Cazare Bors | Oferte turism orasul Bors | Cazare Hoteluri Pensiuni Vile Bors | Bors Accommodation

Cazare Bors | Accommodation Bors | Orasul Bors obiective turistice | Harti Bors
Cazare Romania > Crisana > Judetul Bihor > Cazare Bors


 
 

Cazare Bors

Oferte Bors 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Bors, Soseaua Borsului nr. 400

Clasificat la categoria 3*, Hotelul Iris este amplasat pe E60, la 2 km distanta de vama Bors si la 8 km distanta de orasul Oradea . Oferind 73 spatii de cazare (47 camere single/matrimoniale si 26 camere double), hotelul s-a dovedit a fi optiunea perfecta atat pentru turistii aflati in tranzit, cat si pentru clasa business. Camerele sunt perfect...

Informatii
 
     
 
 
Teritoriul comunei Bors se intinde in partea de vest a tarii, de o parte si de alta a soselei DN1 - E.60, care iese din tara prin punctul de frontiera Bors si face legatura cu principalele drumuri internationale din centrul si vestul Europei.

Comuna Bors este alcatuita din satele: Bors, Santion, Santaul Mare si Santaul Mic. Comuna Bors este parte componenta a Cimpiei Crisurilor. Clima aceste regiuni este temperat continental cu nuante oceanice, temperatura
mede anuala este de 10-11 grade celsius. Cantitatea medie anuala de precipitatii antregistreaza valori de 550-650 mm/an.

Satele comunei Bors sunt asezari vechi. Date istorice exista din secolul al XII-lea, care amintesc de tribul Bors, care traia pe aceste locuri. In secolul al XIV-lea a fost domeniul bisericesc apartinand Episcopului Oradiei.
Locuitorii comunei Bors erau iobagi, cu exceptia a circa 14 familii de oameni liberi. In timpul dominatiei otomane a fost distrusa in intregime. O dezvoltare mai accentuata s-a petrecut la mijlocul secolului al XVI-lea si apoi la sfarsitul secolului al XVIII-lea, inceputul secolului al XIXlea, cand au fost construite mai multe cladiri publice, printre altele si sediul vechi al Consiliului Popular Comunal.

Evenimente culturale anuale in comuna Bors:

Balul strugurilor -septembrie, octombrie.
Activitati de Ziua Apei si a Pamantului -martie, aprilie
Comemorarea evenimentelor istorice, in organizarea bisericii, a scolilor si a organizatiei de tineret.

In urma recensamantului din anul 2002, populatia comunei Bors este de 3409 locuitori, din care numarul populatiei active este 2116 persoane, numarul inregistrat al somerilor este de 6 persoane, rata somajului fiind de 0,23%. Numarul populatiei creste lent datorita imigrarii, din datele statistice se observa o crestere a populatiei cu aproximativ 100 de persoane in ultimi 10 ani.

In comuna Bors activeaza 2 medici de familie si un medic stomatolog in localitatea Bors. Dispensarul medical se afla in centrul comunei, insa ficare localitate dispune de un cabinet medical, unde in anumite zile ale saptamanii medicii de familie tin consultatii.

Evenimente speciale organizate in comuna Bors:
Zilele Comunei Bors -ultimul sfarsit de saptamana din iulie- in organizarea primariei,
Zilele Sportului din Comuna, organizata de UDTM Bihor, filiala Bors (MIDESZ Bors), in localitatile Bors si Sintion,
Balul carnavalului organizat de Organizatia Femeilor Reformati din localitatea Bors,
Spectacole de teatru si teatru de papusi, fiind invitate diferite formasii de teatru.