Cazare Miercurea Sibiului | Oferte cazare Miercurea Sibiului | Accommodation Miercurea Sibiului

Cazare Miercurea Sibiului | Accommodation Miercurea Sibiului | Orasul Miercurea Sibiului obiectiv turistic
Cazare Romania > Marginimea Sibiului > Judetul Sibiu > Cazare Miercurea Sibiului


 
 

Cazare Miercurea Sibiului

Oferte Miercurea Sibiului 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Miercurea Sibiului, Strada Victoriei, Nr. 44

Situat în Sebeșu de Sus, Hotelul Rin dotat cu aer condiționat pune la dispoziție un restaurant à la carte, precum și o terasă și facilități de grătar. Oaspeții beneficiază de acces WiFi gratuit, iar recepția are program nonstop. Toate camerele cu balcon au TV cu ecran plat...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Miercurea Sibiului, Str. Avocat Ilie Macelariu, nr. 104

Informatii
 
     
 
 

Miercurea Sibiului este situat la 34 km vest de Sibiu pe DN1 - SIBIU - Sebes. A fost declarat oras in 2004. Orasul este situat in zona de contact a ultimelor ramificatii nordice ale Carpatilor Meridionali cu Podisul Ardealului, in mica unitate fizico-geografica numita Podisul Secaselor, avind altitudinea relativa de 130 m , iar cea absoluta de 580 m.

Statiune balenoclimaterica sezoniera de interes local situata la 5 km de oras. Factori terapeutici: izvoare cu apa minerala clorurate-sodice, namol sapropelic fosil, climat de crutare. Indicatii: afectiuni reumatismale, neurologice, ginecologice, endocrine cardio-vasculare.

Locul de nastere a sculptorului Corneliu Medrea si Ilie Elie Macelariu jurist, tribun al revolutiei de la 1848/1849, consilier de tribunal, la Sibiu, jude regesc al Scaunului Miercurea, consilier guvernamental, deputat in Parlamentul de la Budapesta, presedinte al Partidului National Roman, membru fondator al ASTREI.

La Miercurea Sibiului a avut loc adunarea de constituire a Partidului National Roman din Transilvania de la 17 martie 1869 la care au participat Ilie Macelariu, George Baritiu, Ioan Ratiu, Visarion Roman, Axente Sever, Iacob Muresanu.

La Dobirca s-a nascut Dimitrie Cuntan , preot, profesor, compozitor, membru fondator al Reuniunii Romane de Muzica din Sibiu. Suprafata totala a orasului Miercurea Sibiu este de 8512 ha.