Cazare Tulucesti | Cazare Hotel Pensiuni Vile Tulucesti | Oferte cazare Tulucesti

Cazare orasul Tulucesti | Cazare Tulucesti | Hotel Pensiuni Vila in Tulucesti | Accommodation Tulucesti
Cazare Romania > Moldova > Judetul Galati > Cazare Tulucesti


 
 

Cazare Tulucesti

Oferte Tulucesti 2023 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Vezi pe Harta

Cazare Tulucesti, Strada Cramei, nr. 12

Situata in apropierea Judetului Galati, in Sat Tulucesti, intr-o zona linistita, la numai 15 minute de orasul Galati, Pensiunea Pescarul incanta prin eleganta si stil, atrage prin calitatea serviciilor oferite. Zona de acces spre pensiune este conceputa astfel incat sa permita oaspetilor accesul cu masina pana la intrare. Facilitati: parcare proprie...

Informatii
 
     
 
 

Comuna Tulucesti se inscrie in aria comunelor pericarpatice, cu asezare preponderenta in zona de campie si lunca. Satul Tulucesti este atestat la 11 aprilie 1552, cand Giurgea Tulba daruieste manastirii Tazlau "a treia parte din jumatate de sat Tulucesti". Insa atestarea sigura a satului Tatarca este 29 aprilie 1552, cand Stefanita Voda daruieste manastirii Tazlau satul "Tatareni de la Brates".

Relieful actual al zonei este fluviatil de acumulare: campie fluvio-lacustra villafranchiana, acoperita cu depotite loessoide, terase si lunca. Clima comunei Tulucesti este temperat-continentala, cu veri calduroase si ierni geroase. Vegetatia este reprezentata prin stepa si silvo-stepa in nord-vest, iar valea Prutului este dominata de vegetatia de lunca.

Solul constituie un important factor geografic, dandu-i omului posibilitatea de a-si produce hrana si cele necesare vietii. Se cultiva grau, porumb, floarea-soarelui, sfecla de zahar, legume. Suprafata agricola de 5723 ha cuprinde urmatoarele categorii de folosinta: 646 ha vie, 228 ha pasuni naturale si 4749 ha arabil.

Comuna Tulucesti s-a infratit in anul 1996 cu localitatea Notre Dame de Bondevill din Franta. In acest fel s-a deschis drumul catre o rodnica colaborare si frumoasa prietenie.

In anul 2000, comuna Tulucesti avea un numar de 2968 de gospodarii, din care in Tulucesti 1577, in Sivita 1043, in Tatarca 348. Populatia totala era atunci de 8375 locuitori.