harghita > Cazare Subcetate


 
 

Cazare Subcetate

Oferte Subcetate 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Subcetate, Str. Principala, nr. 60

Oferind un restaurant , Balázs Panzió este situat a în Izvoare . Acces gratuit la WiFi este disponibil . La Balázs Panzió veți mai găsi o saună comună , recepție deschisă 24 de ore pe zi și o grădină . Alte...

Informatii
3.4 Nota

Vezi pe Harta

Cazare Subcetate, Str. Protopop Elie Campeanu, nr. 2

Vila Pityu ofera 4 cameri mari spatioase. Una dintre ele este apartamentul cu baie proprie, ideal pentru o familie, daca se doreste avem si paturi pentru bebelusi, o baie mare cu vana, camera rustica facut in stilul traditional si o camera moderna. Cafeaua si ceaiul este din partea casei. Ce va mai oferim este bucatarie proprie, cafetiera, ceainic,...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Subcetate, Str. Desagpataka, nr. 15

Pensiunea Desag-Villa este amplasata intr-o zona montana placuta, la 17 km de Odorheiu Secuiesc, in zona Subcetate, pe malul paraului Desag. Oaspetii sunt asteptati intr-o pensiune frumoasa, avand o locatie placuta, o adevarata oaza de liniste, oferind ohihna, distractie si relaxare. Capacitatea totala a pensiunii este de 48 locuri. La cerere in...

Informatii

Cazare Subcetate, Sub Cetate, nr. 22/A

Informatii
 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Subcetate

Nota 3.4 din 10 pe baza a 1 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Subcetate

 
     
 
 
 
     
 
 

Localitatea Sub Cetate se afla la distanta de 15 km de Toplita, este cea mai mare si cea mai veche asezare din zona. A fost infiintata prin asezarea iobagiilor moldoveni.

O harta din 1735 inca nu mentioneaza asezarea, insa harta din 1750, o prezinta sub numele de Varviz cu 190 locuitori si o biserica. De alungul timpului asezarea a purtat urmatoarele denumiri: Varviz, Varhegy, Varhegyalja, Ditro-Varhegy, Gyergyo-Varhegy, iar dupa 1918 Sub Cetate. Din denumirea localitatii putem concluziona ca aici s-a aflat o cetate candva.

Asezarea si locuitorii erau proprietatea familiei Lazar din Lazarea. Este fondata pe mosia lui, si de catre Lazar Ferenc prin asezarea iobagiilor. Documentele familiei Lazar din anul 1720 amintesc despre aceasta asezare. Apartinea de Ditrau, apoi de Gheorgheni, iar dupa primul razboi mondial si-a castigat independenta.

Teritoriul localitatii este compus din foste teritorii ale Ditraului si Remetii. In 1750 aici locuiau 18 familii de iobagi si o familie de slugi, care apartineau de contele Lazar. Familiile se numeau: Bobran, Muska, Negre, Forfot, Dobran, Rusca, Huruba, Orzita, Pastone, Vaczman, si Kicsiny.

In 1810 erau 50 familii, iar in 1820 erau deja 76 familii care locuiau aici. In 1765 exista deja o scoala in localitate. De Sub Cetate mai apartin: Calnaci, Filpea si Dudad, acestea, conform cartii lui Orban Balazs, aparuta in 1868, sunt asezari noi.