Aeroporturi Romania | Bilete avion low cost Romania | Zboruri interne si internationale

Aeroporturi din Romania | Companii aeriene | Bilete de Avion | Rute aeriene | Mersul Avioanelor | Curse interne si internationale
 

Cazare Romania > Bilete de Avion > Aeroporturi Romania

 
 

Aeroporturi Romania

Aeroporturi Romania | Bilete avion low cost Romania | Zboruri interne si internationale
 
     

 
 

fly-go.ro

Cum rezerv?


 • Foloseste formularul alaturat

 • Data de plecare cu 3 zile inaite

 • Alege ruta dorita

 • Numarul de pasageri

 • Cauta

 • Asteapta rezultatul cautarii

Harta Aeroporturi Romania

Transportul aerian a revolutionat transportul global, reducand dramatic timpul necesar calatoriei pe mari distante. Calatoriile peste oceane, care ar fi putut dura saptamani sau chiar ani, acum pot fi facute in cateva ore.

Avioanele sunt vehiculele mai grele decat aerul, care folosesc aripi pentru a produce portanta. Avioanele transporta oameni, marfuri, posta, etc.

Principalele caracteristici ale transporturilor aeriene sunt:
1. rapiditatea (distante mari sunt parcurse in timp record, pe rute directe, neinfluentate de conditiile geografice)
2. convertibilitatea, respectiv posibilitatea pe care o ofera avioanele in privinta adoptarii operative la diversele categorii de transport (transport de marfa, de pasageri, posta, mixte...)
3. oportunitatea, respectiv transportul al locul si timpul oportun in diverse puncte ale globului
4. eficacitatea, respectiv posibilitatea realizarii de curse aeriene in conditii constante de regularitate si frecventa
5. accesibilitatea, respectiv transportul la preturi rezonabile al marfurilor si al calatorilor
6. confortabilitatea - caracteristica esentiala a transporturilor de calatorii
7. siguranta zborurilor.

Aeroportul International Otopeni
Aeroportul International Otopeni

Compania Nationala Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti S.A este persoana juridica romana, cu sediul in Otopeni, judetul Ilfov.
In conformitate cu prevederile H.G. 522/1998, dobandeste statul de companie nationala, prin reorganizarea Regiei AutonomeAeroportul International Bucuresti-Otopeni ...

Detalii ...


Aeroportul International Bucuresti Baneasa are ca obiect principal de activitate, efectuarea de prestatii, servicii, lucrari de exploatare, intretinere, reparare, dezvoltare si modernizare a bunurilor din patrimoniul sau, aflate in proprietate sau in concesiune, in vederea asigurarii conditiilor pentru sosirea, plecarea si manevrarea la sol a aeronavelor in trafic national si/sau international, asigurarea serviciilor aeroportuare pentru tranzitul de persoane, marfuri si posta, precum si servicii de interes public national ...

Detalii ...

Aeroportul International Baneasa

Aeroportul Satu Mare
Aeroportul International Satu Mare

Unul dintre cele mai vechi aeroporturi din Romania, cel din Satu Mare, a fost infiintat la 15 octombrie 1936 printr-un Decret Regal, pe o suprafata de 600x600 metri, pe actualul amplasament al aeroclubului Samus.

Aeroportul International Satu Mare dispune, in prezent, de urmatoarea infrastructura:
* pista betonata: 2500 x 60 m (cea mai lunga din aceasta zona a tarii si cea mai putin obstacolata, permitand operarea tuturor aeronavelor mediu-curier si chiar a unor aeronave lung curier) ...

Detalii ...


Aeroportul Oradea deserveste companii aeriene interne si externe, fiind principala poarta de intrare in tara din zona nord-vestica.
In przent de pe Aeroportul din Oradea Compania TAROM opereaza curse regulate interne de la si spre Bucuresti, programul de operare fiind stabilit de companie functie de sezon.

Detalii ...

Aeroportul Oradea

Aeroportul Baia Mare
Aeroportul International Baia Mare

Aeroportul Baia Mare a fost infiintat pe actualul amplasament in anul 1964, cand a inceput constructia pistei betonate.
Se mentioneaza ca prima aterizare a unui avion pe aceste meleaguri a avut loc in anul 1929, la bordul acelui avion apartinand Flotilei de Aviatie de Garda Someseni-Cluj, aflandu-se Regina Maria.

Detalii ...


Aeroportul Bacau

Aeroportul Bacau a fost deschis traficului aerian public de calatori si marfa la data de 1 Aprilie 1946.

Cu o pista de 2.500 m lungime si 80 m latime si o suprafata totala de peste 200 ha, Bacaul este cel mai mare aeroport din zona nord estica a Romaniei.

