Tarom | Despre Tarom Romania | Bilete Tarom

Tarom | Bilete avion Tarom Romania | Compania Aeriana Tarom Romania
 

Cazare Romania > Bilete de Avion > Tarom

 
 

Tarom

Tarom | Despre Tarom Romania | Bilete Tarom
 
     

 
 

fly-go.ro

Cum rezerv?


  • Foloseste formularul alaturat

  • Data de plecare cu 3 zile inaite

  • Alege ruta dorita

  • Numarul de pasageri

  • Cauta

  • Asteapta rezultatul cautarii

Informatii Utile
Cargo

Prezentarea companiei TAROM


Prin lege, TAROM este Compania Nationala de Transporturi Aeriene a Romaniei, o societate comerciala cu capital majoritar de stat, avand ca obiect principal de activitate transporturi aeriene dupa grafic (transporturi aeriene interne si internationale de calatori, bagaje, marfuri si posta prin curse regulate si charter).

Capitalul social al Companiei TAROM este detinut dupa cum urmeaza:
- 95% din actiuni sunt detinute de Statul Roman - prin Ministerul Transporturilor;
- 2,58% de Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti;
- 2,18% de ROMATSA R.A.;
- 0.15% de Societatea de Investitii Financiare ""Muntenia"";
- 0.09% de Autoritatea Aeronautica Civila Romana.

Datorita tendintelor predominante manifestate la nivelul transportului aerian international: intarzieri, liberalizari, competitie libera, fuziuni ale companiilor aeriene etc, TAROM se confrunta cu o competitie acerba, atat pe plan local cat si pe plan international.

De aceea, in procesul restructurarii, TAROM a avut in vedere si alte aspecte in afara de modernizarea flotei. Compania a adoptat o noua strategie de marketing, avand ca obiectiv prioritar dezvoltarea si diversificarea serviciilor aeriene.

De asemenea, TAROM a luat o serie de masuri pentru a reduce in mod drastic costurile si pentru a spori utilizarea flotei. Flexibilitatea, dinamismul, continuitatea, intensificarea planificarii zborurilor prin pastrarea destinatiilor deja traditionale si prin atragerea de noi piete constituie principalele obiective ale strategiei de marketing TAROM.

O schimbarea in structura rutelor a fost deja demarata, atat in ceea ce priveste traficul inspre Romania, cat si cel din Romania. Avand in vedere schimbarile rapide la nivelul traficului aerian international, TAROM si-a adoptat strategia in functie de cerintele pasagerilor in particular si in functie de cerintele pietei in general.

Drept rezultat, Europa reprezinta astazi un procent de 64% din activitatea TAROM. Legaturile avantajoase prin Bucuresti spre diferite locuri din toata lumea au facut din Bucuresti un oras-cheie din Europa de Est.

Satisfactia si confortul pasagerilor reprezinta obiectivul principal al oricarei companii aeriene. TAROM acorda o atentie deosebita calitatii tuturor serviciilor oferite pasagerilor.

Punctualitatea si castigarea increderii pasagerilor in serviciile oferite sunt intr-un permanent proces de perfectionare, pentru a veni, in acest fel, in intampinarea cerintelor pasagerilor. Pentru a atinge aceste scopuri ambitioase, se introduc solutii complexe, printre care imbunatatirea calitatii si diversificarea serviciilor de catering pe toate cursele internationale.

Scurt Istoric TAROM


Compania TAROM - Transporturile Aeriene Romane - a fost infiintata la 18 septembrie 1954. La cativa ani dupa lansare, TAROM opera deja catre aproape toate tarile europene. In 1966 TAROM a efectuat primul zbor peste Atlantic. Incepand cu anul 1974 a realizat primul zbor catre Sydney via Calcutta si a introdus zboruri regulate spre New York si Beijing.

In anul 1990, in vederea alinierii la criteriile de performanta ale economiei libere de piata, TAROM a dat startul unui nou program strategic. Competitia mondiala a reprezentat un real stimulent pentru TAROM, fapt ce a determinat alinierea serviciilor oferite de TAROM la nivelul standardelor internationale avand in vedere faptul ca unele din cele mai importante companii aeriene din lume operau deja zboruri spre Bucuresti.

Compania TAROM este membra a urmatoarelor organizatii/organisme internationale ale aviatiei:
- IATA (International Air Transport Association) - din 22.04.1993
- MITA (Multilateral Interline Traffic Agreements/ Passengers and Cargo) - din 31.03.1994
- AEA (Association of European Airlines) - din 01.07.2000
- ICH (IATA Clearing House) - din 01.10.2006.
- TAROM este certificat IOSA (IATA Operational Safety Audit) din luna martie 2007
- IATA - ICSS (IATA Currency Clearance Service) - din luna mai 2006

Date Companie:


S.C. Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM S.A.,
persoana juridica romana, cu sediul social in orasul Otopeni,
Calea Bucurestilor Nr. 224 F, Judetul Ilfov,
Inregistrata la oficiul Registrului Comertului Ilfov cu nr.
J23/1298/2003, cod unic de inregistrare 477647,
cu un capital social subscris si varsat de
1.621.878.192,78 RON.

 
 

Tarom RomaniaTarom RomaniaTarom RomaniaTarom RomaniaTarom RomaniaTarom Romania

 


Sursa www.tarom.ro

 


Alte Compani Aeriene:
Lufthansa Air France Klm Myair Wizz Air Sky Europe Blue Air

 
     
 
 
 
     
  
 

Tarom link-uri utile | Informatii utile Tarom