Cazare Cugir | Oferte cazare Cugir | Cazare Hotel Pensiuni Vile Cugir | Accommodation Cugir

Oferte Cazare Cugir |Informatii turistice Cugir | Obiective turistice Cugir | Accommodation Cugir
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Alba > Cazare Cugir


 
 

Cazare Cugir

Oferte Cugir 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Cugir, Strada Rozelor, nr. 17

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Cugir, Strada Raul Mare, nr. 70

Pensiunea Poarta Raiului este situată în Cugir, judeţul Alba, la 45 km de Păltiniş, şi oferă piscină sezonieră în aer liber şi vedere la munte. La proprietate există parcare privată gratuită. Unele camere au terasă sau balcon. Toate camerele au acces la o baie...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Cugir, Strada Ion Creanga, nr. 90

Informatii

Unitate turistica clasificata la 2 stele Vezi pe Harta

Cazare Cugir, Str. Alexandru Sahia, nr. 20

Hotelul Dragana ofera atmosfera perfecta pentru calatorul decis sa ii treaca pragul. Rafinamentul decorului, subliniat de linia sobra, dar in acelasi timp calda, menit a facilita calatoria catre un timp al opulentei si stralucirii, sunt motive suficiente pentru a sustine cele doua stele inscrise pe frontispiciul hotelului. Capacitatea maxima a...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 2 stele Vezi pe Harta

Cazare Cugir, Str. Victoriei, nr. 55

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Cugir, Str. Rozelor, nr. 7, Ap. 12

Apartment Martini vă oferă cazare în orașul Cugir, la 49 km de Păltiniș. Accesul WiFi este gratuit. Parcarea privată a proprietății este gratuită. Camerele au TV, aparat de cafea și ceainic.

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Cugir, Strada Raul Mare, nr. 29

Pensiunea Perla are un restaurant și o sală comună cu zonă de relaxare, televizor și șemineu. Există Wi-Fi gratuit în întreaga clădire. Toate camerele au TV prin cablu. De asemenea, fiecare unitate de cazare oferă o baie privată cu duș și articole de toaletă gratuite....

Informatii
 
     
 
 

Orasul Cugir este situat in partea central-vestica a tarii la marginea de vest a intinsei depresiuni a Transilvaniei, judetul Alba cuprinde in limitele sale teritoriale trei mari unitati naturale: Muntii Apuseni in vest pana in zona de izvoare a Somesului Cald si Somesul Rece, respectiv a Ariesului Mare si Ariesului Mic, Carpatii Meridionali in sud incluzand o parte din Muntii Surianu la vest de Valea Sebesului si Muntii Cindrelului la est de Sebes, Podisul Tarnavelor in est.

Teritoriul orasului Cugir ocupa partea de sud-vest a judetului Alba, orasul propriuzis fiind asezat in partea nordica a acestui teritoriu.

Din punct de vedere geografico-matematic, localitatea se afla la intersectia paralelei de 45" 49" latitudine nordica cu meridianul de 23" 34" longitudine estica, situandu-se la 15 km sud de Valea Muresului, la 25 km est de Orastie si 35 km sud-vest de Sebes.

Orasul Cugir este situat in zona de contact a culoarului depresionar al Orastiei cu Muntii Sureanu, intr-un cadru natural deosebit de pitoresc, la o altitudine de 300m fata de nivelul marii.

Soseaua nationala si calea ferata Bucuresti-Arad se ramifica in dreptul comunei Sibot spre sud trecand prin localitatea Vinerea de unde ambele se indreapta paralel cu raul Cugir, spre orasul Cugir.

Orasul Cugir ocupa o suprafata de 354,1 km (aproximativ 0,148 % din suprafata Romaniei). Cugirul s-a dezvoltat din vechea asezare rurala Kudsir, atestata documentar in anul 1493, devenind oras in anul 1968.Populatia orasului Cugir este in prezent de 25.950 locuitori dintre care de nationalitate romana 25.073 locuitori.

Principala retea hidrografica o constituie bazinul raului Cugir afluient pe partea stanga a raului Mures, avand o lungime de 54 km.

Clima orasului Cugir este de tip temperat-continental cu usoare nuante de excesivitate in regiunile de campie si moderata cu usoare nuante pluviale in regiunile montane.

Obiective Turistice

Cetatile dacice din Muntii Orastiei: Costesti, Blidaru, Piatra Rosie, Fetele albe, Sarmizegetusa si Capalna
Manastirea Plaisorul Ciorii - din localitatea Cioara - Salistea - 10km
Manastirea Oasa din apropierea lacului de acumulare Oasa - 60 km
Manastirea Calene, aflandu-se in satul cu acelas nume-5 km
Biserica Sfanta Treime din Cugir construita intre anii 1806-1809
Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Vinerea - 5 km
Muzeul memorial Aurel Vlaicu din satul cu acelas nume - 15 km
Salile muzeistice din Clubul elevilor si copiilor Cugir
Iezerele glaciale Sureanu si Carpa - 55 km
Cabanele turistice Prislop, Sureanu si Oasa
Zonele de agrement Raul Mare si Raul Mic Cugir
Apeductul Waser Leine construit in 1906 de germani si italieni
Cetatea dacica de pamant de la Cugir - 2km
Castrul roman de pe Varful lui Patru - 60 km
Biserica Romano-Catolica construita in anii 1824-1826 din cartierul Scaunel