Detalii ...

Aeroportul International Bacau

Aeroportul Craiova
Aeroportul International Craiova

Aeroportul International Craiova deserveste atat traficul de pasageri cat si miscari aeronave in zona de Sud-Vest a Romaniei.
Aeroportul International Craiova dispune de infrastructura competenta, principalele preocupari fiind legate de cresterea continua a calitatii serviciilor prestate, a conditiilor pentru sosirea, plecarea si manevrarea la sol a aeronavelor in trafic national si international.

Detalii ...


Aeroportul Targu Mures

In anul 1969 a fost inaugurat Aeroportul Targu Mures, fiind echipat cu piste de beton si echipamente moderne. Aici au inceput sa opereze avioane cum ar fi AN24 si ATR 42 facand legatura intre Targu Mures si Bucuresti, Constanta, Cluj Napoca si Budapesta.

Detalii ...

Aeroportul Targu Mures

Aeroportul Cluj
Aeroportul International Craiova

Aeroportul International Cluj - Napoca este pozitionat pe drumul european E 576 , la 10 km est fata de centrul comercial al orasului Cluj-Napoca , iar fata de gara C.F.R. se afla la 12 km.
Primele activitati aviatice in zona Clujului au avut loc pe lunca raului Somesul Mic, in satul Someseni, sat situat la est de orasul Cluj la o distanta de 8 km de centrul orasului, pe soseaua ce leaga Clujul de orasul Dej.

Detalii ....


Aeroportul Timisoara

1935 - 29 mai - a fost incheiat un proces verbal pentru infiintarea Aeroportului Comunal Timisoara, langa satul Mosnita Veche, iar pe data de 17 iulie a aterizat primul avion in regim de zbor tehnic.
1960 - s-a construit sediul aeroportului pe actualul amplasament, in vecinatatea comunei Ghiroda.

Detalii ...

Aeroportul International Timisoara

Aeroportul Sibiu
Aeroportul International Sibiu

Amplasat la 3 km Vest de Sibiu, la o altitudine de 443 m, Aeroportul Sibiu, a fost fondat la sfarsitul deceniului cinci din ratiuni strategice militare, dar mai ales ca aeroport de rezerva.
Repere importante in istoria Aeroportului Sibiu:
* 1943 - Inaugurarea Aeroportului Sibiu pe locatia actuala. Activitatea de zbor se desfasura pe o suprafata de 174 ha, pe teren inierbat situat la vest de hotarul comunei Turnisor.

Detalii ...


Aeroportul Constanta

Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta: Carpatair, Ryanair, Blue Air, Air Berlin, Nlue Line, Luxair. Dintre acestea Carpatair si Ryanair efectueaza zboruri regulate pe tot timpul anului, celelalte companii efectuand numai zboruri charter, majoritatea pe perioada de vara.

Detalii ...

Aeroportul Constanta

Aeroportul Iasi
Aeroportul Iasi

Aeroportul Iasi este unul dintre cele mai vechi aeroporturi acreditate din Romania. Chiar din 1905 aveau loc pe o pista mai mult sau mai putin adecvata intreceri artistice aviatice cu pionerii aviatiei romantice sustinuta in aceea perioada de Casa Regala.

Detalii ...


Aeroportul Suceava

Aeroportul Stefan cel Mare - Suceava este amplasat in orasul Salcea la 12 km est fata de orasul Suceava si la 30.5 km vest de orasul Botosani, accesul fiind posibil prinntr-un drum de acces betonat cu lungimea de 3 km si latimea de 7 m, care face legatura prin D.N. 29 cu cele doua orase.

Detalii ...

Aeroportul Suceava

Aeroportul Tulcea
Aeroportul Tulcea

Aeroportul Tulcea este destinat uzului public si va fi pus la dispozitia oricarui operator aerian in conditii egale si nediscriminatorii in orice perioada de timp cat este disponibil pentru aterizarea si decolarea aeronavelor in traficul intern si international de pasageri, marfa si posta, in conditiile respectarii actelor normative specifice domeniului aeronautic civil Romania, a reglementarilor internationale si a reglementarilor interne specifice.

Detalii ...

Aeroportul Otopeni Aeroportul Craiova Aeroportul Suceava Aeroportul Iasi Aeroportul Constanta Aeroportul Sibiu Aeroportul Timisoara Aeroportul Cluj Napoca Aeroportul Targu Mures Aeroportul Bacau Aeroportul Baia Mare Aeroportul Oradea Aeroportul Satu Mare Aeroportul Tulcea

 
     
 
 
 
     
  
 

Aeroporturi Romania link-uri utile | Informatii utile Aeroporturi Romania