Cazare Vlahita | Hoteluri Pensiuni Vile Vlahita | Accommodation Vlahita

Orasul Vlahita prezentare | Oferte de cazare Vlahita | Informatii turistice localitatea Vlahita
Cazare Romania > Tinutul Secuiesc > Judetul Harghita > Cazare Vlahita


 
 

Cazare Vlahita

Oferte Vlahita 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Vlahita, Str. Bethlen Gabor, nr. 86

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Vlahita, Str. Turistilor, nr. 30

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Vlahita, Str. Muncitorilor, nr. 2A

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Vlahita, Str. Berenyi Margit, nr. 1

Tornácos Vendégház, situat în localitatea Vlăhiţa din județul Harghita, la 45 km de Sovata, oferă o terasă și un depozit pentru echipament de schi. Oaspeţii pot lua masa la restaurantul proprietății. Proprietatea pune la dispoziție o parcare privată gratuită....

Informatii

Unitate turistica clasificata la 2 stele Vezi pe Harta

Cazare Vlahita, Str. 1 Mai, nr. 10

Oferind un restaurant à la carte , Pensiunea Szepasszony este situata în Vlăhița . Acces gratuit la Wi - Fi este disponibil . Camerele de aici sunt dotate cu un televizor și televiziune prin cablu . Cele mai multe camere sunt dotate cu o baie privată , în timp...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Vlahita, Str. Uzinei, nr. 6

Informatii
 
     
 
 

Vlahita inca din anul 1968 se numara printre orasele judetului Harghita. Dezvoltarea orasului este strans legata de siderurgie. Pana nu demult a fost singurul centru siderurgic din zona. Principala atractie a oraselului Vlahita este atelierul de forjat vechi de 140 ani.

Orasul Vlahita este situat la cotele cele mai inalte dintre orasele harghitene, vatra localitatii fiind la 860 m fata de nivelul marii. Localitatea Vlahita se afla la jumatatea drumului dintre Miercurea-Ciuc si Odorheiu Secuiesc, langa DM 13A care traverseaza orasul pe o distanta de 500 m. Orasul propriu-zis se afla la o distanta de 2 km spre sud de acest drum.

Bazele de tratament Baile Vlahita situate la est de oras si Selters apartin acestui oras.

Furnalul si uzina de fier
Este singura uzina de fier din regiune ce functioneaza cu energia apelor. Este considerat ca monument industrial in registrele oficiale ale monumentelor. A fost construita intre anii 1839-1860 in partea sudica a localitatii. Are o importanta deosebita in dezvoltarea industriei siderurgice.

Poiana narciselor
Se afla la 1,5-2 km pe directia sud-vest de la oras, si se poate ajunge la poiana pe o poteca care duce prin Pokollaz. Floarea de narcise (Narcissus stellaris) acopera un teren de 300 ha si infloreste in luna mai, are un miros puternic. Pe un metru patrat pot fi peste 180-200 fire de flori.