Aeroportul Mihail Kogalniceanu Constanta | Bilete avion low cost | Zboruri interne si internationale

Aeroport Constanta | Companii aeriene | Bilete de Avion | Rute aeriene | Mersul Avioanelor Constanta | Curse interne si internationale




 

Cazare Romania > Bilete de Avion > Aeroporturi Romania > Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta

 
 

Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta

Aeroportul Mihail Kogalniceanu Constanta | Bilete avion low cost | Zboruri interne si internationale
 
     

 
 

fly-go.ro

Cum rezerv?


  • Foloseste formularul alaturat

  • Data de plecare cu 3 zile inaite

  • Alege ruta dorita

  • Numarul de pasageri

  • Cauta

  • Asteapta rezultatul cautarii


Informatii Generale

Detalii tehnice

Pista Zone de siguranta Platforma (Avioane medii)
Directia: 18-36
Lungime: 3500m
Latime: 45m
Suprafata: Dale ciment
PCN: 62/R/D/W/T



Zona de Est si Vest
Lungime: 3500 m
Latime: 105 m
Zona de Nord
Lungime: 112 m
Latime: 90 m
Zona de Sud
Lungime: 300 m
Latime: 90 m
Lungime 341 m
Latime 150 m
Suprafata Dale de ciment
Partea de Est PCN 36 R/D/W/T
Partea de Vest PCN 28 R/D/W/T
Locuri de parcare 11


  Cale de rulare A
Lungime 267 m
Latime 24 m
Suprafata Concrete
PCN 49/R/D/W/T

Platforma (avioane grele)
Lungime 309 m
Latime 150 m
Suprafata Dale de ciment
PCN 41 R/D/W/T
Locuri de parcare 7
  Cale de rulare B
Lungime 364 m
Latime 23 m
Suprafata Dale de ciment
PCN 49/R/D/W/T
 


Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta

Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta

Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta
Drepturile pasagerilor
Pasagerii cu mobilitate redusa
Pasagerii cu mobilitate redusa si persoanele cu handicap sunt protejate impotriva discriminarii si, cu incepere de la 26 iulie 2008, pot beneficia de o asistenta corespunzatoare asigurata (in anumite conditii) in fiecare aeroport de pe teritoriul UE.

Identitatea companiilor de transport aerian
Trebuie sa cunoasteti din timp identitatea operatorului cursei cu care calatoriti. Companiile de transport aerian care nu ofera conditii sigure de zbor sunt interzise sau sunt supuse unor restrictii pe teritoriul Uniunii Europene.

Raspunderea
Companiile de transport aerian raspund pentru pagubele produse in urma intarzierii curselor (pana la ? 4.800 EUR), pentru deteriorarea si pierderea bagajelor (pana la ? 1.200 EUR) precum si pentru vatamarile corporale sau decesele produse in urma accidentelor. Ele nu poarta insa aceasta raspundere in cazul in care au luat toate masurile posibile pentru a evita pagubele produse sau daca s-au aflat in imposibilitatea luarii unor astfel de masuri.

Refuzarea imbarcarii
Aveti dreptul sa solicitati despagubiri in valoare de 125 EUR pana la 600 EUR, in functie de distanta de zbor si de intarzierea produsa in urma redirectionarii cursei.

Intarzierile prelungite
In cazul in care intarzierea este mai mare de cinci ore, aveti dreptul sa solicitati rambursarea costului biletului dar numai cu conditia renuntarii la calatorie.

Anularea
Aveti dreptul sa primiti despagubiri banesti, cu exceptia urmatoarelor situatii: ati fost informat cu privire la anularea cursei cu 14 zile inainte, sau orarul cursei redirectionate este foarte apropiat de orarul initial sau compania de transport aerian poate demonstra faptul ca anularea zborului a fost determinata de motive speciale.

Control de securitate

Persoanele care urmeaza sa calatoreasca, precum si bagajele acestora, se supun controlului de securitate inainte de imbarcare. Controlul de securitate este o masura de prevenire a introducerii la bordul aeronavelor a armelor, explozibilor sau a altor dispozitive si obiecte periculoase care pot fi folosite pentru comiterea unui act de interventie ilicita.

Pentru controlul de securitate se folosesc echipamente tehnice performante (aparate cu raze X, detectoare de metale fixe si portabile, detectoare de explozibil). In anumite cazuri, daca situatia impune, controlul de securitate se poate executa si manual.

Lasarea bagajelor nesupravegheate in zonele publice ale aeroportului este interzisa!
NU acceptati niciun colet sau bagaj al altei persoane, indiferent care ar fi motivul!

NU parasiti bagajul nici macar pentru cateva secunde!


Formalitatile de inregistrare (check-in) constau in prezentarea la ghiseul unei companii aeriene pentru a fi admis ca pasager al unui anumit zbor. Este locul in care va inregistrati bagajele si le predati pentru a fi verificate si apoi transportate in vederea imbarcarii in cala aeronavei.

Reguli de securitate privind lichidele
Pentru a va proteja fata de noua amenintare reprezentata de explozibilii lichizi, Uniunea Europeana (UE) a adoptat noi reguli de securitate care limiteaza cantitatea de lichide pe care o puteti trece prin punctele de control de securitate. Aceste reguli se aplica pentru toti pasagerii care pleaca de pe aeroporturi din UE, oricare ar fi destinatia.

Trebuie sa stiti ca va este permis sa luati doar cantitati mici de lichide in bagajele de mana. Aceste lichide trebuie sa fie in recipiente cu capacitatea maxima de 100 mililitrii fiecare. Trebuie sa introduceti aceste recipiente intr-o punga de plastic transparenta prevazuta cu element de inchidere/deschidere. Capacitatea pungii nu trebuie sa depaseasca un litru, pentru fiecare pasager.

