Cazare Lapusna | Oferte cazare Lapusna | Cazare Pensiuni Vile Lapusna | Castelul Lapusna

Castelul Lapusna | Cazare Lapusna | Prezentare Pensiuni Vile Lapusna
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Mures > Cazare Lapusna


 
 

Cazare Lapusna

Oferte Lapusna 2021 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:

 
     
 
 

Daca sunteti proprietarul unei pensiuni, hotel sau vile si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.TourismGuide.ro Inscrie-te acum !

Formular de inscriere Clik aici...
E-mail : sales@tourismguide.ro


Pentru a venii in sprijinul echipei Tourism Guide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient zona sau localitatea,puteti sa trimiteti informatiile/pozele la: admin@tourismguide.ro

Castelul Lapusna este situat in satul Lapusna, la o altitudine de 815m, la aproximativ 70 km de orasul Targu Mures, intr-o zona muntoasa deosebita. Castelul se afla la 45 de km de Reghin, in Muntii Gurghiului, pe valea cu acelasi nume. Constructia castelului a fost realizata in anii 1925-1926. Acesta a apartinut regilor Romaniei pana la incepului anului 1949.

Dupa nationalizarea din anul 1949, Castelul Lapusna a trecut in proprietatea statului, in administrarea comunei Ibanesti, in raza administrativa a careia era situat. Acesta, mai ales in anii in care la conducerea statului s-a aflat Nicolae Ceausescu a functionat sub forma de Casa Prezidentiala, in functiunea de Castel de Vanatoare, pentru cadrul cu functii inalte din anturajul conducerii comuniste.