Evenimente Miercurea Ciuc Harghita

Evenimente Miercurea Ciuc Harghita
Cazare Romania > Tinutul Secuiesc > Judetul Harghita > Cazare Miercurea Ciuc > Evenimente Miercurea Ciuc


 
 

Evenimente Miercurea Ciuc

Oferte Miercurea Ciuc 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Miercurea Ciuc

Nota 6.6 din 10 pe baza a 2 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Miercurea Ciuc

 
     
 
 
 
     
 
 

Zilele Orasului Miercurea Ciuc

Incepand din 1998, in primul sfarsit de saptamana a lunii august au loc Zilele Orasului Miercurea Ciuc, cand locuitorii orasului comemoreaza prima atestare documentara a orasului, scrisoarea de privilegii a Reginei Isabela emisa la 4 august 1558 la Turda.

Imbinarea traditiilor si a principiului deschiderii sunt principalele caracteristici ale programelor. Printre programele traditionale putem aminti ridicarea drapelului orasului, defilarea fanfarelor din satele invecinate, targuri de arta populara si mestesugaresti, Festivalul Cartofului, intreceri sportive. Puncte de atractie consacrate reprezinta de asemenea corturile de bere, mititei si colaci secuiesti.

Institutiile culturale ale orasului Miercurea Ciuc incearca la randul lor sa capteze atentia publicului prin organizarea unor evenimente speciale. Cei care doresc au astfel posibilitatea sa se delecteze cu noi aparitii editoriale, vernisaje de expozitii, evenimente teatrale, concursuri si diferite programe in aer liber pentru copii si adulti.

Programele si concertele in aer liber, invita locuitorii orasului si nu numai la petreceri care de obicei tin pana noaptea tarziu.

Zilele Municipiului Miercurea Ciuc 2009

Anul acesta Primaria Municipiului Miercurea Ciuc organizeaza in perioada 31 iulie - 2 august Zilele Municipiului Miercurea Ciuc, in cadrul careia va avea loc si in anul acesta deja traditionalul Festival al Cartofului pe data de 1 august, de la ora 9.00.

Tot in mod traditional se va organiza si unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului - Supermaratonul Secuiesc Miercurea Ciuc - Tusnad pe data de 2 august de la ora 9.00. Startul va avea loc in P-ta Libertatii.

Evenimente Miercurea Ciuc

16-17 aprilie, Octombrie, 16-17 Decembrie 2011
Targul produselor traditionale secuiesti. A devenit deja o traditie ca înainte de sarbatorile religioase importante, parte a unor evenimente comunitare, se organizeaza Targul produselor traditionale secuiesti. Scopul acestor targuri este de a largi oportunitatile de comercializare a produselor de catre micii producatori si de a oferi cumparatorilor produse locale de calitate. Targurile lunare au loc în holul Consiliului Judetean, la fiecare al treilea sfarsit de saptamana, între orele 8.00-14.00.

14. aprilie – 31.Iulie
Mistere, destine, mumii – Secretele Criptei Dominicane din Vác – expozitie la Muzeul Secuiesc al Ciucului

5. Iunie
Centenariul cladirii Gimnaziului Romano-Catolic din Sumuleu Ciuc

2-6. Iunie
Expo-Ciuc – Targ international al bunurilor de consum la Patinoarul Vákár Lajos

3-10. Iunie
Zilele Ținutului Secuiesc – editia a II-a

10. Iunie
Csardöngöla (Batuta) – Festivalul de dans popular pentru copii si tineret – editia a IX-a pe Piata Libertatii. Festivalul de dans popular maghiar pentru copii si tineret este prezent în viata culturala a orasului de mai bine de un deceniu. Spectacolele de scena, dansurile comune si sesiunea foto sunt completate si de aceasta data de jocuri si competitii din traditia populara.

11. Iunie
Pelerinajul de Rusalii de la Sumuleu Ciuc

25. Iunie
Noaptea alba a muzeelor

30. Iunie – 1. Iulie
Mini Festival de Jazz – editia a III-a

2. Iulie
Ziua Celor O Mie de Fete Secuiene

4-31. Iulie
academia de vara “Bolyai”

11-17. Iulie
Festivalul de Muzica Veche

8-24. Iulie
Film.dok – Festivalul filmului documentar romano-maghiar – editia a VII-a

5-7. august
Zilele Municipiului Miercurea Ciuc

20. august
Ziua apei minerale la Harghita Bai

26-30. august
Întalnirea tinerilor la Sumuleu Ciuc