Cazare Sarasau | Oferte cazare Sarasau | Cazare Pensiuni Vile Hoteluri Sarasau

Cazare localitatea Sarasau | Oferte Cazare Sarasau | Sarasau obiectiv turistic | Accommodation Sarasau
Cazare Romania > Maramures > Judetul Maramures > Cazare Sarasau


 
 

Cazare Sarasau

Oferte Sarasau 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

  • Filtreaza:
  • Categorie
  • Clasificare

Unitate turistica clasificata la 3 stele Vezi pe Harta

Cazare Sarasau, Sarasu, nr. 753

Casa Adry BB se afla in localitatea Sarasau, intr-o zona linistita.

Informatii
10 Nota
 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Sarasau

Nota 10 din 10 pe baza a 1 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Sarasau

 
     
 
 
 
     
 
 

Sarasau este o veche comuna romaneasca, situata pe DN 19 la 7 km de Sighet, cu circa 2400 locuitori si un teritoriu de 2000 de hectare. Satul, urbanizat partial, mai pastreaza parti din ceea ce era odinioara (zona dimprejuril bisericii vechi).

Bogatele urme arheologice invizibile azi la suprafata (in zonele Zapodiei, Valceluse sau Cetatea): cetatuie feudala de secol XII si o mare asezare locuita in secolele IV-XIII si in perioada Hallstatt. La Sarasau s-a descoperit un tezaur din aur (cu 4500 piese) datat din epoca bronzului, dispersai azi la muzeele din Budapesta, Viena si intr-o colectie privata maramureseana.

La nr. 160 se afla biserica de zid monument istoric Sfintii Arhangheli, construita incepand cu secolul XV (data refacerii 1699, este gravata langa usa). Nu detine aproape deloc patrimoniu material, pe loc pastrandu-se doar altarul, parti din pictura murala, o valoroasa masa - suport penru cartile de cult, si cripta cu mormintele familiilor Man si Iurca. Lacasul din Sarasau este valoros pentru stilul sau arhitectonic -turla maramureseana din lemn, pe structura de zid, si prin vechimea multiseculara.

Alte obiective turistice din Sarasau ar fi: conacele monumente istorice (ruinate, sau transformate ireversibil): casa Iurca, casa Man ambele de secol XIX, si conacul Mihaly de secol XVIII. Fosta moara de apa, de langa primarie, este acum parasita. Biserica Greco-catolica, ridicata ridicata recent in stil futurist, prezinta o clopotnita indrazneata. Un loc de jbor cu parapanta se afla pe Ulita Padurii, in zona cartierului rromilor (3 km de centru).