Cazare Cristuru Secuiesc | Hoteluri Pensiuni Vile Cristuru Secuiesc | Accommodation Cristuru Secuiesc

Orasul Cristuru Secuiesc prezentare | Oferte de cazare Cristuru Secuiesc | Zona Turistica Harghita
Cazare Romania > Tinutul Secuiesc > Judetul Harghita > Cazare Cristuru Secuiesc


 
 

Cazare Cristuru Secuiesc

Oferte Cristuru Secuiesc 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Cristuru Secuiesc, Strada Orban Balazs, nr. 16

Oferind un grătar și vedere la grădină , Hostel Tolerancia   este situat în Cristuru Secuiesc , la 35 km de Sovata . Wi-Fi gratuit este disponibil . Această proprietate cuprinde două clădiri și veți găsi o bucătărie comună...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Cristuru Secuiesc, Str. Libertatii, nr. 1

Motel Fogado este situat în Cristuru Secuiesc . Fiecare cameră aici este dotata cu o zonă de relaxare , baie privata si balcon. La Motel Fogado veți mai găsi o grădină , facilități de grătar și o terasă . Alte...

Informatii
 
     
 
 

Cristuru Secuiesc este centrul cultural si economic al depresiunii Cristurului. Desi este o asezare veche, statutul de oras a dobandit-o abia in anul 1956. Se invecineaza cu 10 sate. Orasul Cristuru Secuiesc este lung de 15 km in directia nord-vest sud-est.

Obiective turistice din orasul Cristuru Secuiesc:

Statuia lui Petofi Sandor
In parcul central, vizavi de cinematograf se afla statuia lui Petofi Sandor, opera sculptorului Markos Andras (1971). Se spune ca poetul a petrecut ultima noapte din viata in acest oras inaintea bataliei de la Albesti unde a cazut pe campul de lupta.

Statuia lui Nicolae Balcescu
Una din cele mai frumoase statui ale lui Balcescu, opera sculptorului Mircea Spataru se afla in centrul orasului Cristuru Secuiesc.

Biserica romano-catolica
Monument istoric, a fost construit in stil gotic in sec. al 15.-lea ceea ce este atesta si de o gravura de piatra cu inscriptia 1458. A fost biserica parohiala a vechii asezari medievale. Cu ocazia sapaturilor dintre anii 1968 si 1971 au fost descoperite in afara zidului bisericii morminte din sec. 11-12. si temelii ale unei biserici vechi.

Muzeul Molnar Istvan si sectia etnografica in aer liber
Este unul dintre cele mai importante muzee etnografice din judetul Harghita. Mai ales colectia etnografica si de arta contemporana sunt demne de evidentiat. La inceput a fost o colectie de scoala al Liceului pedagogic care s-a dezvoltat intr-o colectie etnografica remarcabila. Functioneaza in cladirea actuala incepand cu anul 1952.

Conacul Gyarfas
Conacul aflat in str. Petofi Sandor nr. 34. a fost construit in stil clasicist. Datinile locale sustin ca a fost construit de un membru al familiei Wesselenyi si prin mostenire a ajuns in proprietatea familiei Lecfalvi Gyarfas. Exista constructii pe acest loc incepand din evul mediu. In gradina conacului au fost gasite ramasitele unei biserici din sec. 10.

Biserica unitariana
Biserica a fost construita intre anii 1781-92 in stil baroc. Amvonul a fost sculptat in anul 1722 fiind adus din biserica romano-catolica.