Cazare Suatu | Oferte Cazare Suatu | Pensiuni Hoteluri Vile Case Suatu 2022

Cazare Suatu | Oferte Cazare Suatu | Pensiuni Hoteluri Vile Case Suatu 2022
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Cluj > Cazare Suatu


 
 

Cazare Suatu

Oferte Suatu 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 3 stele

Cazare Suatu, Str. Principala, nr. 3

La doar 30 de km de Cluj puteti gasi Pensiunea turistica Paula care beneficiaza de o pozitie deosebit de pitoreasca si de un climat subalpin reconfortant si tonifiant, avand privelistea colinelor impadurite si a propriului lac artificial intr-o desfasurare spectaculoasa completata de splendoarea si linistea oferita de rezervatia naturala "Fanatele de...

Informatii
 
     
 
 

Suatu se afla in partea se sud-est a judetului Cluj, la 36 km. de Cluj-Napoca. Se invecineaza la nord cu Caianu Mic si Ghirisu Roman, respectiv Mociu (nord-est) si cu satul Aruncuta in partea de sud. In partea de est se invecineaza cu satul Berchesiu, iar la vest cu satul Damburile.

Suatu este traversata de un drum asfaltat pana in satul Aruncuta, avand totodata retea de apa potabila de la magistrala Cluj. La marginea sudica a satului Suatu, spre Aruncuta, se afla catunul Nodvegi, parte componenta a satului Suatu si care inainte de 1989 a avut propria Scoala generala pentru clasele primare.

In localitatea Suatu exista un frumos lac de acumulare populat cu peste, unde se practica pescuitul sportiv. De asemenea o rezervatie florala unica in Europa, respectiv o biserica construita in sec.XIII, declarata monument istoric si o alta biserica din sec.XVII, sunt atractiile principale pentru turisti.

Pe raza comunei Suatu se afla numeroase pasuni si paduri care permit atat posibilitatea dezvoltarii de ferme zootehnice cat si organizarea de drumetii specifice turismului rural.

Obiective turistice Suatu:

# Rezervatia naturala Fanatele Suatu, cu vegetatie de stepa, unde se gaseste o planta care poate fi gasita doar aici - Astragalus peterfii (Lintea Pratului)
# Lacul artificial, pescuit sportiv.
# Biserica Unitariana, initial romano-catolica, sec.XIII - monument istoric.
# Biserica Reformata - Calvina, sec.XVII - monument istoric.