Pensiunea Cerasu Cerasu - TourismGuide Romania

Pensiunea Cerasu Cerasu | Cazare Cerasu Pensiunea Cerasu | Rezervari Pensiunea Cerasu Cerasu | Cazare Cerasu




Cazare Romania > Cazare Valea Teleajenului > Judetul Prahova > Cazare Cerasu > Pensiuni Cerasu > Pensiunea Cerasu

 
 
Cazare Pensiunea Cerasu Cerasu

Pensiunea Cerasu

Clasificat la 3 stele
Vizualizari: 1260
Rezerva online!

Tarifele nu sunt actualizate !

Tip camera Pers. Cam. Pret Valoare
Capacitate de cazare: 24 locuri

Pentru a avea garantia celui mai bun pret, este bine sa mentionati in convorbirea dvs. cu unitatea de cazare ca ati gasit oferta pe www.tourismguide.ro

Iar pentru a elimina eventualele neintelegeri cu unitatea de cazare privind sejurul dvs este important sa le trimiteti si o solicitarea prin Sistemul de Rezervari Online.

Contact Pensiunea Cerasu Cerasu

Contact: Promovare Turistica Romania
E-mail: cazare@tourismguide.ro

Regiunea: Valea Teleajenului
Locatia:Pe strada principala, la 400 m intrare in Cerasu.

Unitatea de cazare face parte din categoria Pensiuni Romania

Harta Pensiunea Cerasu

Servicii oferite de Pensiunea Cerasu Cerasu

  • Mic dejun inclus.
  • Bucatari complet utilata.
  • Living cu semineu.
  • Acces internet.
  • Foisor si gratar.
  • Parcare proprie.

Despre Pensiunea Cerasu Cerasu

Ospitalitate - Ne place sa credem ca aceasta este caracterizarea facuta de cei care au trecut pe la noi. Frumusetea peisajului, intimitatea interiorului care combina modernul cu rusticul si bucataria traditionala va pot oferi momente de neuitat.

Inaugurata recent, dar foarte bine dotata si utilata, Pensiunea Cerasu reprezinta cea mai buna alegere pentru un concediu foarte linistit.

O zi de pensiune completa costa 90 de lei si include cazarea si cele trei mese zilnice.

In plus, amplasarea pensiunii intr-o zona submontana, pe malul vaii superioara a Raului Drajna, ofera turistilor un peisaj mirific.

In plus, cei interesati pot opta pentru vizite la Cetatea si Cimitirul Tabla Butii, la manastirile Zamfira, Suzana, Crasna sau Ciolanu, la Tabara de Sculptura Magura sau Cetatea La Ciuga.

La aceasta pensiune sunt organizate anual si tabere pentru elevi, fiind oferite atat o serie de activitati de orientare turistica si sportive cat si focuri de tabere si petreceri dedicate celor mici.

Ne gasiti in comuna Cerasu, o localitate specifica zonei submontane, asezata pe ambele maluri ale vaii superioare a raului Drajna si pe paraiele Valea Borului, Valea Tocii si Valea Bradetului, la cca 45 km de Ploiesti si 16 km de Valenii de Munte.

Cu ce va asteptam: Constructie noua ; Telefon, tv, cablu;Internet wireless ; Living cu semineu ; Foisor, gratar ; Curte iluminata noaptea ; Gradina 3.400mp, parcare ; Incalzire centrala

Alte facilitati:
Vrei sa iti sarbatoresti ziua de nastere, ziua onomastica sau alt eveniment important din viata ta?
Vrei sa organizezi un simpozion sau un cocktais
Va asteptam!

Imprejurimi si Obiective turistice Cerasu

Cetatea si cimitirul eroilor Tabla Butii

Ruinele cetati de la Tabla Butii sunt amplasate pe una dintre crestele care unesc muntii Ciucasului si cei ai Siriului, la o altitudine de 1300 metrii.
Pana la anul 1789 pe Valea Prahovei, mai sus de Posada, nu trecea decat o biata poteca de cai, nici macar un drum de caruta. Trecerea peste munti se facea pe vechiul drum roman pe la Vf. lui Crai, numit si Drumul mare de pe plai.

Drumul intra in munte dinspre Transilvania pe cursul superior al Buzaului, pe la Vama Buzaului si Paraul Fetei (Izv. Buzaului), urca in Pasul Tabla Butii, continua spre S pe Culmea M.Tataru, pe sub Vf. lui Crai si cobora la Cerasu , pe V. Drajnei , pentru a ajunge la Valenii de Munte si in cele din urma la Ploiesti.

Cetatea La Ciuga

InBuletinul Societati Regale de Geografie, Ecaterina Zaharescu pomeneste de insemnatatea cai militare romane care merge pe Valea Drajnei, prin Slon si din vestigile castrului roman de la Slon, descoperit de Cezar Boliac in 1869.

