Cazare Aninoasa | Accommodation Aninoasa | Cazare Hotel Pensiuni Vile Aninoasa

Cazare Aninoasa | Hoteluri Pensiuni Vile Aninoasa | Informatii utile Aninoasa | Accommodation Aninoasa
Cazare Romania > Retezat Parang > Judetul Hunedoara > Cazare Aninoasa


 
 

Cazare Aninoasa

Oferte Aninoasa 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 2 stele Vezi pe Harta

Cazare Aninoasa, DN 66

Hotel Gambrinus este situat la poalele muntilor Parang la intrarea in defileul Vaii Jiului se afla la: * 15-20 km de Manastirea Lainici * 12 km de Masivul Straja din Muntii Retezat - partii de schi, telescaun * 15-20 km de Muntii Parang - partii de schi, telescaun * 10 km de Pestera Boli Capacitatea de cazare este asigurata prin 30 camere cu...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Aninoasa, DN66A

Castelul de Vis este situat la intrarea în orașul Petroșani si ofera gratuit piscină în aer liber și terenuri de volei și de badminton. Aveți la dispoziție Wi-Fi gratuit și parcare privată gratuită. Toate camerele de la Castelul de Vis sunt dotate cu TV cu ecran plat cu canale prin...

Informatii
 
     
 
 

Orasul Aninoasa este situat in partea de sud a judetului Hunedoara, in bazinul carbonifer Valea Jiului, fiind invecinat la nord-est cu municipiul Petrosani, la sud cu judetul Gorj, iar la vest cu orasul Vulcan.

Orasul Aninoasa se afla la 45 25 N si 23 22 E. Depresiunea Vaii Jiului, in care este asezat orasul Aninoasa, este destul de inalta, altitudinea medie fiind de 556 m la confluenta Jiurilor, 800 m spre marginile de est si vest. in aceasta regiune se gasesc munti cu inaltimi de peste 2000 m acoperiti cu paduri intinse de foioase si conifere: Muntii Parang si Muntii Valcan.

Aninoasa este strabatut de paraul Aninoasa, de-a lungul caruia se intinde cea mai mare parte a orasului. Locuitorii localitatii sunt cu preponderenta de nationalitate romana, alaturi de care convietuiesc si cetateni de alte nationalitati: germani, maghiari, etc.

Forma alungita a localitatii a fost determinata de reteaua hidrografica. Cel mai important rau este Jiul de Vest, care desparte orasul Aninoasa, in doua unitati geografice: Iscroni si Aninoasa. Iscroniul este mult mai mic decat Aninoasa si se intinde in regiunea cuprinsa intre podul de peste rau si DN 66.

Clima Vaii Jiului si implicit a orasului Aninoasa este de munte. Temperatura medie in luna ianuarie este cuprinsa intre -6 si -3 C, iar in luna august intre 14 si 20 C.