Lichide:
- apa si alte bauturi, supe, siropuri
- creme, lotiuni si uleiuri
- parfumuri
- spray-uri
- geluri, inclusiv geluri de par si geluri de dus
- continutul recipientelor sub presiune, inclusiv spume de ras, alte spume si deodorante
- paste, inclusiv paste de dinti
- amestecuri de substante lichide si solide
- produse cosmetice pentru machiaj
- orice alte articole de consistenta asemanatoare

Pentru a ajuta personalul de securitate sa identifice lichidele, trebuie sa:
- prezentati personalului de securitate spre examinare, toate lichidele pe care le aveti;
- va scoateti paltoanele, pardesiile si sacourile. Acestea vor fi controlate separat;
- scoateti calculatoarele portabile si celelalte dispozitivele electrice mari din bagajele de mana. Acestea vor fi controlate separat.

Totusi vi se permite :
- sa introduceti lichide in bagajele pe care le inregistrati ? noile reguli au efect numai asupra bagajelor de mana;
- sa luati in bagajele de mana medicamente si produse cerute de un regim alimentar special, inclusiv alimente pentru copiii sugari, destinate folosirii pe durata calatoriei. Vi se poate cere sa dovediti ca aceste lichide va sunt necesare ;
- sa cumparati lichide, cum ar fi bauturi si parfumuri, de la magazine din aeroporturi UE, situate dincolo de punctul unde vi se cere sa prezentati cartea de imbarcare sau de la bordul aeronavelor operate de companiile aeriene din UE. Daca aceste lichide sunt vandute in pungi speciale sigilate, nu le deschideti inainte de a fi supusi controlului de securitate ? altminteri, continutul pungii poate fi confiscat la punctele de control. (Daca sunteti in transfer pe un aeroport din UE, nu deschideti punga inainte de a fi controlati pe aeroportul de transfer, sau pe ultimul aeroport de transfer daca va transferati de mai multe ori).

Toate aceste lichide sunt suplimentare cantitatilor din pungile prevazute cu elemente de inchidere/deschidere mentionate mai sus

Daca aveti nelamuriri, va rugam sa solicitati informatii companiilor aeriene sau agentiilor de turism inainte de calatorie. Va rugam sa fiti intelegatori si sa cooperati cu personalul de securitate de pe aeroporturi si cu personalul companiilor aeriene.

Aceasta inseamna ca, la punctele de control de securitate, in plus fata de controlul privind celelalte obiecte interzise, veti fi supusi controlului si in privinta lichidelor pe care le transportati asupra dumneavoastra si in bagajele de mana. Totusi, noile reguli nu limiteaza cantitatile de lichide pe care le puteti cumpara de la magazinele situate dincolo de punctul unde trebuie sa prezentati cartea de imbarcare sau de la bordul aeronavelor operate de companiile aeriene din UE.

Obiecte interzise
Urmatoarele categorii de bunuri sunt interzise a fi transportate in cabine precum si in zonele cu acces limitat securizate:
- pistoale, arme de foc si arme (orice obiect capabil, sau aparent capabil sa lanseze proiectile sau sa provoace rani);
- arme cu varf / tais si obiecte taioase (articole cu varf sau echipate cu lame capabile sa provoace rani)
- instrumente contondente (orice instrument capabil sa provoace rani)
- substante explozibile si inflamabile (orice substanta explozibila si inflamabila care reprezinta un risc pentru sanatatea pasagerilor si a echipajului sau pentru securitatea / siguranta aeronavei sau a bunurilor ;
- substante chimice si toxice (orice substanta explozibila si inflamabila care reprezinta un risc pentru sanatatea pasagerilor si a echipajului sau pentru securitatea / siguranta aeronavei sau a bunurilor)
- lichide, cu exceptia celor din recipiente individuale cu capacitatea maxima de 100 ml sau echivalent introduse in punga de plastic transparenta resigilabila si a carei capacitate nu depaseste 1 litru. ;

Urmatoarele categorii de bunuri sunt interzise a fi transportate in cabine:
- explozibili, inclusiv detonatoare, initiatoare detonante, grenade si mine;
- gaze (propan, butan), lichide inflamabile, inclusiv benzine si metanol;
- substante solide inflamabile si substante reactive, inclusiv magneziu, aprinzatoare, artificii, rachete de semnalizare;
- substante toxice sau infectioase inclusiv otrava de sobolani, sange infectat
- materiale radioactive, inclusiv izotopii medicinali sau comerciali
- substante corozive, inclusiv mercur, baterii auto
- componente ale sistemelor de alimentare cu combustibil ale vehiculelor care au continut carburant

In cazul in care ati aflat abia in aeroport ca obiectele din geanta dumneavoastra precum briceag, cleste de unghii, foarfece, cutit nu sunt admise in cabina, le puteti transfera in bagajul de cala. Daca aceste bunuri nu pun in pericol siguranta aeronavei, acestea pot fi inregistrate ca bagaje de cala. De asemenea, astfel de obiecte pot fi predate operatorului aerian pentru a fi transportate separat si apoi restituite pasagerilor la destinatie.

In cazul in care, din diferite motive, obiectele interzise tranportului in cabina, nu au fost nici inregistrate ca bagaje de cala, nici predate companiei aeriene transportatoare, atunci bunurile vor fi abandonate in cutii special destinate si distruse mecanic conform prevederilor procedurilor aeroportuare in vigoare.

Contact Aeroprot Constanta

Adresa: str. T. Vladimirescu nr. 4
Mihail Kogalniceanu 907195
Tel: 0241255100
Fax: 0241508022
E-mail: aeroport@mk-airport.ro

 
     
 
 
 
     
 



 
 

Aeroportul Constanta link-uri utile | Informatii utile Aeroportul Constanta