Cercetarile intreprinse pe aceste meleaguri au dus la identificarea sigura a doua cetati. Pe dealul La Ciuga se afla urmele unei cetati de lemn datand de la sfarsitul sec VI si inceputul sec IX.

Aceasta prima cetate este suprapusa de o alta construita si datata la sfarsitul sec IX si inceputul sec. X, peste aceasta, find construita o a treia cetate din piatra.

De altfel, printre localnici circula legenda ca aici ar fi ingropata o comoara constand in monede si obiecte din aur. Zeci sau sute de localnici cu ani in urma, au scormonit pamantul din acest deal, convinsi mai mult sau mai putin ca vor fi norocosi sa dea de comoara ce se vehiculeaza ca ar fi aici, fara insa a se gasi ceva.

Se spune ca in anumite nopti din zilele lunilor septembrie si octombrie pe acest deal apare o flacara misterioasa care ar desemna locul unde se afla ascunsa comoara, de altfel, sateni mai denumesc dealul si La Comoara.

Manastirea Crasna

Primele dovezi ale existentei manastirii sunt facute printr-un act de donatie din 1745, in care se arata ca aici era un schit de calugari avand o biserica de lemn.
Zidirea actualei biserici a inceput in anul 1824, ctitorita de postelnicul Constantin Potlogea, ca biserica de mir pentru satul Bajenari, unde se refugiasera locuitorii din imprejurimi dupa 1821, din cauza navalirii turcilor.

In 1828, cand s-a facut sfintirea bisericii, episcopul Chesarie al Buzaului a sugerat reinfiintarea obstei monahale.
Primul staret a fost chiar ctitorul Constantin Potlogea, calugarit cu numele de Chelasie.
Pictura a fost terminata in anul 1834. In anul 1864, manastirea decade, numarul monahilor se reduce.
In 1920, cand mai avea un singur calugar, manastirea a fost jefuita de ocnasii de la Slanic.
Din 1964 schitul a inceput sa se refaca, gratie staretilor Nicodim, Ghedeon si Galaction.
Prea Sfintitul Galaction este acum Episcopul Teleormanului si Alexandriei. In 1983, s-a facut renovarea bisericii, iar 1991-1992, prin purtarea de grija a Prea Fericitului Patriarh Teoctist, a fost restaurata pictura.
Nu are colectie muzeala, insa vizitatorul va admira frumoasa catapeteasma, lucrata la Viena, acoperita cu foita de aur, si doua icoane de Irineu Protcenco. Schitul se afla in padure, intr-un loc deosebit de frumos si linistit.

Manastirea Suzana

Situata pe valea Teleajenului, la 40 de kilometri de Valenii de Munte - 14 km de Maneciu, intro fermecatoare pozitie naturala, Manastirea Suzana constitue un monument al spiritualitatii si al artei.
Despre manastire Alexandru Vlahuta scria in 1908: Suzana este asezata intr-o poiana frumoasa, pe o frunte de damb, sub care se asvarl in Teleajen paraul Stanca din dreapta si Epurasul din stanga.
Acestea unindu-se in fata manastirii, alcatuiesc aici o cruce de unde pornesc la vale intr-un singur curs.

Galerie Foto Pensiunea Cerasu Cerasu

Pensiunea Cerasu Pensiunea Cerasu
784 afisari
Camera Dubla Camera Dubla
554 afisari
Camera Twin Camera Twin
645 afisari
Grup Sanitar Grup Sanitar
589 afisari
Pensiunea Pensiunea
617 afisari
Curte Curte
677 afisari
Gradina Gradina
635 afisari
Terasa Terasa
619 afisari
 
     

 
 

Poti consulta si alte unitati de cazare din Cerasu

 
     

 
   
     


 
 

Am fost acolo - Parerea ta despre Pensiunea Cerasu din Cerasu

Va rugam nu postati cereri de cazare in acest camp ! Postati doar impresii si pareri personale !
Va rugam sa acordati note pentru optiunile de mai jos !
Cazare
5.0
Servicii
5.0
Personal
5.0
Locatie
5.0
Raport Pret / Calitate
5.0
Nota finala: 5.0


Cod Securitate





Greu de citit? Regenereaza cod


Mai puteti scrie caractere.

Impresiile si parerile turistilor despre Pensiunea Cerasu din Cerasu

Momentan nu a adaugat nimeni nici un review . Fii tu primul !

Comentarii publicate pentru Pensiunea Cerasu din Cerasu sunt opiniile private ale utilizatorilor acestui site. TourismGuide.ro nu poate fi
considerat responsabil pentru acest continut si acceptul acestuia.
In cazul in care aceste comentarii sunt false si pot induce in eroare, va rugam sa ne contactati direct.