Cazare Harlau |Oferte cazare Harlau | Cazare Hotel Pensiuni Vile Apartamente Harlau

Orasul Harlau | Oferte Cazare Harlau | Accommodation Harlau | Informatii utile Harlau
Cazare Romania > Moldova > Cazare Harlau


 
 

Cazare Harlau

Oferte Harlau 2020 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Aceasta sectiune nu are unitati de cazare inscrise !

Daca sunteti proprietarul unui hotel, pensiuni sau vile din si doriti inscrierea in portalul de promovare turistica www.tourismguide.ro accesati pagina Inscrie-te acum !

Pentru a venii in sprijinul echipei TourismGuide de a dezvolta si promova impreuna cat mai eficient localitatea, puteti trimite informatii si poze pe adresa de email: admin@tourismguide.ro

Harlaul are un potential bun pentru dezvoltarea economica, antrucat exista resurse ce pot fi valorificate, forta de munca calificata pe diverse domenii, infrastructura tehnica si fizica, potential agricol ridicat (bazin viticol, pomicol, legumicol, zootehnic) neexploatat suficient, care poate stimula interesul investitorilor an valorificarea superioara a produselor agricole, disponibilitatea autoritatilor publice an ceea ce priveste dezvoltarea zonei.

Harlaul se bazeaza an prezent pe industria usoara, industria lemnului, industria laptelui si alte activitati prestatoare de servicii. Orasul beneficiaza de energie electrica, apa potabila, iar an perspectiva anului 2002 si de gaz metan.

Orasul Harlaul se impune prin obiective de istorie, arta, anvatamant ce formeaza un ansamblu de atractie turistica: Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Petru Rares, Biserica Catolica, Primaria, cladirea muzeului.

Localitatea Harlau a avut un rol deosebit in zbuciumata istorie a Moldovei, rol ce il atesta documentele si evenimentele legate de acest frumos si stravechi plai romanesc. Aici se afla inca de la 1 mai 1384 Curtea Doamnei Margareta Musat, mama domnitorului Petru I. Musat; aceasta este prima atestare documentara a Harlaului.

Importanta sa a crescut mult in vremea lui Stefan cel Mare si Sfant, care la 1486 reface din temelii curtea palatului domnesc, iar sase ani mai tirziu, in 1492, ii adauga o adevarata bijuterie arhitectonica - Biserica Sf. Gheorghe - primul monument cu un fastuos decor pictat in exterior pe vremea lui Petru Rares.

La 12 iulie 1499, Stefan incheie tratate de pace cu polonii si le semneaza, alaturi de regele Ioan Albert, la Harlau, ceea ce dovedeste atit consacrarea victoriilor pe cimpurile de lupta ale marelui voievod, un adevarat triumf diplomatic, cit si dezvoltarea deosebita a tirgului in acea perioada. Ilustrul fiu al lui Stefan, Petru Rares, este proclamat domn de Harlau de catre Sfatul Tarii Moldovei.

In timpul domniei lui Radu Mihnea, Harlaul devine chiar oras resedinta domneasca, aici gasindu-si sfirsitul, in ianuarie 1626, insusi domnitorul. Harlaul are o istorie zbuciumata, fiind deseori distrus de-a lungul veacurilor, fie de tatari, fie de cazaci, poloni sau alte neamuri. De asemenea, el a fost si centrul unor rascoale si miscari taranesti, cum au fost cele din 1831, 1907.

Dezvoltarea economica a orasului Harlau a permis realizarea sau pastrarea unor obiective de interes turistic. Astfel, printre obiectivele turistice situate pe raza orasului Harlau sau in imprejurimile sale se pot enumera cele care se leaga in primul rind de prezenta marilor voievozi ai Moldovei pe aceste meleaguri.

Muzeul de istorie si etnografie, adapostit de Casa descendentilor logofatului Tautu, marcheaza principalele monumente din istoria tarii si pastreaza piese si obiecte de patrimoniu descoperite in anul 1600.

Lacul de acumulare de pe Bahlui este situat la poalele padurii de foioase si conifere si creaza un cadru natural de basm; in apropiere se afla o tabara de vacanta cu 100 de locuri. Purtind in suflete rasunetul istoriei, in trecerea prin Hirlau - turistii pot poposi la hotelul Raresoaia.

In imprejurimile orasului Harlau pot fi admirate cetatea geto-dacica de la Catalina-Cotnari (vezi Cotnari), ruinele Castelului de la Ceplenita apartinind cronicarului Grigore Ureche, Schitul Lacuri si Schitul Bals, din comuna Deleni si multe, multe alte obiective interesante.