Cazare Caransebes | Oferte cazare Hoteluri Pensiuni Caransebes 2022

Cazare Caransebes | Oferte Cazare Caransebes | Orasul Caransebes | Caransebes Accommodation




Cazare Romania > Banat > Judetul Caras-Severin > Cazare Caransebes


 
 

Cazare Caransebes

Oferte Caransebes 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Buchin, Str. Principala, nr. 56

Pensiunea Santalia este situat a în Caransebeș . Acces gratuit la Wi-Fi este disponibil . Fiecare cameră este dotata cu tv si baie privata. La Pensiunea Santalia veți mai găsi o grădină , o terasă și o bucătărie comună . Proprietatea...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Strada Godeanu, nr. 28

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Str. Ardealului, nr. 166A

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, DN6, km 458

Pensiunea Simina se află în Caransebeș . Acces gratuit la Wi-Fi este disponibil . Fiecare cameră este dotata cu un TV , aer condiționat și canale prin cablu . La Pensiunea Simina , veți mai găsi facilități de grătar, un restaurant și un...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Str. Calea Severinului, nr. 176

Hotel Imperial ofera cazare de 25 camere duble si 2 apartamente. Sunt disponibile 2 sali conferinte, restaurant, bar, terasa, piscina si salon de evenimente.

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Str. Libertatii nr. 35

Situat pe una din arterele principale ale Caransebesului Hotel Armando a fost construit intr-o casa din anii 1900 apartinind unui medic faimos al orasului, care a fost renovata si aminteste de fastul acelor ani. Hotelul Armando va ofera o combinatie perfecta intre pozitionarea centrala si confortul care va permite o relaxare totala intr-o...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Str. Nicolae Balcescu, nr. 35

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Str. Calea Timisoarei, Nr. 38

Vila Palace ofera 9 camere spatioase, complet echipate, cu bai dotate cu echipamente sanitare noi, aparatura electronica si aer conditionat pentru verile toride. Mobilierul este in intregime nou. Suplimentar, spatiile de cazare au si o zona clar delimitata cu dressing, cat si balcoane incapatoare si cochete.

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Str. Nicolae Balcescu, nr. 104

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Str. Tarinei, Nr. 1A

Hotel Claudiu situat spre drumul de Hateg - Timisoara langa politia Caransebes in spatele facultatii de la muzeu si parcul Dragalina. Hotel Claudiu ofera 14 camere dotat cu grup sanitar la fiecare camera internet wireless admosfera placuta si servicii de calitate. Toate camerele sunt dotate astfel incat sa satisfaca cele mai exigente gusturi,...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Str. Vasile Alecsandri, nr. 18

Oferind un restaurant şi acces gratuit la internet WiFi, Pensiunea Eden Caransebeş este situată în oraşul Caransebeş. Camerele oferă baie cu duş şi toaletă. Unele camere au zonă de relaxare. Oaspeţii se pot bucura de micul dejun la orele dimineţii. Pensiunea Eden...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Str. Nicolae Balcescu, nr. 59

Hotel GeAS I s-a dat in folosinta in anul 1999. Acesta se intinde pe o suprafata de aproximativ 500 mp impreuna cu parcarea. Constructia dispune de un demisol, parter, doua nivele si mansarda. Demisolul Hotelului GeAS I dispune de magaziile, spalatoria, toaletele restaurantului, barului si deasemenea toaletele separeurilor (patru la...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Calea Severinului, nr. 89

Pensiunea Maria oferă camere cu acces gratuit la internet Wi-Fi şi o grădină un de exista facilităţi de grătar. Oaspeţii au la dispoziţie o bucătărie comună complet utilată, cu o zonă spaţioasă de luat masa. Toate camerele au mobilier practic şi sunt dotate cu...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Str. General Traian Doda, nr. 141

Pensiunea Teo are grădină și este situată în Caransebeș. Toate camerele au bucătărie și baie privată. Oaspeții beneficiază de WiFi gratuit, terasă și parcare privată gratuită. Toate unitățile includ TV cu ecran plat cu canale prin satelit, cuptor cu...

Informatii

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Caransebes, Str. Subdeal, nr. 4 C

Pensiunea Kolpinghaus oferă un restaurant şi o grădină. Accesul la internet Wi-Fi este gratuit în întreaga clădire şi există parcare privată gratuită. Camerele proprietăţii au TV prin cablu şi baie privată. Restaurantul serveşte specialităţi...

Informatii
 
     
 
 

Municipiul Caransebes este situat in sud-vestul Romaniei, avand coordonatele de 45° 25" latitudine nordica si 22° 13" longitudine estica.

Este a doua localitate ca marime a judetului Caras-Severin si are o pozitie geografica strategica, fiind asezata in zona de contact a muntelui cu dealul si campia, care patrunde pana aici sub forma unui golf alungit in lungul Timisului.

Caransebesul se gaseste totodata si la incrucisarea a patru drumuri principale ale Banatului care duc spre nord - prin Lugoj - la Timisoara, spre sud - prin Poarta Orientala - la Orsova si Dunare, spre vest - pe vaile Poganiciului si Barzavei - la Resita (DN 58), iar spre est - prin trecatoarea Portilor de Fier ale Transilvaniei, prin Sarmisegetuza - la Deva si Hunedoara (DN 68).

Geografic, orasul Caransebes se situeaza aproximativ intre confluenta Bistrei si a Sebesului cu Timisul, avand o altitudine medie de 280 m. Zona depresionara a Caransebesului este marginita de munti inalti spre est, sud si vest.

