Aeroportul Craiova | Bilete avion low cost | Zboruri interne si internationale

Aeroport Craiova | Companii aeriene | Bilete de Avion | Rute aeriene | Mersul Avioanelor Craiova | Curse interne si internationale
 

Cazare Romania > Bilete de Avion > Aeroporturi Romania > Aeroportul International Craiova

 
 

Aeroportul International Craiova

Aeroportul Craiova | Bilete avion low cost | Zboruri interne si internationale
 
     

 
 

fly-go.ro

Cum rezerv?


  • Foloseste formularul alaturat

  • Data de plecare cu 3 zile inaite

  • Alege ruta dorita

  • Numarul de pasageri

  • Cauta

  • Asteapta rezultatul cautarii


Aeroportul International Craiova deserveste atat traficul de pasageri cat si miscari aeronave in zona de Sud-Vest a Romaniei.

Aeroportul International Craiova dispune de infrastructura competenta, principalele preocupari fiind legate de cresterea continua a calitatii serviciilor prestate, a conditiilor pentru sosirea, plecarea si manevrarea la sol a aeronavelor in trafic national si
international, asigurarea serviciilor aeroportuare pentru tranzitul de persoane, marfuri si posta, precum si servicii de interes public national, protejand in acelasi timp resursele naturale ale mediului.

Deasemeni, acordam o atentie deosebita asigurarii celui mai inalt nivel de siguranta si securitate in conformitate cu standardele internationale. Politica aeroportului vizeaza imbunatatirea continua a sistemele si echipamentele aeroportuare.

Informatii Generale

Pozitionare si acces
Amplasat la sapte kilometri de centrul orasului Craiova, pe soseaua Craiova-Bucuresti, aeroportul deserveste practic intreaga regiune Oltenia, fiind cea mai apropiata poarta aeriana pentru judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea.

Suprafete de miscare
Pista decolare / aterizare aeronave: 2500 x 60 m.
Cale de rulare: 380 x 14 m.
Platforma pentru imbarcare - debarcare: 75 x 110 m.

Facilitati aeroport
Aeroportul este autorizat anual de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana, conform certificatului de autorizare emis anual si poate desfasura urmatoarele tipuri de servicii:

* punerea la dispozitia operatorilor aerieni a infrastructurii de aerodrom pentru decolarea, aterizarea, rularea si stationarea aeronavelor compatibile cu caracteristicile fizice ale aerodromului, precum si imbarcarea/debarcarea pasagerilor si bagajelor, in transport aerian intern si international;

* activitati de handling, limitate la:
- Imbarcare/debarcare pasageri si bagaje
- Servicii de deservire aeronave - pornire cu GPU;
- Degivrare/antigivrare aeronave la sol, lichid tip I-II;
- Servicii de stingere a incendiilor la nivelul categoriei 4;
- Servicii de asistenta medicala, handling, transport in si din oras, rezervari camere hotel, contacte cu tur operatori din zona, servicii de eliberare asigurari de sanatate, etc.

Aeroportul este dotat si autorizat sa opereze atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.
Aeroportul are punct vamal (permanent), politie de frontiera (permanent) si poate asigura curse internationale.
La momentul actual, Aeroportul Craiova poate procesa un numar de cca. 600 pasageri/ora.

Aeroportul  International Craiova

Aeroportul  International Craiova

Aeroportul  International Craiova
Istoric Aeroport Craiova
In 1938, la 27 ianuarie, Carol al II-lea decreta infiintarea unui aeroport la Craiova, care sa serveasca si ca aerodrom militar, in caz de razboiu... . Incepand din acel an, Aeroportul Craiova afectat transportului aerian public de pasageri si marfa a functionat pe actualul amplasament. Decolarea si aterizarea se faceau la acea vreme pe o pista de pamant avand dimensiuni de 1000 x 200 m.

Intre 1938 si 1956 serviciile pentru pasageri erau ca si inexistente, lipsind confortul de care beneficiaza astazi pasagerii.
Intre 1950 si 1952 s-a construit o pista betonata cu dimensiuni de 2000 x 60 m si s-au facut primele dotari cu mijloace de apropiere si aterizare constand din 2 NDB-uri.
La 6 mai 1957 s-a deschis prima linie aeriana, Craiova - Bucuresti, cu avioane rusesti de tip LI-2.

In 1959 s-a construit cladirea in care se afla astazi turnul de control si dispeceratul aeroportului si s-a trecut la folosirea avioanelor tip AN-2 pana in 1962 cand a inceput utilizarea de avioane moderne, pentru acei ani, de tip IL -14. Acest tip de aeronava a deservit cursa Craiova - Bucuresti pana in anul 1972.
Tot in perioada 1959 - 1972 s-a extins pista la dimensiunile de 2500 x 60 m si s-a construit o cale de rulare de 380 x 14 m si o platforma pentru imbarcare - debarcare de 75 x 110 m, ambele din beton.

Intre anii 1972 si 1989, ruta Craiova - Bucuresti a fost deservita de avioane tip AN - 24 si IL - 18, s-a construit corpul tehnic, sala de asteptare pasageri, centrul de emisie si salonul de protocol al aeroportului.

Revolutia din 1989 si trecerea la economia de piata in Romania, au dus la scaderea numarului de curse ale companiei TAROM, ceea ce a insemnat sistarea curselor interne regulate incepand cu anul 1994.

Din 1995, Aeroportul Craiova a fost deschis traficului intern si international, deservind numai curse charter.
Contact Aeroprot Craiova

Adresa: Str. Calea Bucuresti nr. 325,
200785, CRAIOVA, DOLJ
Tel: 0251 / 416 860
0251 / 412 564
Fax: 0251 / 411 112

 
     
 
 
 
     
  
 

Aeroportul Craiova link-uri utile | Informatii utile Aeroportul Craiova

 
     
 
 
 
     
Eurotrip