Cazare Simeria | Oferte Cazare Hotel Pensiune Vila Simeria

Cazare Simeria | Hoteluri Pensiuni Vile Simeria | Informatii utile Simeria | Accommodation Simeria Hunedoara
Cazare Romania > Transilvania > Judetul Hunedoara > Cazare Simeria


 
 

Cazare Simeria

Oferte Simeria 2023 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Simeria, Strada Retezatului

Informatii

Unitate turistica clasificata la 2 stele Vezi pe Harta

Cazare Simeria, Str. Biscaria, nr. 90

Informatii

Unitate turistica clasificata la 4 stele Vezi pe Harta

Cazare Simeria, Str. I. Creanga Nr. 21

Vila Dolce Vita pune la dispozitia oaspetilor 4 camere matrimoniale si o camera in regim single. Fiecare spatiu de cazare dispune de conexiune gratuita la Internet, satelit TV, aer conditionat, seif pentru pastrarea valorilor, minibar, baie cu dus sau cada cu hidromasaj, bideu, uscator de par. Micul dejun poate fi servit de la ora 7.00 pana la ora...

Informatii
 
     
 
 

Orasul Simeria se afla in partea central vestica a tarii, pe cursul mijlociu al Muresului si pe cursul inferior al Streiului, fiind principalul nod de cale ferata al judetului Hunedoara si unul dintre cele mai importante din tara.

Relieful este de deal si de lunca, caracterizand astfel si tot ce decurge din acestea: vegetatie, flora, fauna. Vaile Muresului si Streiului au lunci largi, in care apele formeaza meandre sau se despletesc in mai multe brate si terase, astfel, la confluenta cu Muresul se realizeaza o subunitate depresionara, care se continua spre sud cu Depresiunea Bretea, iar spre vest cu depresiunea Hunedoarei. Pe partea nordica a luncii Muresului, in dreptul satului Uroi, relieful incepe sa se inalte brusc, iar spre Carpinis mai lent, ajungand foarte repede la o confluenta de inaltimi.

In componenta unitatii administrativ-teritoriale sunt cuprinse si satele Barcea Mare, Carpinis, Saulesti, Simeria - Veche, Santandrei si Uroi, localitati ce au fost inglobate in anul 1952, an in care Simeria a fost declarat oras. Suprafata aferenta este de de 4975 ha, din care 3669 ha teren agricol.

Activitatea de turism in orasul Simeria nu are in acest moment obiective deosebite. Turismul ce se desfasoara in zona este cel de agrement, de sfarsit de saptamana. Acesta polarizeaza si populatia altor orasele din apropiere si se desfasoara cu precadere pe raul Strei, in localitatea Simeria Veche. La ora actuala exista toate sansele ca aceasta zona sa recapete ponderea pe care o avea in anii "70, in zona existand o vila motel, precum si un intreg ansamblu de spatii de agrement.

Un domeniu de interes pentru dezvoltarea economica a localitatii il constituie, deci, incurajarea turismului in zona, activitate care ar duce la crearea unor noi locuri de munca, iar un argument in favoarea sprijinirii acesteia il constituie si faptul ca pe teritoriul orasului Simeria se afla Parcul Dendrologic.

Cu o intindere de peste 70 ha, cu peste 1500 de specii de plante si arbori Parcul Dendrologic Simeria, constituie una dintre cele mai valoroase, mai vechi si mai pitoresti colectii de plante lemnoase din tara noastra. Intemeiat cu peste doua secole in urma, prin amenajarea si introducerea succesiva de specii exotice intr-o padure naturala de lunca, el a fost imbogatit in ultimii ani cu noi specii. Parcul Dendrologic prezinta o deosebita importanta botanica, forestiera, peisagistica, didactica si social-culturala, fiind un important punct de atractie turistica.