Istoric Sacele | Date Istorice Sacele | Date Cronologice Sacele

Istoric Sacele | Cazare in Sacele | Date istorice despre Sacele | Date cronologice Sacele
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Brasov > Cazare Sacele > Istoric


 
 

Istoric

Oferte Sacele 2020 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Sacele

Nota 6.7 din 10 pe baza a 2 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Sacele

 
     
 
 
 
     
 
 

Traditie si Istorie

Istoria municipiului Sacele este strans legata de cea a Tarii Barsei. Sapaturile arheologice efectuate in perimetrul actual al municipiului au dus la descoperirea unor asezari dacice.
Dupa jumatatea secolului al XI-lea , cand formatiunile statale intra in stapanirea regatului maghiar , satele sacelene sunt mentionate in izvoarele vremii cu termenul de "septem villae valacheles".

Prima mentiune documentara este un act emis la 16 mai 1366 de Ludovic I de Anjou , regele Ungariei prin care daruieste unui curtean al sau , comitele Stanislav , cu drept de mostenire , posesiunile din Tara Barsei , Satulung , Cernatu , Turches , Baciu.
Denumirea de Sacele apare pentru prima data in scrisori ale lui Vlad Calugaru , domnul Tarii Romanesti catre magistratul orasului Brasov.

Primi locuitori ai acestui tinut au fost mocanii saceleni a caror ocupatie de baza era oieritul, este atestata documentar in numeroase acte oficiale.
Mocanii aveau o situatie materiala infloritoare si o viata culturala activa acestia fiind creatori de doine si miorite si intemeietori de biserici.
Undeva la cumpana secolelor XIII-XIV s-a stabilit in zona Sacelelor o populatie maghiara insemnata. Etnografia maghiarilor numiti si ceangai pastreaza o serie de elemente autohtone stravechi dar si elemente asimilate in urma convietuirii cu romanii si sasii.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip