Cazare Valea lui Mihai | Oferte cazare Valea lui Mihai | Cazare Hotel Pensiuni Vile Valea lui Mihai | Accommodation

Accommodation Valea lui Mihai | Oferte Cazare Valea lui Mihai | Orasul Valea lui Mihai obiectiv turistic
Cazare Romania > Crisana > Cazare Valea lui Mihai


 
 

Cazare Valea lui Mihai

Oferte Valea lui Mihai 2020 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Orasul Valea lui Mihai este situate in partea de nord-vest a judetului Bihor. Intravilanul cat si extravilanul apartinator orasului se incadreaza in unitatea de relief de campie, in zona de campie inalta subcolinara a Campiei Careiului.

Localitatea este situata la o distanta de 8 km de granita cu Ungaria, iar pe drumul national D.N.19 la cca 67 km nord de Oradea traseu Diosig - Sacuieni Bihor - Tarcea - Valea lui Mihai - Satu Mare. Orasul Valea lui Mihai este strabatut de DN19 cu o lungime de cca 12,50 km. Lungimea totala a strazilor este de 46 km din care cca 19 km modernizate si 27 km nemodernizate. Lungimea cailor ferate in directia Oradea - Satu Mare respective Ungaria este de cca 9 km.

Suprafata totala a teritoriului administrativ al orasului Valea lui Mihai este de 7345 ha din care teren agricol este 5277 ha si paduri 1264 ha. Intravilanul stabilit este 1114,95 ha, din care nucleul de baza este de 970 ha aprobat de Consiliul Local al orasului Valea lui Mihai.

Geologia localitatii Valea lui Mihai se delimiteaza in doua orizonturi : Orizontul formatiunilor Panoniei ca roca de baza a formatiunilor geologice care formeaza subasmentul si orizontul formatiunilor de suprafata maternare. Din punct de vedere geotehnic pamanturile din cuprinsul perimetrului orasului Valea lui Mihai sunt predominant nisipoase, prafoase, sau prafoase nisipoase.

Sursa de alimentare cu apa a orasului Valea lui Mihai este constituita din 3 foraje cu caracter de explorare exploatare cu adancimea de 100 m cu debitul de apa furnizata de fiecare din ele de cca. 18 mc/ora. In multe gospodarii individuale necesitatile de apa potabila sunt rezolvate prin folosirea drept sursa a stratului freatic captat fiind prin intermediul fantanelor de mica adancime. Ca si resurse naturale se pot aminti : lemn de salcam pentru constructii, combustibil, argila pentru caramida, apa termala, exploatare de titei, gaze. Altele surse minerale locale le constiuie exploatarile de nisipfolosite pentru constructii pentru fabricarea BCA. In perspectiva datorita continutului de cuart, poate fi gasita nisipului si alte destinatii industriale.

Populatie orasului Valea lui Mihai in anul 2002 numara 10317 de locuitori din care 8768 maghiari, 1430 romani, 92 rromi. Invatamantul in orasul Valea lui Mihai este reprezentat prin: cresa, gradinite, Scoala Generala cu clasele I – VIII si Liceu Agricol. Predarea in aceste unitati se face bilingv: atat in limba romana cat si in limba maghiara.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip