Obiective turistice Costinesti | Lacul Costinesti | Epava Evanghelia | Litoral 2020 Costinesti

Obiective turistice Costinesti | Puncte de interes turistic Costinesti | Epava Evanghelia Costinesti
Cazare Romania > Litoral > Judetul Constanta > Cazare Costinesti > Obiective Turistice


 
 

Obiective Turistice

Oferte Costinesti 2020 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Costinesti

Nota 7.2 din 10 pe baza a 28 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Costinesti

 
     
 
 
 
     
 
 
Beneficiind de adapostul capului Tuzla cat si de curentul marin de coasta, Costinestiul are o plaja lunga de 800m si lata de 10-50m, ceea ce ii confera un aspect unic si foarte intim.
Plaja este ideala pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive si yoga.

Este orientata spre est, vara fiind scaldata de razele soarelui de la 10 pana la 12 ore pe zi. Datorita amplasarii puteti avea parte de rasarituri de soare spectaculare.
Inclinarea graduala a fundului nisipos al marii ademeneste turistii, facand marea una din principalele atractii ale Costinestiului.
Pentru un pic de soare si pentru un pic de miscare, departe de forfota de pe plaja, puteti inchiria o barca sau o hidrobicicleta. Daca marea este prea agitata, exista o baza nautica pentru agrement si langa lac, cu barci si hidrobiciclete. Seara o plimbare cu barca pe lac se poate transforma intr-un mic deliciu romantic.
Lacul Costinesti are o suprafa de 7 hectare, are o adancime mica, fiind separat de mare printr-un cordon de nisip. Lacul este unicul de pe litoralul Romaniei cae nu este alimentat subteran. Datorita gradului de salinitate ridicat s-a format un strat considerabil de namol folosit la tratarea bolilor reumatice.


Epava Evanghelia a esuat la sfarsitul anilor ’60 datorita conditiilor atmosferice nevaforabile si a vizibilitatii reduse. Noaptea tarziu, pe timp de furtuna vasul s-a apropiat foarte mult de mal, capitanul avand convingerea ca se afla in vecinatatea portului Constanta. Carena vasului a ramas blocata intre doua stanci in forma de V.

Evanghelia a fost o nava comerciala greaca apartinand vestitului om de afaceri Aristotel Onassis. Datorita costurilor mult prea mari de recuperare, ea a fost abandonata, intrand ulterior in patrimoniul statului roman si devenind simbolul Costinestiului.
Cei ce vor sa isi testeze limitele si sa-si incerce curajul pot ajunge la epava fie inot, fie cu o ambarcatiune usoara. Este de preferat ca cei ce se aventureaza inot si totusi nu au o rezistenta prea mare sa ia cu ei o saltea, o pernuta sau chiar un colac. Papucii de plaja nu trebuie sa lipseasca deoarece exista riscul unor taieturi in talpa. In ceea ce priveste camerele de luat vederi sau aparatele de fotografiat, pentru a se evita umezirea, acestea trebuie impachetate cu grija in materiale hidro-izolante sau pur si simplu in pungi.