Obiective turistice Ilfov | Trasee Turistice Ilfov

Obiective turistice Ilfov | Puncte de interes turistic Ilfov | Ilfov atractie turistica

> > > > Obiective Turistice


 
 

Obiective Turistice

Oferte Ilfov 2017 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:

 
     
 
 
Lacul si padurea Caldarusani
La 45 km de Bucuresti, zona turistica mult cautata, in special de amatorii de pescuit si vanatoare. Lacul este un vechi liman fluvial (6 km lungime, 5 m adancime), iar padurea din jurul ei este propice vanatorii de iepuri si fazani, o parte din ea formand o rezervatie forestiera ce adaposteste stejar, plop, salcii.

Padurea Baneasa
La 10 km de Bucuresti, un frumos loc de recreere din imprejurimile capitalei, un punct special de atractie fiind coltul zoologic ce dispune de cateca sute de exemplare de animale.

Padurea si lacul Cernica
Lacul are 311 ha, pe malul sau drept amenajandu-se un strand cu cabine, debarcader, restaurant, cabinet medical, terenuri sportive, iar padurea ofera numeroase posibilitati de vanatoare.

Padurea si lacul Snagov
La 40 km de Bucuresti, deosebit de atractive pentru locuitorii capitalei. Lacul este considerat unul dintre cele mai mari limane fluviatile din Campia Romana -576 ha, 18 km lungime, 9 m adancime, pe el putandu-se practica diferite sporturi nautice, face plimbari de agrement, pescui -biban, platica, guvid, crap. Padurea -rest al vechilor Codrii ai Vlasiei, ce acopereau odinioara intreaga Campie Romana, este amenajata ca un imens parc in care se gasesc plaje, restaurante, fiind declarata rezervatie naturala. Vegetatia lemnoasa este reprezentata de stejar, carpen, tei.

Lacul Mogosoaia
La 15 km de Bucuresti, are 66 ha, pe malul sau stang fiind amenajat un strand.

Lacul Pantelimon
Are 260 ha, pe maul sau drept fiind amenajate terenuri sportive si stranduri.

Manastirea Caldarusani
La 40 km de Bucuresti, ctitorie a lui Neagoe Basarab, intre 1637=1638, detine o colectie muzeala de opere de arta veche si picturi de N. Grigorescu.

Manastirea Cernica
La 25 km de Bucuresti, din sec. XIX, detine un muzeu cu valoroase si vechi obiecte de arta si cult.

Manastirea Snagov
La 40 km de Bucuresti, amintita in documente inca de la sfarsitulul secolului XIV, cand se presupune ca a fost ridicata de Vlad Tepes (1456-1462). Biserica actuala dateaza din sec. XVI si este un monument reprezentativ pentru arhitectura evului mediu. Picturile reprezinta cel mai mare ansamblu mural medieval pastrat intr-o biserica din Romania. A jucat un rol cultural important deorece a adapostit unul din primele centre tipografice ale Tarii Romanesti (la sfarsitul secolului XVII).

Palatul Mogosoaia
La 14 km de Bucuresti, construit ca resedinta princiara de Constantin Brancoveanu in 1702. Este un splendid monument de arhitectura ce imbina elementele autohtone cu arta italiana. Profilul sau armonios se oglindeste in apele lacului Mogosoaia spre care coboara printr-un sir de terase succesive. Parcul in care se afla palatul este impodobit cu coloane, statui, garduri vii, arbusti, ce sporesc pitorescul locului. Gazduieste un valoros muzeu de arta feudala brancoveneasca.

Muzeul de arta brancoveneasca -Palatul Mogosoaia
Cuprinde obiecte reprezentative care completeaza cadrul arhitectonic si atmosfera medievala caracteristica acestui pretios monument. Sunt expuse piese de argintarie, sculptura, tesaturi vechi si broderii in fir de aur si argint, hrisoave, tiparituri rare, cu miniaturi originale foarte valoroase.

Padurea Raioasa
La 6 km de Mogosoaia, rezervatie forestiera si floristica, denumirea exolicandu-se prin aspectul copacilor care au pe scoarta foarte multi licheni si muschi.

 
     
 
 
 
     
 
 
 
     
Eurotrip