Turism Cornu | Obiective turistice Cornu | Recomandam vizitatorilor

Turism Cornu | Obictive turistice din Cornu si imprejurimi | Oferte Cazare Zona Cornu
Cazare Romania > Valea Prahovei > Judetul Prahova > Cazare Cornu > Turism Cornu


 
 

Turism Cornu

Oferte Cornu 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Localitatea Cornu dispune de un potential turistic care intruneste elemente de originalitate, de specificitate, de atractie oferind totodata posibilitati multiple de acces spre alte zone.
Am ales cateva trasee care pot fi realizate avand ca punct de plecare si intoarcere Cornu tocmai ca punct de referinta care prilejuieste comparatia dar mai ales aprecierea ineditului - un spatiu de liniste si de reflexii cladit de natura si om.
Pornind din centrul comunei, se pot face drumetii in unele locuri din preajma, cum ar fi lacurile cu apa sarata de la Telega, orasul Breaza, comuna Poiana Campina, Voila, Secaria si Barajul Paltinu.
Temerarii se pot avanta peste vai si dealuri pana in varfurile Secaria (1153m), Doamnele (1484m) si Gagul Mare (1660m), din masivul Garbova, in nord-est, sau pana in varful Gurguiatu (1340m), pe platoul Bucegilor, sau la Varful cu Dor (2029m), in nord-vest.
Pentru a veni in ajutorul celor care sunt hotarati sa faca ascensiuni pe varfurile mentionate, pe culmile dealurilor si prin vai, prezentam cateva trasee. Ca punct de plecare propunem Caminul Cultural din Cornu:

Cornu de Jos - Baraj Paltinu - Tesila - Secaria - Cornu de Sus - Cornu de Jos
Cornu - Muscel - Voila - Cornu
Cornu - Frasinet - Sotrile - Cornu
Cornu - Telega - Cornu
Cornu - Campina - Poiana Campina - Schitu Poiana - Cornu
Cornu - Campina - Brebu - Cornu
Cornu - Posada - Sinaia - Cornu
Cornu - Breaza - Comarnic - Cornu
Cornu - Ploiesti - Cornu