Cazare Cornu | Oferte hoteluri pensiuni vile Cornu | Cazare in Cornu

Localitatea Cornu | Oferte Hoteluri vile pensiuni Cornu | Accommodation Cornu




Cazare Romania > Valea Prahovei > Judetul Prahova > Cazare Cornu


 
 

Cazare Cornu

Oferte Cornu 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Cornu, Strada Primaverii, nr. 107

Situată în Cornu de Jos, la 24 km de Sinaia, Pensiunea Aquila oferă un grătar şi vedere la munte. Proprietatea asigură parcare privată gratuită. Toate camerele sunt dotate cu TV. Proprietatea are o bucătărie comună.

Informatii

Cazare Cornu, Strada Primaverii, nr. 134

Vila Iubirii se află în localitatea Cornu de Jos, oferind WiFi gratuit, grădină cu facilități de grătar, precum și parcare gratuită. Proprietatea este dotată cu TV cu ecran plat cu canale prin satelit și bucătărie complet utilată. Oferă, de asemenea, o terasă cu...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Cornu, Str Stadionului, nr 349

Vila Proestetica Sana din Cornu este primul centru holistic, de wellness, slabiresi spa din Romania ce dispune de 15 de camere de lux dotate cu aer conditionat, televizor, telefon, internet gratuit. De asemenea la Vila Proestetica Sana va mai puteti bucura de meniuri balineze, masaje balineze, piscina acoperita, teren de tenis, teren...

Informatii

Cazare Cornu, Str. Primaverii, nr. 80 A

Informatii

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Cornu, Str. Primaverii nr.104 Cornu

Pensiunea Valdany este situata intr-o zona de deal a localitatii Cornu pe dealul dinspre Campina, pozitie din care se poate vedea cu usurinta DN1. Pensiunea Valdany dispune de 12 camere si 1 apartament dotate cu baie proprie, televizor si frigider. Pensiunea Valdany dispune de asemenea de living la fiecare nivel, sala fitness, sala...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Cornu, Str. Aleea Nucilor, nr. 93D

Lycorn se află în Cornu de Jos și oferă facilități de grătar și o cadă cu hidromasaj. La proprietate există parcare privată gratuită. Oaspeții au la dispoziție un TV cu ecran plat cu canale prin satelit, o consolă Nintendo Wii și un CD player. De asemenea, pot savura o...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Cornu, Cornu de Jos, nr. 1167A, DN1

Pensiunea Arido din Sinaia este situata la 20 km de cea mai apropiata pârtie de schi din Sinaia și la 8 km de Gara Câmpina. Fiecare camera are balcon, TV cu canale prin cablu și baie cu duș, toaleta și articole de toaleta gratuite. La un cost suplimentar, oaspeții au acces la centrul de fitness, sauna și...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Cornu, Loc. Cornu - Str. Stadionului 347A

 Amplasata in comuna prahoveana Cornu , Pensiunea La Rusi va ofera confortul unui hotel de 4 stele, imbinand stilul rustic cu cel modern. Este locul ideal pentru petrecea vacantelor, organizarea de intalniri de afaceri, petreceri si teambuilding-uri. Pensiunea La Rusi a fost contruita conform normelor europene, fiind finalizata in luna...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 5 stele Vezi pe Harta

Cazare Cornu, DN 1 KM 92

Este situata la jumatatea distantei dintre capitala de judet, municipiul Ploiesti si statiunea montana Sinaia, pe soseaua DN1, Km 92. La 2 Km se afla al doilea oras ca marime si ca importanta al judetului Prahova, Municipiul Campina. Adresandu-se atat oamenilor de afaceri cat si turistilor, pensiunea dispune de 8 camere, toate clasificate la...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Cornu, Str. Aleea Alunilor, nr. 130F

Casa Alexandra oferă cazare în Cornu de Jos, aproape de Câmpina, la 25 km de Sinaia. Când vremea este frumoasă, oaspeţii se pot relaxa în grădină, lângă piscina sezonieră în aer liber. Există o zonă de relaxare, o zonă de luat masa şi o bucătărie...

Informatii
 
     
 
 

Comuna Cornu este asezata in nord-vestul judetului Prahova, pe valea de mijloc a raului omonim, nu departe de locul unde masivul Garbova isi da mana cu Subcarpatii curburii externe, se invecineaza cu: Breaza - Nistoresti, la nord, cu Campina, la sud, cu Voila, la est si cu Breaza - Podul Vadului la vest, aflandu-se la o departare de 90 km - nord de capitala tarii si la 70 km - sud de municipiul Brasov.

De la altitudinea de 740,2 m, de sus, din varful Sinoiului, atat cat masoara acesta, poti cuprinde cu privirea intreaga panorama a comunei Cornu si a imprejurimilor sale.
Tot aici este si locul de unde poti constata cu usurinta cum raurile care-i scalda marginile - Campinita, la est si sud, Prahova - la vest, Valea Rea si Balita - de la est la vest - i-au modelat terasa pe care s-a infiripat, in timp, asezarea cu nume latinesc, dandu-i o forma aproape triunchiulara, cu pante abrupte la nord si est, si domoale in rest.

Drumul de legatura cu Brasovul, prin pasul Timis - Predeal, pe Valea Prahovei, si Predelus, pe Doftana, pozitia, matematic determinata de coordonatele de 45° 10´ latitudine nordica si de 25° 42´ longitudine estica, au facut sa apara si sa se dezvolte, la poalele Sinoiului si Costisului, o asezare statornica atestata, arheologic, cu 3000 de ani in urma, iar de documentele scrise la inceputul secolului al XVI-lea.

Oricum ai veni la Cornu, cu trenul sau cu autoturismul, pe jos ori cu alte mijloace de locomotie, vei fi nevoit sa urci o panta, ca sa poti intra in localitatea situata la o altitudine medie de 550-600 m.

Temperatura medie multianuala este de 9,5°C. Maxima pozitiva a verii,cu o valoare de 36,1°C a fost inregistrata la 9 iulie 1996, iar cea negativa de -25,1°C, la 23 ianuarie 1996.
La Cornu se inregistreaza valori ce se inscriu intre 500-800 mm/an, in ce priveste regimul precipitatiilor.

Cat priveste alcatuirea geologica a terasei, precizam ca peste 70% din suprafata construibila prezinta in subsol depozite sedimentare ce apartin miocenului, alcatuite din marne si argile cu intercalatii de nisip si gresii, dar si depozite de sare si gipsuri.

Locul depozitelor de sare este marcat de prezenta izvoarelor de apa sarata la marginea de nord a terasei, in valea lui Saracila, si la mijlocul ei, in apropierea Centrului Cultural, pe locul ce s-a pastrat in toponimie sub genericul "La Mori". Ambele sunt utile in ameliorarea si chiar vindecarea durerilor reumatice.

Oficial, in anul 1871 s-a aflat, despre calitatile apei celor doua izvoare de aici. Apoi, in 1883, au fost analizate din punct de vedere chimic de dr. Bernard, care le-a calificat intre apele halopogene hidroiodate foarte concentrate.

In anul 1873, la expozitie de la Viena, dr. Bernard le-a expus in colectia apelor minerale romane.
Sarea obtinuta prin evaporare contine 3% iodura de sodiu. Este cea mai concentrata in iodura si clorura de sodiu, avand aceeasi compozitie ca aceea de la Vulcana-Bai.

Izvoarele mentionate exista si astazi, dar ele asteapta sa fie amenajate si date in folosinta pentru tamaduirea suferinzilor.