Cazare Stei | Oferte cazare Stei | Cazare Hotel Pensiuni Vile Stei | Accommodation Stei

Accommodation Stei | Oferte Cazare Stei | Orasul Stei obiectiv turistic | Harti Stei
Cazare Romania > Crisana > Judetul Bihor > Cazare Stei


 
 

Cazare Stei

Oferte Stei 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Stei, Lunca, Nr. 251/D

Informatii
6.7 Nota

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Stei, Str. Trandafirilor Nr. 5

Hostel Lipscani este locul ideal atat pentru oamenii de afaceri cat si pentru turistii care viziteaza Stei, sau doar se afla in tranzit. Hostel Lipscani ofera turistilor 21 spatii de cazare structurate in 5 camere single si 16 camere double.     Conditiile de cazare oferite reprezinta garantia unei sederii relaxante.

Informatii
 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Stei

Nota 6.7 din 10 pe baza a 3 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Stei

 
     
 
 
 
     
 
 

Orasul Stei, este o mica asezare de la poalele Muntilor Apuseni. Depresiunea in care se afla orasul Stei este strabatuta de raul Crisul Negru care colecteaza toate apele curgatoare din zona. Pe malul drept al Crisului Negru este situat orasul Stei care este strabatut de DN 76 ce leaga municipiile Oradea si Deva, si E79.

Coordonatele geografice ale orasului Stei sunt 46032’ latitudine nordica, 22029’ longitudine estica. Altitudinea medie fata de nivelul marii este de 258 m. steiul este legat de capitala judetului Bihor, Oradea si de linia ferata numarul 316, la distanta de 80 km de acest municipiu.

Forma de relief in orasul Stei este de tip terasa de lunca neteda. Reteaua hidrografica Crisul Negru, Baita si Valea Sighistelului. Fromatiuni geologice/ formatiuni sedimentare: gresii, argile, pietrisuri, minereuri rare. Media si temperaturile extreme : (9-10)grade Celsius, (-21,3)grade Celsius, (+37,2)grade Celsius. Precipitatii lunare: 750-800 l/mp/an Orasul Stei are o populatie de 9250 de locuitori, junatate din acestia depasind varsta de 60 de ani.

Orasul Stei a fost infiintat in anul 1956 pe structura vechii asezari rurale Stei. In secolul XI a avut loc infiintarea unei episcopii unguresti in Oradea, Steiul si zona respectiva cad sub jurisdictia acesteia, probabil in acele momente o parte din bastinasi au fost expuzati din aceste locuri, intrucat pe la 1095-1114 regele Coloman carturarul da dreptul expulzatilor intorsi sa-si recapete averile, in afara de cele daruite bisericilor si manastirilor, pe care ele raman proprietari, iar expulzatii putand devenii iobagii lor.

Nu exista un atestat documentar privind vechimea localitatii Stei, datorita lipsei unor surse sigure de informare. Primele atestate documentare sunt de la mijlocul evului mediu cand obstile satesti au cedat in fata ofensivei stapanirilor de pamanturi.