Istoric Ocna Sibiului | Tratamente Ocna Sibiului | Apele sarate calitate terapeutica

Date cronologice Ocna Sibiului | Baza de tratament Ocna Sibiului | Proprietatile apelor sarate
Cazare Romania > Centre SPA > Judetul Sibiu > Cazare Ocna Sibiului > Istoric


 
 

Istoric

Oferte Ocna Sibiului 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Ocna Sibiului

Nota 9.8 din 10 pe baza a 4 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Ocna Sibiului

 
     
 
 
 
     
 
 

Istoric statiunea turistica si de tratament Ocna Sibiului

Atestata documentar doar in anul 1263, cu toate ca dovezile arheologice atesta prezenta omului in aceste locuri din indepartatele timpuri ale preistoriei, localitatea Ocna Sibiului sa dezvoltat datorita explotatiilor de sare prezente aici.

Sarea de la Ocna Sibiului era extrasa inca din vremea dacilor, iar romanii - in timpul stapanirii lor in Dacia - au intensificat valorificarea ei, folosind tehnica vremii, pentru ca in secolele XV-XVI, salina de la Ocna Sibiului sa fie considerata cea mai importanta din Transilvania.

In timp, in locul salinelor parasite s-au format lacuri sarate, a caror calitate terapeutica era cunoscuta din vremea dacilor si romanilor.

Dovezile scrise in acest sens dateaza din evul mediu, fiind relatat cazul unui ambasador al lui Rudolf al II-lea acreditat pe langa Mihai Viteazul, care, in 1598, a facut baie la Ocna Sibiului si s-a simtit foarte bine.

Dezvoltarea statiunii Ocna Sibiului

A doua jumatate a secolului al XIX-lea aduce la Ocna Sibiului o serie de specialisti care au facut analize chimice si studii medicale amanuntite asupra apei din lacuri.

Propietatile terapeutice ale acestora le recomandau pentru tratarea afectiunilor reumatismale.

Dezvoltarea statiunii a si interesul economic a dus si la construirea caii ferate care leaga statiunea Ocna Sibiului de orasul Sibiu.

Ocna Sibiului este o localitate cautata anual de mii si mii de bolnavi sau de turisti ce doresc sa se relaxeze si sa se deconecteze de la stresul zilnic, fiind una din statiunile balneoclimaterice aflate in circuitul turistic intern si international.