Cazare Seini | Oferte cazare Seini | Cazare Pensiuni Vile Seini

Cazare in Seini | Oferte Cazare Seini | Seini obiectiv turistic | Accommodation Seini
Cazare Romania > Maramures > Judetul Maramures > Cazare Seini


 
 

Cazare Seini

Oferte Seini 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii


Vezi pe Harta

Cazare Seini, Str. Mihai Eminescu, nr. 34

Pensiunea Trei Pini este situata în orasul Seini, judetul Maramures, la circa 500m de centrul localitatii. Cladirea este un conac boieresc construit în 1848, caruia prin reamenajare i s-a conferit eleganta, stil si rafinament, fiind locul ideal pentru petrecerea unore clipe deosebite alaturi de familie si prieteni. Facilitati generale:...

Informatii

Vezi pe Harta

Cazare Seini, Str. Victoriei, nr. 30, 1

Informatii
 
     
 
 

Seini, este un oras situat in extremitatea vestica a judetului Maramures, la latitudinea nordica de 47 grade 45" si longitudinea estica de 23 grade 16".

Orasul Seini se afla la extremitatea estica a campiei Somesului cu prelungiri vestice ale muntilor Gutai, la o altitudine de 140 m. Suprafata orasului Seini este de 5.891 ha. La vest se invecineaza cu localitatea Apa apartinand judetului Satu Mare. Tot la est se afla satul Ilba.

Din 1988 a primit statutul de oras. Documentele istorice privind existenta pe aceste locuri a cetatii Seini sunt edificatoare si atesta aici un centru stabil ridicat inainte de ocuparea Transilvaniei de catre maghiari.

Seiniul este mentionat printre cetatile existente in secolele X - XIII sub numele de Castrum Zynyr sau apare si sub alte denumiri: Szynerváralya, Váralya, Seinen sau Seini. Cetatea cuprindea Tara Oasului, Lunca Somesului pana la Busag si Lipau. Localitatea este atestata documentar, din nou, in secolul al XIV- lea in -Notatiile privind zeciuiala papala din 1334. La 1344 Seiniul devine opidum (targ) care va supravietui si dupa distrugerea cetatii din anul 1563.