Partea cea mai inalta o formeaza Muntii Tarcu, delimitati de vaile Timisului si Bistrei. In acest masiv se pot separa trei subunitati: Masivul Petreanu, cu Varful Pietrei (2192 m), Masivul Tarcu, care culmineaza cu Varful Tarcu (2190 m) si Masivul Muntele Mic (1806 m). Masivul Tarcu prezinta mai multe culmi ce se desprind din Varful Tarcu. Spre nord-est exista o culme pe care se gasesc Varful Caleanu (2192 m), Matania (2160 m) si Baicu (2123 m), iar spre nord-vest avem culmea Jigoriei (1463 m), care face legatura cu Muntele Mic.

In partea de vest a orasului Caransebes se gasesc Muntii Semenicului. Relieful coboara la nord de Varful Semenic pana spre Varful Nemanul Mare (1122 m), ce se prelungeste printr-o serie de culmi, cum ar fi Dealu Mare (639 m) si Corcana (489 m), ce ajung pana aproape de Caransebes.

In partea de nord avem Masivul Poiana Rusca, ce se inalta deasupra zonelor depresionare invecinate. Varfurile cele mai inalte sunt Padesul (1374 m) si Rusca (1355 m). Din zona inalta pornesc culmi radiale ce coboara formand zona de dealuri limitrofe.

Depresiunea Caransebesului, unde este asezat orasul, cu un relief colinar, se termina in zona de terase a Timisului. In general, dealurile din jurul Caransebesului sunt formate din depozite pliocene, strapunse de sisturi cristaline. Zona cea mai joasa o formeaza extrema sudica a Campiei Lugojului, ce atinge zona depresiunii in nord-vest.

Considerata ca o depresiune submontana, depresiunea Caransebesului desparte muntii inalti si masivi din nord si est, de dealurile joase din vest si de campia din nord-vest. Suprafata ei este redusa circa 1200 km2. Depresiunea are forma unei cuvete ovale pe directia nord-vest - sud-est, cu doua trimiteri pe directiile vest - est si nord - sud pe vaile celor doua rauri: Bistra si Timisul superior.

Datorita asezarii municipiului Caransebes in partea de sud-vest a tarii, sub influenta directa a Marii Adriatice si la adapostul Muntilor Carpati, zona se integreaza in climatul temperat-continental moderat, subtipul banatean, cu influente mediteraneene. Subtipul climatic al Banatului de sud si sud-est este caracterizat prin contactul dintre masele de aer atlantic si presiunea facuta de masele de aer mediteranean, ceea ce ofera un caracter moderat regimului termic.
Iernile si verile fiind scurte ca durata, iar primaverile si toamnele mai lungi, temperaturile sunt moderate la ambele extreme, atat la cald, cat si la rece.

Temperaturile medii in zona Caransebesului variaza intre 0°C si 1°C in lunile de iarna, iar vara sunt cuprinse intre 21 - 23°C, ceea ce demonstreaza influenta sudica in aceasta parte a Banatului. Cele aproape patru luni de primavara si toamna ofera principala caracteristica a depresiunii Caransebes, din punct de vedere climatic, temperatura medie fiind de 11,5°C.

Clima zonei Caransebesului este mai calda decat a muntilor din est, mai rece decat a zonei din sud de pe Dunare si mai moderata decat cea a campiei vestice.
Primavara in Caransebes este un anotimp relativ calduros cu o medie a temperaturilor de peste 10°C. Trecerea primavara - vara se face relativ brusc prin calduri timpurii. Media temperaturilor vara, putin peste 20°C, arata ca vara este un anotimp cu calduri potolite, nu sufocante. Trecerea de la vara la toamna are loc, mai intotdeauna, in mod lent, toamna aparand ca o prelungire a verii, in care temperatura scade treptat.

Temperatura toamnei este ceva mai ridicata decat a primaverii. Trecerea de la toamna la iarna se face relativ brusc. Temperatura medie a iernii, peste 0°C, arata ca acest anotimp nu este prea friguros.
In ultimii 50 de ani, cea mai ridicata temperatura (39,6°C) s-a inregistrat la 4 iulie 2000 , iar cea mai scazuta temperatura ( -26,8°C) a fost masurata in ziua de 25 ianuarie 1963.

In zona Caransebesului, vanturile bat in putin peste jumatate din numarul zilelor unui an. Acestea sunt cauzate de doua fenomene climatice:
- primul fenomen este briza de munte, care bate ori de cate ori exista o diferenta de temperatura si presiune intre zona alpina si depresiunea joasa;
- al doilea fenomen este nascut in urma schimbarii de temperatura intre zona joasa a Olteniei si zona joasa a depresiunii Caransebesului.

Curentii de aer ce se formeaza determina o miscare puternica de aer in culoarul Timis - Cerna, aparand un fenomen asemanator cu cel produs prin suflarea aerului la gura unei tevi. Cand cele doua fenomene se suprapun, in Caransebes avem un vant foarte puternic.

Analizand regimul precipitatiilor, la Caransebes, avem o medie de 737 mm/an. Cele mai mari cantitati de precipitatii in zona depresionara sunt in lunile mai - iunie, precum si toamna, in octombrie - noiembrie. Zilele cu zapada variaza intre 25 si 30 pe an.
Analiza factorilor climatici (temperatura aerului, vanturile si precipitatiile) arata ca, desi inconjurata de inaltimi, depresiunea submontana a Caransebesului prezinta o clima de tranzitie intre cea alpina a muntilor din est (zona Tarcu - Godeanu) si cea de stepa a campiei de la vest de dealurile Buziasului, cu influente ale climei mediteraneene din sud.

Climatul placut are influente asupra faunei si florei locale si permite conditii bune de locuit pentru locuitorii zonei, dar si pentru turisti care doresc cazare in municipiul Caransebes.