Lacul Techirghiol Eforie Nord | Tratamente balneare si factori de cura

Tratamente balneare Techirghiol | Factorii de cura balneara | Snatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol
Cazare Romania > Litoral > Judetul Constanta > Cazare Eforie Nord > Lacul Techirghiol


 
 

Lacul Techirghiol

Oferte Eforie Nord 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Eforie Nord

Nota 8.4 din 10 pe baza a 61 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Eforie Nord

 
     
 
 
 
     
 
 

Lacul Techirghiol | Statiunea balneara Techirghiol 2016

Situat la 18 km sud de Constanta, pe malul lacului cu acelasi nume (11.6 kmp), Techirghiol dobandeste statutul de statiune balneara in 1899, cand s-a inaugurat "Azilul maritim Techir-ghiol", cu 40 de paturi si instalatii pentru bai cu namol.
Factorii curativi sunt apa sarata a lacului si namolul terapeutic. Apa are o mineralizare de 96.6g/l, cu predominarea clorurii de sodiu, clorurii de magneziu si iodurii de sodiu. Namolul este de origine organica si contine saruri multiple. Ca o consecinta fireasca, statiunea s-a profilat pe tratamentul reumatismului cronic, anemiilor, rahitismului, afectiunilor ginecologice.
Viata oamenilor pe aceste meleaguri si mai ales continuitatea ei, se lasa reconstituita prin putinele dar constantele marturii arheologice descoperite mai mult sau mai putin intamplator.

Istoria statiunii Techirghiol | Factori de cura

Istoria acestor marturii ajunge pana in neolitic, asezarea Techirghiolului fiind inclusa in faza a doua a culturii Hamangia-Cernavoda. Inca din 1924 cercetari arheologice sistematice efectuate de Vasile Parvan, au incercat sa stabileasca trecutul acestor regiuni.
Dobrogea, prin posesiunea ei de catre romani, cu mult inainte de cucerirea Daciei de catre Traian si mult dupa retragerea lui Aurelian, reprezinta un leagan deosebit de formare al poporului roman.
Romanii cunosteau pe vremea aceea calitatile terapeutice ale namolului. Asezarea Techirghiol aflandu-se la marginea drumului imperial care ducea de la Tomis (Constanta) la Callatis (Mangalia) era oricum o tinta usor de atins. Monezile gasite la Techirghiol din aceasta perioada atesta prezenta romana si schimburile cu populatia autohtona.

In anul 1388 Dobrogea sa unit pentru prima data cu Tara Romaneasca sub domnia lui Mircea cel Batran.
O prima mentiune documentara a asezarii Techirghiol dateaza din 1560, cand Tekfur-koy este numit, in firmane ale sultanului Suleyman Magnificul catre domnitorul Moldovei.
De acum inainte vom intalnii numele asezarii sub Tekfur-koy sau Tekfur-golu (Tekfur - vargat, iar koy/golo - lac pe turceste, lacul aparand deseori sub influenta vantului si a sarii vargat).
Primele informatii scrise legate de efectele terapeutice ale lacului si namolului sau, dateaza din 1854. Comandantul otoman Said Pasa poposeste in tabara militara de la Techirghiol unde face mai multe bai cu namol, dupa sfaturile bastinasilor. Surprins remarca efecte miraculoase in ceea ce priveste bratul lui bolnav.
La 1 decembrie 1878 trupele romane intra in Dobrogea, ceea ce reprezinta si factic, alipirea provinciei cu tara.
Unul dintre noii "locuitori" ai Techirghiolului, dupa reformele de improprietarire a fost si Mihail Kogalniceanu, care cumpara pamant si imobile in jurul lacului si care a si construit o fantana publica in localitate, iar la Tuzla a ridicat capela ortodoxa.
Printre proeminentii locuitori ai Techirghiolului se numara si Mircea Eliade, ai carui parinti detineau din 1906, o casa de vacanta in Techirghiol - Vila Claudia
Un alt proeminent si binefacator care sa angajat mult in Techirghiol, a fost marele artist Constantin Tanase.

Statiunea Techirghiol | Cronologie

1891 - primul hotel si stabiliment de bai reci in Techirghiol - Hagi Pandele In 1894 Ministerul Agriculturii si Domeniilor vinde Societatii de binefacere Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti 100 ha la marginea lacului. Aceasta reprezinta si primul pas in constiuirea satiunii balneare din preajma lacului. Se pun bazele a ceea ce mai tarziu va deveni Techirghiol-Eforie si apoi localitatea de astazi Eforie Nord
Drumul de la Constanta la Techirghiol se facea intr-o ora si jumatate cu tramcarul sau cu trasura. Aici popasul/hanul de la Agigea, renumit pentru apa sa rece si restaurantul destul de bine dotat al fratilor Teodorescu.
Dupa razboiul de independenta, unul dintre cei care cumpara pamanturi la Techirghiol este si Ion Movila.
El depune eforturi coplesitoare pentru a crea o statiune balneara in partea de sud a lacului.
Ceea ce-i si reuseste, si care initial se va numii Techirghiol-Movila, apoi Carmen Sylva iar mai tarziu Eforie Sud.
 
     
 
 
 
     
 
 
 
     

Super Oferte

Hotel Fortuna Eforie Nord

Cazare Hotel Fortuna Eforie Nord | Prezentare Eforie Nord Fortuna Hotel | Poze Eforie Nord Hotel Fortuna
Clasificare Hotel Fortuna - 3 stele
292 LEI