Cazare Targu Frumos | Oferte cazare Targu Frumos | Cazare Hotel Pensiuni Vile Apartamente Targu Frumos

Orasul Targu Frumos | Oferte Cazare Targu Frumos | Accommodation Targu Frumos | Informatii utile Targu Frumos
Cazare Romania > Moldova > Judetul Iasi > Cazare Targu Frumos


 
 

Cazare Targu Frumos

Oferte Targu Frumos 2022 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Targu Frumos, Strada Cuza Voda, nr. 81

Hotelul Glaris se află în Târgu Frumos și oferă unități de cazare cu aer condiționat. Oaspeții beneficiază de WiFi gratuit, terasă și parcare privată gratuită. Camerele hotelului au birou, TV cu ecran plat și baie privată.  

Informatii
 
     
 
 

Orasul Targu Frumos este situat intr-o regiune de vie circulatie. Invecinata la nord si sud cu regiuni mult mai inalte, portiunea aceasta cu inaltime mijlocie de 300 m, asezata intre Culuarul Siretului si Campia Moldovei, a fost predestinata prin forma si altitudinea ei mica sa joace rolul unei porti de activa circulatie, denumita Poarta Targului Frumos si de asemenea, destul de nimerit si Seaua Ruginoasei. Intotdeauna a existat o circulatie transversala prin aceasta regiune, avand ca tinta ultima schimbul de produse. Este situat la intersectia drumurilor ce leaga orasele Iasi (45 km), Roman, Pascani si Harlau.

Orasul Targu Frumos cuprins la nord si sud intre doua masive deluroase de peste 4-500 m, iar la est de intinsa Campie a Moldovei, regiunea prezinta forma tipica de sa, sau poarta naturala menita nu numai sa faca legatura intre regiuni ci, sa concentreze si cai de comunicatie de foarte mare insemnatate.

Targu Frumos prin forma si asezare, regiunea aceasta de necontenit treacat, a fost cautata din cele mai vechi timpuri de om. E una dintre regiunile cu cea mai veche populatie din Romania. Totusi aceasta populatie nu a putut ramane statornica peste timp, desi mai toate populatiile locuitoare au fost sedentare; o pupulatie a luat locul alteia.

Ca poarta de trecere Targu Frumos a primit influente omenesti foarte variate. De aceea, regasim astazi in viata omeneasca locala, numeroase elemente aduse din alte parti, cateodata din regiuni chiar foarte departate.

Alaturi de bisericile lipovene, mai exista trei biserici ortodoxe cu urmatoarele hramuri: Cuvioasa Paraschiva - ctitoria domnitorului Petru Rares, Sfantul Nicolae si Sfintii Apostoli Petru si Pavel - in constructie, precum si una romano-catolica, Sfantul Antonie.